Skocz do zawartości

Ciekawe filmiki

QBH

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 663
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nie wiedziałem, czy wrzucić to tu, czy do działu Japonia czy do ciekawych filmików, ale motywem przewodnim jest auto więc niech będzie tu.

:wub: :wub::wub: Real life waifu. Przynajmniej auto już nas łączy :kaz:

• 2 lata później...
Opublikowano

Zaskoczyli mnie nieco w 13 minucie.

Ogólnie jeśli ktoś nie chce oglądać, to w tej czołówce przy 64 km/h nieco lepiej wypada Volvo, które miało jeszcze zauważalny zapas i byłoby bezpieczniejsze przy jeszcze większej prędkości. W obu autach z przodu się z tego wypadku wychodzi. Dla mnie zaskoczeniem jest pasażer z tyłu, który wbrew przekonaniom i logice w obu autach ryzykuje życiem albo obrażeniami od przeciążeń. Chyba mamy tu problem testów zderzeniowych, które zawsze pakują dorosłych z przodu i dziecki w fotelikach do tyłu. 

• Plusik 1
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 2.10.2024 o 17:10, HenrykIggO napisał(a):

JEST! Nowy rekord Nurburgringu - 6:29.09

Bohater: Czerwony Merc-AMG ONE

Niby mocarne 1.6 a brzmi jak 125 cm3

Opublikowano

Tak, jednostka 1.6, ale generująca 1063 KM. Silnik bezpośrednio z F1.

Btw. były gigantyczne problemy w związku z homologacją tego samochodu i dopuszczeniem do ruchu ze względu właśnie na… odpalenie silnika. Te potwory F1 potrzebują specjalnej aparatury zapłonowej, która jest wykorzystywana przed każdym wyścigiem. Nie wiem jak to zrobili, ale udało im się to obejść i auto odpala "z kluczyka".