Shankor 1 614 Opublikowano 15 stycznia 2014 Opublikowano 15 stycznia 2014 Limbo to jest 2 godziny grania. Prosta gra, ale ma klimat. Jak będzie w bundlu to kup. Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 15 stycznia 2014 Opublikowano 15 stycznia 2014 hmm ciekawe. a limbo polecacie? bo to praktycznie to samo tylko tutaj nie ma dziecka tylko zombie To tak jakby powiedzieć, że Call of Duty Ghosts to to samo co Unreal Tournament... Limbo przynajmniej nie jest tak pretensjonalne. Jest proste i stylistyczne i skupia się praktycznie tylko na tym przez całą grę - nawet jeśli w połowie atmosfera idzie na drugi plan a gra staje się monotonnym i frustrującym physics puzzle platformerem jakich wiele. Deadlight natomiast zniechęcił mnie nie tyle sterowaniem, co całą resztą. Sama stylistyka to właśnie poleganie na popularności Limbo i jego "klonów", bo nagle sterowanie cieniem w mhhhrrocznej atmosferze zrobiło się trendy. Do tego nieudolnie opowiedziana historyjka czerpiąca garściami z The Walking Dead, a nawet i Resident Evil w paru momentach. Protagonista to jakaś komiczna fuzja Ricka i Snake'a, a cut-scenki to marna podróba Ashley'a Woodsa. O żałośnie debilnych dialogach nie wspomnając. Ktoś w studiu miał chyba przerost ambicji, bo gra właśnie wygląda jak nieudolny zlepek takich pojedynczych inspiracji innych produkcji ze sztucznie wymuszoną pseudo-dramą i idiotycznymi flashbackami. Nawet nie wiem czemu taką nienawiść przejawiam do tej gry. Niby "tylko" 4 godziny mi wyrwała, ale przez cały ten czas siedziałem na zmianę zażenowany lub sfrustrowany. A i oczekiwań nie miałem jakoś wygórowanych. PS. 1/3 gry rozgrywa się w kanałach... Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 15 stycznia 2014 Opublikowano 15 stycznia 2014 w przypadku 2d platformerow nie robi ze w kanalach bo reszta to tez bieganie po "tunelach" z lewego konca na prawy co do dobrych gier na pada to jeszcze trine 2 Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 15 stycznia 2014 Opublikowano 15 stycznia 2014 Nowe części Raymana ponoć dobre. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 23 stycznia 2014 Opublikowano 23 stycznia 2014 Jakas dobra turowka? Civka zczyna mnie nudzic.Xcom, Total war, Europa Universalis? (choc te dwie ostatnie to chyba rtsy?) Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 24 stycznia 2014 Opublikowano 24 stycznia 2014 EU jest czymś na wzór Civki. Ot gra z mapą strategiczną i okienkami. Total war to strategia z mapą strategiczną + własnoręcznym rozgrywaniem bitew RTS-style. Ale jak ktoś nie chce to może dawać auto resolve. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 24 stycznia 2014 Opublikowano 24 stycznia 2014 Okej, pomysle. Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Szukam strategii tylko sa pewne wymagania bo to dla panny. Głownie chodzi aby gra skupiała sie na rozbudowie zamku, osady. Żeby zdobywało sie surowce potrzebne do budowy, szkolilo żołnierzy. I żeby nie trzeba było kierowac jakas jedna postacia, po prostu gra ma sie skupiac na rozbudowie osady. Settlers i Age of empires odpada. A i zeby nie bylo to nic nowego. Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Ewentualnie może Faraon/Zeus? Bardziej City Buildery, ale z rzadka bitwy też są... 1 Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 A i zapomniełem czasy dzisiejsze w grze odpadaja Cytuj
django 549 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Alien Nations 2 (zwane takze The Nations) bardzo fajne, polecam. Cytuj
selene 3 367 Opublikowano 4 lutego 2014 Opublikowano 4 lutego 2014 Civilization? Heroes of Might and Magic? Nie do końca spełnia Twoje wymagania, ale możesz jeszcze sprawdzić Reus. Cytuj
Agent_Man 163 Opublikowano 6 lutego 2014 Opublikowano 6 lutego 2014 (edytowane) Szukam strategii tylko sa pewne wymagania bo to dla panny. Głownie chodzi aby gra skupiała sie na rozbudowie zamku, osady. Żeby zdobywało sie surowce potrzebne do budowy, szkolilo żołnierzy. I żeby nie trzeba było kierowac jakas jedna postacia, po prostu gra ma sie skupiac na rozbudowie osady. Settlers i Age of empires odpada. A i zeby nie bylo to nic nowego. Od siebie polecam starsze części serii tropico. Ale, z wyjątkiem dwójki, budujemy raczej współczesną aglomerację. Nie wiem czy to "podejdzie" twojej lubej. Edytowane 6 lutego 2014 przez Agent_Man Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 7 lutego 2014 Opublikowano 7 lutego 2014 Settlers 7? Jak chce może poczekać kilkanaście dni na Banished. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 9 lutego 2014 Opublikowano 9 lutego 2014 (edytowane) Szukam strategii tylko sa pewne wymagania bo to dla panny. Głownie chodzi aby gra skupiała sie na rozbudowie zamku, osady. Żeby zdobywało sie surowce potrzebne do budowy, szkolilo żołnierzy. I żeby nie trzeba było kierowac jakas jedna postacia, po prostu gra ma sie skupiac na rozbudowie osady. Settlers i Age of empires odpada. A i zeby nie bylo to nic nowego. Od siebie polecam starsze części serii tropico. Ale, z wyjątkiem dwójki, budujemy raczej współczesną aglomerację. Nie wiem czy to "podejdzie" twojej lubej. Również polecam tropico. Uwielbiam 4 część. Nie zbuduje tam osady, tylko normalne budynki, o ile dobrze pamiętam są plantacje tytoniu, fabryka rumu itp. Zatem jest szansa, żę się spodoba. Moim zdaniem świetna gra i niedoceniona. A tak pod kątem budowy zamku itd to polecam twierdzę krzyżowca, (najnowsza częśc imo nieudana) jeżeli odpada age of empires Edytowane 9 lutego 2014 przez Cosmos Cytuj
Stunik 1 402 Opublikowano 26 lutego 2014 Opublikowano 26 lutego 2014 Komputer dojedzie na dniach i szukam gier na dwóch (pady). Myślałem może na początek o platformówkach dacie jakieś tytuły? Nie grałem w nic przez ostatnie 5 lat więc te najlepsze z tego okresu. Na pewno najnowsze raymany będę pobierał i co oprócz tego polecacie? Wymóg to rozgrywka na dwóch. Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 26 lutego 2014 Opublikowano 26 lutego 2014 Jeśli multi wchodzi w grę a przez "pobieranie" masz na myśli digital purchase, to Awesomenauts - nawet we trzy osoby można grać na split-screenie. Jak nie chcesz multi, to można tez vs AI. Bardzo fajna zabawa. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 4 kwietnia 2014 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Pograłbym w jakąś strategię, ALE strategie to nie mój gatunek więc znacie jakieś takie nooboprzyjazne gdzie nie potrzeba być koreańcem aby ogarniać tylko sobie spokojnie na luzie pograć? Comapny of Heroes da radę albo taki Empire: Total War? Albo coś innego? Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Strategia to szerokie pojęcie. Od RTSów, po grand strategy czy inne 4X. Także o ile nie chcesz grać na poważnie w multi, to większość gier tak naprawdę jest nooboprzyjazna - w tym StarCraft. Z klasyków RTS polecę właśnie Starcraft 1&2, WarCraft 2-3, wszystkie starsze odsłony Command and Conquer do Red Alert 2 włącznie, Age of Empires, Age of Mythology, Rise of Nations, Emperor: Battle for Dune, czy też Warhammer 40k: Dawn of War. Jeśli chodzi o proste/przystępne 4X, to zdecydowanie mogę polecić Sins of a Solar Empire: Rebellion (starszych odsłon nie ma co brać, gdyż Rebellion to praktycznie to samo i więcej). Grand Strategy nie grałem zbyt wiele, nawet w serię Total War. Głównie dlatego, że zbyt dużo czasu trzeba na nie poświęcić (dlatego od czasów Civ 2 nie tknąłem nowszych odsłon). Niemniej jednak jeśli chodzi o przystępność w tym gatunku, to proponuję zainteresować się Knights of Honor. A na szybko jeszcze wymienię Divinity: Dragon Commander, będący mieszanką wybuchową różnych gatunków, nie tylko strategicznych, ale także bardzo przystępną. Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Opublikowano 4 kwietnia 2014 jak nie przeszkadzaja ci starsze gierki to do wymienionych powyzej dodalby jeszcze serie Myth i settlers Cytuj
Ruther 158 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Company of Heroes jak najbardziej na tak, do tego jeszcze Dawn of War II (bardziej taktyczna z elementami strategii niż prawdziwy RTS) no i Civilization IV / V, które z części na część ma coraz lepsze samouczki i dodawane są coraz to nowe bajery wspomagające nowych graczy. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Opublikowano 4 kwietnia 2014 Civilization to moja ulubiona seria na PC. W 5 części mamy 10 poziomów trudności i fajne dodatki. Możemy grać Polakami na prawdziwej mapie świata. Jak dla mnie najlepsze strategia ever. Badania od wynalezienia koła aż do bomby atomowe, przeróżne jednostki i mega wciągająca rozgrywka. Wszystko jest rewelacyjnie wyjaśnione w "civilopedii" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi