Zigor 12 Opublikowano 5 września 2008 Opublikowano 5 września 2008 Czy ktoś już grał w demko? Jak dla mnie naprawdę nieźle się postarali, bardzo dobra grafika i grywalność. Podoba mi się dośc intuicyjne sterowanie i efekty. Polecam ściągnać demko bo naprawdę spróbować.. Zobaczymy jak wyjdzie Motorstorm co pokaże, ale jak narazie PURE mnie zaskoczyło pozytywnie. Cytuj
kazuya1994 0 Opublikowano 5 września 2008 Opublikowano 5 września 2008 Grałem i też mi się podoba polecam demo , graficznie też jest dobrze ,fajne sterowanie. ATV prowadzi się naprawdę dobrze nie tak jak w motorstorm gdzie odbijał sie od ziemi jak piłeczka , mam nadzieje ze w motorstorm to poprawili. Pure zapowiada się całkiem ciekawie.Ale demo troszkę wazy...... Cytuj
JacobiCrash 0 Opublikowano 5 września 2008 Opublikowano 5 września 2008 (edytowane) Ja trochę pograłem. Jak dla mnie zapowiada się naprawdę nieźle. Model jazdy jest przystępny i łatwy do opanowania, ale to arcade jest, więc nic dziwnego. Trikulce czesze się łatwo i przyjemnie, trzeba tylko znać trasę na tyle, żeby wiedzieć czy robiąc jakąś trudniejszą figurę w powietrzu, starczy nam czasu na jej dokończenie i nie wbijemy się w glębę leżąc na plecach na kierownicy. System trików wygląda na przemyślany (ale prosty). Podjeżdżając do hopki wychylamy gałkę do tyłu i na szczycie szybko do przodu, aby się wysoko wybić. Bez tego nic nie zdziałamy. W powietrzu wychylamy gałkę w którymś kierunku i dusimy jeden z trzech przycisków geometrycznych. Udane triki ładują boosta, który jest podzielony na cztery części. Im bardziej naładowany tym trudniejsze (i dłuższe) triki można odpalić. Gdy boost jest zmaksowany możemy odpalić super-duper trik (L1 + R1). Grafika jest śliczna, dużo szczegółów na trasie i płynna animacja przy 16 przeciwnikach (ciekawe jak będzie online). Może wyjść z tego mały hit, chociaż wątpię, iż Pure ma szansę pobić jakieś rekordy sprzedaży, zwłaszcza, że coraz bliżej do premiery Pacific Rift i innych offroadowych wyścigów (Baja i Fuel) Gra się bardzo przyjemnie - prawdopodobnie się skuszę. Dobrych ścigałek nigdy za dużo, nie? Edit: Cieszy też szybki respawn, a nie jak w Motorstorm, gdzie przez 10 sekund muszę oglądać jak zawodnik "całuje" kamienie. Edytowane 5 września 2008 przez JacobiCrash Cytuj
Kornolio 1 053 Opublikowano 5 września 2008 Opublikowano 5 września 2008 Jeśli model jazdy jest lepszy niż w Motorstormie to chętnie ściągnę demko. (a tak btw. Chcę ktoś kupić MS?) Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 5 września 2008 Opublikowano 5 września 2008 Pogralem w demko i moim zdaniem to do Motorstorma temu baaaaaardzo daleko. No niby ladne. Niby te triki mozna robic. Ale poza tym to tak sobie. Motorstorm wciagnal mnie od pierwszej minuty zabawy i juz na pierwszym torze nie poddawalem sie poki nie zajalem pozycji medalowej. Tutaj pojezdzilem sobie jakies 10 minut, po czym wylaczylem i jakos mnie nie ciagnie... Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 6 września 2008 Opublikowano 6 września 2008 Pogralem w demko i moim zdaniem to do Motorstorma temu baaaaaardzo daleko. No niby ladne. Niby te triki mozna robic. Ale poza tym to tak sobie. Motorstorm wciagnal mnie od pierwszej minuty zabawy i juz na pierwszym torze nie poddawalem sie poki nie zajalem pozycji medalowej. Tutaj pojezdzilem sobie jakies 10 minut, po czym wylaczylem i jakos mnie nie ciagnie... haha, ja mam dokladnie odwrotnie - motorstorm szybko mnie znudzil, a w to demko gralem baaardzo dlugo i kilkakrotnie wygralem zanim mi sie znudzilo imo ta gra zdecydowanie przebija pierwszego motorstorma, choc w sumie porownania sa chybione, bo ta gra ma inny model gameplayu (samo jezdzenie nie jest trudne, liczy sie wykonywanie trickow i madre uzywanie boosta). Cytuj
Vulc 3 Opublikowano 6 września 2008 Opublikowano 6 września 2008 Pogralem w demko i moim zdaniem to do Motorstorma temu baaaaaardzo daleko. No niby ladne. Niby te triki mozna robic. Ale poza tym to tak sobie. Motorstorm wciagnal mnie od pierwszej minuty zabawy i juz na pierwszym torze nie poddawalem sie poki nie zajalem pozycji medalowej. Tutaj pojezdzilem sobie jakies 10 minut, po czym wylaczylem i jakos mnie nie ciagnie... haha, ja mam dokladnie odwrotnie - motorstorm szybko mnie znudzil, a w to demko gralem baaardzo dlugo i kilkakrotnie wygralem zanim mi sie znudzilo imo ta gra zdecydowanie przebija pierwszego motorstorma, choc w sumie porownania sa chybione, bo ta gra ma inny model gameplayu (samo jezdzenie nie jest trudne, liczy sie wykonywanie trickow i madre uzywanie boosta). W Motorstorma dużo nie grałem, ale Pure również zrobił na mnie znacznie większe wrażenie. Świetna grafika, prostota obsługi, ale przede wszystkim ogromne pokłady "miodu", widoczne nawet w tak krótkim demie. Wisienką na torcie jest natomiast ścieżka dźwiękowa: 26 licencjonowanych utworków, utrzymanych w różnych klimatach, z czego większość doskonale pasuje do rozgrywki. Zapowiada solidny tytuł i trzeba się będzie poważnie zastanowić nad zakupem. Cytuj
YETI 10 989 Opublikowano 6 września 2008 Opublikowano 6 września 2008 (edytowane) Pogralem w demko i moim zdaniem to do Motorstorma temu baaaaaardzo daleko. No niby ladne. Niby te triki mozna robic. Ale poza tym to tak sobie. Motorstorm wciagnal mnie od pierwszej minuty zabawy i juz na pierwszym torze nie poddawalem sie poki nie zajalem pozycji medalowej. Tutaj pojezdzilem sobie jakies 10 minut, po czym wylaczylem i jakos mnie nie ciagnie... Dokładnie w MS dzieje się o wiele więcej, coś wybucha, jakiś tir spada na dach buggy, motocyklista zalicza spotkanie z ścianą. A Pure to taki SSX tylko na kładach. Nie można się zatrzymać, pokręcić baczków, poza tym błoto... z kolejnym przejazdem w ogóle nie widać aby cos się zmieniło na trasie pod tym względem. Bardzo dobra muzyka, grafiak, dobre oddanie szybkosci, przyjemna gierka, ale do MS jej daaaaleko. Edytowane 6 września 2008 przez YETI Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 6 września 2008 Opublikowano 6 września 2008 Dobrze powiedziałeś Yeti że to taki SSX na Quadach- co mi jak najbardziej odpowiada. Dziwne że póki co o tej serii snowboardowej coś ucichło, a tak pozostaje nam Pure które łata niejako te pozostawiona przez EA Big dziourę. Jest ślicznie, szybko, tricki napędzają boosta i mamy coś na kształt Uber Trików. Jestem na tak. Cytuj
FaRgAtE 0 Opublikowano 6 września 2008 Opublikowano 6 września 2008 Fajne - jednym słowem ale porównując do motorstorm'a to jednak nie to, nie ma "magii". (choć to tylko demko, wiec kto wie ) Cytuj
Kornolio 1 053 Opublikowano 6 września 2008 Opublikowano 6 września 2008 (edytowane) Jako że wcześniej psioczyłem na motorstorma, to strasznie żałuję. Dlaczego? bo gra ma "pałer", mam fulla ale zagrałem ze 20 minut to wywaliłem w kąt. Teraz gdy zagrałem w pure demo tą chwilkę, to dla sprawdzenia znów odpaliłem motorstroma i wiecie co? nie mogę się oderwać. W pure nie czuć tego feelingu podłoża, po prostu czuję że skręcam gałką w lewo, w prawo i trasa sama cie prowadzi, zwykły arcade, a w motorstormie trza uważać na wszystko i troszkę pomyśleć nie trzymając boosta nonstop. Cholera strasznie spodobał mi się motorstorm ;] jedynie w czym ulega to w grafie. Edytowane 6 września 2008 przez Kornolio Cytuj
shaughnessy 0 Opublikowano 7 września 2008 Opublikowano 7 września 2008 Pobrałem, zainstalowałem, pograłem z pół godzinki po czym usunąłem z dysku. Nic szczególnego. Cytuj
Oblesny 1 Opublikowano 7 września 2008 Opublikowano 7 września 2008 ja tak samo ;] fajnei sie jezdzi ale nigdy pieniedzy na to nei wydam ;] Cytuj
Texz 670 Opublikowano 7 września 2008 Opublikowano 7 września 2008 Gierka w porządku, tylko te quady jakoś tak bardzo ograniczają przyjemność z tej całej otoczki SSXowo - Stuntowej. Brakuje jakiejś większej różnorodności. Ot choćby crossów czy hulajnog napędzanych energią atomową Ekipa M2 prawdopodobnie może spać spokojnie. Zobaczymy co pokaże FUEL. Cytuj
CELL7777 1 Opublikowano 7 września 2008 Opublikowano 7 września 2008 pogralem troche w demo i jednak wole motorstorm nie dla mnie te klimaty Cytuj
rozz 0 Opublikowano 8 września 2008 Opublikowano 8 września 2008 No motostroma to raczej nie przebije gra ma ladna grafike ale brak jej miodnosci jak pisali w Secret Servis Cytuj
Gość Opublikowano 8 września 2008 Opublikowano 8 września 2008 Grałem w demo, podobało mi się i co pewnie wielu odbierze jako potwarz, to bardziej niż motorstorm (nie umiem racjonalnie tego wytłumaczyć, więc bez dyskusji ) . Nie przepadam za wyścigami arcade, ale te są na tyle proste i przyjemne (strona wizualna zjada MS, a MS2 bać się na razie wcale nie musi), że jako przerywnik sprawdzić się może bardzo dobrze. Cytuj
fredybizkit 99 Opublikowano 8 września 2008 Opublikowano 8 września 2008 Nie wiem czy zauważyliście ale po wykonaniu tego małego jakby treningu przed wyścigiem muzyczka z motorstorma leci a konkretnie z trailerów pacific rift czyżby mała prowokacja? Cytuj
mrynk 110 Opublikowano 8 września 2008 Opublikowano 8 września 2008 Nie wiem czy zauważyliście ale po wykonaniu tego małego jakby treningu przed wyścigiem muzyczka z motorstorma leci a konkretnie z trailerów pacific rift czyżby mała prowokacja? Ba ! To jest jeden z kawalkow ktory jest w pelnej wersji Motorstorm1 Zaplacili za licencje dla wykonawcy to maja....ale prztyczek w nos jest... Ja tam wole jednak MS (chociaz Pure zaskakuje pozytywnie). Cytuj
CHINDOOS 7 Opublikowano 10 września 2008 Opublikowano 10 września 2008 A ja nie mam pojęcia dlaczego PURE porównywany jest do MS? Przecież to dwa zupełnie inne podgatunki wyścigów? Co tu jest do porównywania? Że quady są w jednej i drugiej? Że błoto na trasie występuje? To tak jakby porównywać Burnouta z Gridem... Mi Pure najbardziej kojarzy się ze Sledstormem na PSX'a. Demo mi się nawet podoba. Grafika super. Jeździ się i czesze triki też fajnie, ale w wysypie hitów tej jesieni ta gra się u mnie nie przebije... Jakby wyszła na początku wakacji to miałaby szansę... Cytuj
ziolo69 20 Opublikowano 10 września 2008 Opublikowano 10 września 2008 Chindoos zadajesz za dużo niepotzrebnych pytań... A ja nie mam pojęcia dlaczego PURE porównywany jest do MS? Ja widzę to tak. Robimy to prawdopodobnie dlatego, że Motor Storm i Pure są do siebie zbliżone klimatem wyścigów. Miejscówki w dzikiej dżungli od pierwszego momentu przywodzą na myśl wyścigi w MS. Dużo porządnych chopek (chociaż tutaj są różnice pod względem ich wielkości w co niektórych sektorach), błocko miło chlapiące po twarzy zawodnika, wszędobylskie przeszkadzajki, ciała walające się po trasie w razie klepy lub nieudanego lądowania. MS SSX jak w mordę strzelił. Gesty zawodników oraz ich komentarze podczas wyścigu również dają podobny klimat co w MS. Przypuszczam, że szukasz dziury w całym na siłę. IMO Cytuj
Danonek 2 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Gierka całkiem całkiem. Jak ktoś lubi quady polecam. Gra obecnie kosztuje grosze a daje sporo zabawy Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 31 sierpnia 2010 Opublikowano 31 sierpnia 2010 wow, i tylko po to odkopałeś 2 letni temat. good job Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi