waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 lutego 2009 Opublikowano 17 lutego 2009 bo posiadam calutki zestaw GHWT, ostatnio zakupiłem RB i bardzo się zdziwiłem że moja perkusja jest widziana jako mikrofon a że bardzo ciężko śpiewa się na perkusji .... więc wiem na 1000% że perkusja nie działa, ale tylko na ps3, a do tego jeszcze podobno RB2 też nie widzi perki z GHWT, ale tego nie wiem jeszcze na 100%, jak kupie RB2 to dam znać. hm - niedobrze. ale z tego co wiem Davidkoz uruchomił sprzęty od GHWT z RB2. więc może jest nadzieja... Cytuj
RON!N 2 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 (edytowane) Hejka. Od niedawna mam GH:WT w wersji bez instrumentów (gitare mam z GH3). Kolega ma drugą gitare. Więc mamy już prowadzącą i bass Na Allegro pojawiły się ??oryginalne?? mikrofony do GH:WT ( http://allegro.pl/item557740405_guitar_her...ep_mercury.html ). Moje pytanie brzmi: Czy można grać w trybie Band bez perki? Czyli tylko 2 gitary i mikrofon? I pytanie czy to oryginalne mikrofony Edytowane 18 lutego 2009 przez RON!N Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 band można grać we 2 spokojnie, jakimikolwiek instrumentami czy czymkolwiek. jeśli chodzi o mikrofony, to jakiekolwiek pod USB, wszystko działa pięknie, osobiście testowałem Cytuj
RON!N 2 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 Czyli może być że grają 3 osoby - dwie na gitarze i jedna świewająca? Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 Dokładnie. Zauważ, że w zestawie 'band' nie ma drugiej gitary, więc spokojnie się gra we 3. natomiast ja gram z bratem we 2, gitara + perkusja. Cytuj
biszkopt78 1 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 Mam pytanko , bo nigdzie się tego nie doczytałem - będzie działała gitara z pc'towego gh3 z gh:wt na ps3? Próbował ktoś może takie połączenie ? Cytuj
Deadeye 2 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 Na 99% nie, aczkolwiek nie testowałem. Gitara z gh:wt z ps3 podłączona do pc jest wykrywana jako normalny pad, ale bez kombinacji gh3 na pc jej nie wykrywa. Cytuj
biszkopt78 1 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 tylko że mi chodzi o odwrotne połączenie - gitare z pc podłączyć do ps3 Cytuj
RON!N 2 Opublikowano 19 lutego 2009 Opublikowano 19 lutego 2009 To ja zapytam jeszcze inaczej. Czy gitara z PS3 pójdzie na X360? Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 hej przedzierając się przez sieć znalazłem chwalone na otaku zestawienie kompatybilności + różne kombinacje kontrolerów z PC : http://wiki.scorehero.com/ControllerCompatibility czyli jednym słowem perka od GHWT działa z RB2 na na PS3 :-) Cytuj
smallv86 857 Opublikowano 6 marca 2009 Opublikowano 6 marca 2009 (edytowane) Guitar Hero World Tour DLC Promotion - takiego emaila dostalem dzisiaj w srodku znajduja sie kody do piosenek ktore wybralem do wpisania na PSS wiec sprawdzcie ludziska swoje emaile i do wiosla/ perki no i pograne - kody nie wiadomo czemu dzialaja tylko z USstore Edytowane 6 marca 2009 przez smallv86 Cytuj
i.maliszewski 0 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 (edytowane) ...nie ma co, piekny prezent.... wielkie dzieki.... Edytowane 8 marca 2009 przez i.maliszewski Cytuj
.... 2 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 wlasnie przez przypadek (zupelnie jak z RB2) chyba kupilem GHWT przegladam teraz liste dostepnych kawalkow i powiedzcie mi czy jest ona prawdziwa? http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_songs_in_Guitar_Hero_4 przeciez 13 z tych kawalkow znajduje sie w RB2 a jakby wliczyc dlc to blisko 20 czy to nie dziwne? Cytuj
kim 1 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 tylko że mi chodzi o odwrotne połączenie - gitare z pc podłączyć do ps3 dolaczam sie do pytania. na X360 dziala. Cytuj
Zcubany 0 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Czy ktoś miał okazję przetestować przejściówkę, która umożliwia grę na gitarze z PS2 na PS3? http://robson.pl/index.php?p=16&id=871...uitar%converter Cytuj
SM1 25 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Żadna z 3 testowanych nie działała, zawsze jakiś problem z klawiszami zielony to czerwony, niebieskiego nie znalazłem pod żadnym z klawiszy itd. Tej akurat nie testowałem ale bym się nie łudził. Cytuj
Hysz 25 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Info które może się przydać. Jeśli macie problemy z czułością któregoś z guziczków w perkusji z GHWT, to proponuje napisać do działu serwisowego firmy, która produkuje ów sprzęt, mi to pomogło, dostałem darmowy kabel MIDI-USB, którym da się skalibrować ten stuff pod PC. Bardzo cieszy taka opcja, kabel wysłali z wysp brytyjskich xD. PS: dodam, że nie musiałem podawać seriali żadnych ani nic, także teoretycznie można sobie za free zamówić taki kabel dla jaj [chociaż do tego nie namawiam xD]. PSS: po podłączeniu przez ten kabelek można używać perkusji z GH jako normalnej elektrycznej perkusji MIDI, jeśli ktoś jest zainteresowany szczegółami, to wołać na PM, może jakiś tutorialek się zrobi nawet jak będzie dużo ludzi chciało Adieu! xD Cytuj
morales-kks 6 Opublikowano 11 maja 2009 Opublikowano 11 maja 2009 Siemanko Rockmani! Szybkie pytanko jaki zestaw proponujecie kupić? Tych GH na allegro jest więcej niż wesz na kundlu! Chodzi mi o to która gitara jest najlepsza i która gra? Zaznaczam iż nie jestem jakimś specjalnym fanem Aerosmith czy Metalicki Cytuj
Enori 0 Opublikowano 28 maja 2009 Opublikowano 28 maja 2009 jutro idę do ultimy odebrać world tour z gitarą. podjąłem spontaniczną decyzję kierując się promocją i mam nadzieję, że pierwszy kontakt z plastikowym instrumentem będzie pozytywny. a sesja tak blisko;( bezprzewodowe mikrofony z singstara działają z gh? w internecie znalazłem różne opinie. jeśli ktoś jeszcze pyka online to zapraszam do friendlisty;) Cytuj
Chaciu 0 Opublikowano 13 sierpnia 2009 Opublikowano 13 sierpnia 2009 (edytowane) Czy ktoś sprawdzał, czy w GHWT zadziała perka od Rock Band 1? Edytowane 13 sierpnia 2009 przez Chaciu Cytuj
albz74 0 Opublikowano 14 sierpnia 2009 Opublikowano 14 sierpnia 2009 bezprzewodowe mikrofony z singstara działają z gh? w internecie znalazłem różne opinie. Działają Cytuj
MacCry 0 Opublikowano 22 lutego 2010 Opublikowano 22 lutego 2010 Szybkie pytanie. Czy gitara (Les Paul) bezprzewodowa na PS3 (czytnik pod usb) będzie działać na PS2? To bardzo pilne. Z góry dziękuję za odpowiedź Cytuj
Gość Opublikowano 27 lutego 2010 Opublikowano 27 lutego 2010 Szybkie pytanie. Czy gitara (Les Paul) bezprzewodowa na PS3 (czytnik pod usb) będzie działać na PS2? To bardzo pilne. Z góry dziękuję za odpowiedź Z tego co wiem, to nie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi