blantman 5 780 Opublikowano 20 lipca 2013 Opublikowano 20 lipca 2013 rogue legacy można potraktować jak platformówkę 1 Cytuj
Paliodor 1 767 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 (edytowane) Krótka piłka, jest jakiś dobry tytuł przypominający Heroes of Might & Magic 3? Zawsze mogę zainstalować 3 ale pomyślałem, że może spróbuję czegoś nowszego, za w czasu piszę, że H5 odpada bo jest ohydnie cukierkowy, a i sam design taki sobie. Może Dis(nene)les III byłoby dobre bo wygląda całkiem obiecująco i sam design na plus. Edytowane 1 sierpnia 2013 przez Paliodor Cytuj
Gość suteq Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 (edytowane) Akurat King's Bounty jest teraz w HIB Weekly. Edytowane 1 sierpnia 2013 przez suteq Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Więcej gierek takich jak Rogue Legacy? Wiecie, zdobywasz kasę, by stać się lepszym, by móc dostać się do nowych lokacji, by zdobyć więcej kasy i by móc stać się jeszcze silniejszym, by dostać się do nowych lokacji... Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Opublikowano 6 sierpnia 2013 (edytowane) W sensie... co drugie MMO? Pół żartem pół serio - Rusty Hearts. Wiem, że nie ten gatunek i nie metroidvania, ale w sumie nie takie złe. A nuż... A w nawiązaniu do wcześniejszego, jak najbardziej King's Bounty. Nie sądzę abyś się zawiódł. Ewentualnie ze starszych pozycji to Age of Wonders. Edytowane 6 sierpnia 2013 przez Suavek Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Dzięki, ale ja od MMO trzymam się z daleka . Wiem, jak bardzo lubię gry i jak bardzo lubię Internet - połączenie tych obu to byłby mój koniec. Nigdy nie grałem w nic i raczej chce dalej utrzymać ten stan rzeczy. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 6 sierpnia 2013 Opublikowano 6 sierpnia 2013 (edytowane) Może spelunky? Co prawda bycie coraz lepszym opiera się na umiejętnościach gracza a nie na sprzęcie, ale to jest właśnie jedna z tych gier, gdzie zaczynasz po śmierci na początku i każdym razem docierasz trochę dalej. No i są losowo generowane levele. Edytowane 6 sierpnia 2013 przez mate5 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Słyszałem sporo dobrego o Spelunky, być może warto się zainteresować. Niestety gra dopiero za jakiś czas ma wylądować na Steamie, bo nowoczesna wersja jest tylko na XBLA, a na PC stara wersja freeware sprzed lat. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Taaaak, ale za pełną cenę . Już Rogue Legacy wziąłem bez czekania na promocje. Cytuj
kermit 6 998 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Czy ktoś z was może polecić grę podobną do Colobota? Trochę programistyki, klimaty kosmosu, małymi krokami do wyprawy na księzyc - jakie to było wszystko zayebiste! Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 7 sierpnia 2013 Opublikowano 7 sierpnia 2013 (edytowane) Słyszałem sporo dobrego o Spelunky, być może warto się zainteresować. Niestety gra dopiero za jakiś czas ma wylądować na Steamie, bo nowoczesna wersja jest tylko na XBLA, a na PC stara wersja freeware sprzed lat. I właśnie zagraj w tę starą wersję freeware sprzed lat: http://spelunkyworld.com/original.html Polecam moda un-haunted, który usuwa ducha z gry. Nie wiem, może dla niektórych to jest esencja tej gry, ale ja nie lubie grać na czas. Edytowane 7 sierpnia 2013 przez mate5 Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Opublikowano 12 sierpnia 2013 Szukam strategii w stylu harpoon tylko ze dowodzilo sie silami powietrznymi. anyone? gra zdaje mi sie ze byla opisywana jeszcze w SS. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 13 sierpnia 2013 Opublikowano 13 sierpnia 2013 znacie coś podobnego do serii Brothers in Arms (<3)? Cytuj
Gość suteq Opublikowano 13 sierpnia 2013 Opublikowano 13 sierpnia 2013 Full Spectrum Warrior, Ghost Recon: Future Soldier, RS: Vegas może Jeśli mowa o taktycznych strzelankach. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 13 sierpnia 2013 Opublikowano 13 sierpnia 2013 bardziej o realia fabułę mi chodzi Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Z 10 lat temu gralem w gre w stylu Wormsow, tyle ze zamiast robakow byly statki kosmiczne. Map bylo kilka (albo mozna bylo robic losowe, nie pamietam) i przedstawialy kilka planet, ktore mialy rozne przyciaganie i to wplywalo na tor lotu pocisku, czy statku. Wszystko oczywiscie w 2d. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 31 sierpnia 2013 Opublikowano 31 sierpnia 2013 bardzo stara gra - taki jakby miks beat-em upa z elementami przygodówki. zaczynało się w czasach prehistorycznych i napier.dalało kijami i kamieniami i przez całą grę skakało się po epokach (starożytny rzym, pierwsza wojna światowa itd) aby skończyć w dalekiej przyszłości. wszystko to w 3d. pamiętam jak przez mgłę ale wiem, że za dzieciaka bawiłem się przy tym przednio. Cytuj
Manor 645 Opublikowano 3 września 2013 Opublikowano 3 września 2013 Czy istnieje w ogóle jakaś wyszukiwarka gier z użyciem filtrów? Żebym mógł sobie zaznaczyć widełki czasowe, parę gatunków, średnią ocen itd., jak wyszukiwanie filmów na filmwebie. Bo szukam jakieś nieokreślonej gierki i chciałbym sobie wybrać co najlepsze Cytuj
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 3 września 2013 Opublikowano 3 września 2013 Na metacritic da się znaleźć grę wg pewnych filtrów. Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 14 września 2013 Opublikowano 14 września 2013 Polećcie jakąś dobrą strategię turową w stylu XCOM: Enemy Unknown. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 14 września 2013 Opublikowano 14 września 2013 Jak lubisz starsze gierki to polecam Silent Storm. Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 14 września 2013 Opublikowano 14 września 2013 "W stylu" XCOM to klasyczne XCOM: UFO Defense. A jeśli przeraża Cię grafika, to UFO: Extraterrestrials, który jest takim nieoficjalnym następcą pierwszego XCOMa w nieco bardziej przystępnej oprawie - aczkolwiek też swoje lata ma. Do tego wspomniany Silent Storm - inne klimaty, ale sporo pokrewieństw w kwestii samego gameplay'u. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi