Skocz do zawartości

Guitar Hero: World Tour

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 175
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
Ze z gitara sa problemy to slyszalem ale paleczka??Jak ty to zrobiles?

Grając "mocno"? Wydaje mi się, że normalna, drewniana pałeczka ma prawo się po jakimś czasie złamać...

Edytowane przez Accoun
Opublikowano

To nie ja złamałem, ja trzymam ją niemal w połowie i stukam nią tak, że sama mi się odbija(gram palcami i nadgarstkiem) i niestety prośby o poprawne trzymanie pałeczki ludzie mają w (pipi)e i trzymają ją na końcu i uderzają całym ramieniem robiąc zamachy jak kijem baseballowym i dziwią się, że nie dość, że słabo idzie gra to jeszcze sprzęt się niszczy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Moj znajomy ma ten sam problem co opisuje Deadeye. Jeszcze sprawdzimy ta gitarke z ghwt w rb1/2, sam jestem ciekawy czy bedzie sie je.bac

U mnie waliła się nawet w menu, więc logiczne że to nie wina gry. Ale, co ciekawe, jest lepiej - jakby sama się naprawiła o_O Być może czasem jeszce nie zarejestruje dźwięku, ale dzieje się to na pewno rzadziej niż na początku. Może te styki wykrywające ruch "struny" musiały się rozgrzać :)

Opublikowano
...i jeszcze jedno, bez zadnej prawidlowosci gitara sama z siebie generuje podczas trybu gry

impuls potracenia struny,

...mial tak moze kto?

Ja mam tak, że raz na kilka/naście/dziesiąt uderzeń w "strunę" sygnał albo w ogóle nie jest rejestrowany (jakby jej nie nacisnąć), albo jest rejestrowany podwójnie (co oczywiście psuje combo), albo jest rejestrowany z opóźnieniem (tak że dźwięk nie wchodzi). Najłatwiej to sprawdzić w menu, naciskająć cały czas strunę w dół raz po razie i patrzeć czy pozycja w menu idzie w dół jak powinna - u mnie wyraźnie widać że czasem sie (pipi)ie ;/ IMO trzeba to oddać na gwarancje, bo tak być nie powinno zdecydowanie, ale poczekam jeszcze trochę i zobacze co się z tym będzie dziać.

u mnie to samo :/ Przez jakiś czas (od zakupienia) sprzęt działał idealnie, a wczoraj gitarka zaczęła się ostro kaszanić. Dziś ponownie sprawdzałem - nadal szaleje i gra jak chce. Czasami napierniczam w strunę 3-4 razy z rzędu, a ta zwyczajnie nie łapie. Innym razem zalicza mi kliknięcia jako 2-krotne.

Poddam sprzęt solidnej katordze na hardzi lub expercie napierniczając ile wlezie - nich się "wyrobi" lub padnie. Zobaczymy czy to przywróci go do życia :)

Opublikowano (edytowane)

Może to nie jest do końca odpowiedni temat ale nie wiecie czy mikrofony z Singstara działają w GH:WT na PS2?

EDIT: Nie działają :(

Edytowane przez private-ore
Opublikowano
perkusja z GHWT w wersji na ps3 nie działa z RB. I to by było tyle jeżeli chodzi kompatybilność tych dwóch tytułów. F...k!!!

Skąd wiesz? Przecież niby był update?

Opublikowano

bo posiadam calutki zestaw GHWT, ostatnio zakupiłem RB i bardzo się zdziwiłem że moja perkusja jest widziana jako mikrofon a że bardzo ciężko śpiewa się na perkusji .... więc wiem na 1000% że perkusja nie działa, ale tylko na ps3, a do tego jeszcze podobno RB2 też nie widzi perki z GHWT, ale tego nie wiem jeszcze na 100%, jak kupie RB2 to dam znać.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś poza mną ma problemy z sieciowością tej gry?

Raz na 30 razy mnie łączy z kolegą żeby pograć na zaproszenie.

A jak połączy to kwestia czasu, żeby przestało działać. Czasem zagram 5 kawałków, czasem 2.

Już GH3 w wersji na PS3 było zepsute bo nie było w ogóle zaproszeń, ale w GH3 jak mnie podłączy to już gram,

a tu wielkie g.....

Chyba sprzedam wersję na PS3 bo już mam tego dosyć.