Skocz do zawartości

Szukam gry ....

Lesiu_adi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jakichś gier dla taty. Myślę, że najlepsze będą jakieś przygodówki point&click. Jednak ja w takie gry nie gram, moglibyście coś polecić? Poszperałem trochę i znalazłem takie tytuły:

Tajne Akta Tunguska, Still Life, Dreamfall: Longest Journey, Syberia 1,2, CSI, Sherlock Holmes, Agatha Christie

Czy coś z tego możecie polecić? Chodzi o to, aby ojciec sobie poradził :) Nie trudne i po polsku.

Moglibyście jeszcze coś polecić z innego gatunku? Np. jakiś tenis, wyścigi, fps? Myślałem nad którąś z części NFS, COD2, Fahrenheit i może jakaś strategia - Twierdza, Age of Empires 2, czy jakiś Total War...

będę wdzięczny za pomoc :)

Do point and click dopisalbym jeszcze NIBIRU. Nigdy nie gralem w ten gatunek gier, a jak zagralem w ta gre to mnie wciagnela nosem. Polecam.

Secret of monkey island tez majstersztyk, ale nie wiem czy jest po polsku.

A propos tenisa to oczywiscie Virtua Tennis. Gra malo wymagajaca i grywalna. W sam raz dla ojca. Z fpsow to najlepiej Modern Warfare- efektowne to jest to sie pewnie spodoba.

Opublikowano

Kwak 4? Nie jest super gra, ale skończyć można. Teraz wyszło shattered horizon, ale nie wiem co sobą reprezentuje, bo nie załapałem się na darmowe testawnie na steamie ;<

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam jakichś gier dla taty. Myślę, że najlepsze będą jakieś przygodówki point&click. Jednak ja w takie gry nie gram, moglibyście coś polecić? Poszperałem trochę i znalazłem takie tytuły:Tajne Akta Tunguska, Still Life, Dreamfall: Longest Journey, Syberia 1,2, CSI, Sherlock Holmes, Agatha ChristieCzy coś z tego możecie polecić? Chodzi o to, aby ojciec sobie poradził :) Nie trudne i po polsku.(...)

Króciutko- wszelkie Sherlocki, CSI i Agathy Christie to mniej lub bardziej przeciętne gry, typowa masówka. Still Life to też gra niezła ale warto mieć na uwadze że z ciężkim, krwawo- kryminalnym klimatem- ja swojemu ojcu przygód Pani Detektyw znajdującej np. zadźganą w wannie prostytutkę, bym nie polecał. No i jet to gra właściwie bez końcówki- chcesz wszystko wyjaśnić- kupujesz część drugą (i trzecią, choć w nią nie grałem). Dreamfall, choć nie jest przygodówką, tylko raczej mocno specyficznym filmem interaktywnym z elementami prościutkiej przygodówki i skopanymi motywami zręcz, jest warty zagrania, ale bez znajomości jedynki nie ma sensu, bo fabuła będzie kompletnie niejasna. Jeśli w miarę nowe przygodówki to przede wszystkim Najdłuższa Podróż... długo, długo nic i Syberia. Obie magiczne, ze świetnym klimatem, nie są też jakoś wybitnie trudne, choć NP potrafi w paru miejscach napsuć krwi, ale wynagradza to w 100%- jedna z najlepszych gier w jakie miałem przyjemność w życiu grać bez wątpliwości...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Parę lat temu, widziałem w Saturnie rts-a - był umiejscowiony chyba w czasach II WŚ, i był jakąś tam alternatywną historią. Pamiętam tyle, że Niemcy mieli mechy w swoich oddziałach :P

Kojarzy ktoś coś ?

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

To zdecyduj się w końcu ;P

1. Simcity 4 [ekonomia,miasto]

2. Anno [tu data] - miasto, wojsko

Opublikowano

trenujesz takie fajne coś :)

Co masz na mysli?:)

Zapewne:

(..)trenujesz, takie fajne coś :)

Tylko Figaro nie rozkminił jeszcze do reszty gramatyki ;)

Opublikowano

A ja szukam czegoś klimatycznego i z porządną, przemyślaną fabułą. Mam bioshocka, będę miał nowego stalkera, ale co jeszcze moglibyście polecić? Uwielbiam silent hilla i mgsy właśnie za fabułę, jestem zbulwersowany tym, że alan wake wychodzi tylko na x360, oczywiście żal mi heavy rain bo ps3 też nie mam i ogólnie ostatnio nie jestem w temacie gier. Jest cośgodnego polecnia w klimacie wymienionych, ale i po prostu ze świetnym scenariuszem, coś co zapada w pamięć?

Opublikowano

A ja szukam czegoś klimatycznego i z porządną, przemyślaną fabułą. Mam bioshocka, będę miał nowego stalkera, ale co jeszcze moglibyście polecić? Uwielbiam silent hilla i mgsy właśnie za fabułę, jestem zbulwersowany tym, że alan wake wychodzi tylko na x360, oczywiście żal mi heavy rain bo ps3 też nie mam i ogólnie ostatnio nie jestem w temacie gier. Jest cośgodnego polecnia w klimacie wymienionych, ale i po prostu ze świetnym scenariuszem, coś co zapada w pamięć?

System Shock 2

Opublikowano

A sprawdzałeś np Dead Space'a albo Fahrenheit ? Narazie mam pustke w głowie, ale później może coś dopiszę.

System Shock 2

Oczywiście, fahrenheita jeszcze na ps2, świetne. Dead Space był jednym z moich kandydatów. Fabuła jest tam znośna, czy to sam klimat(jak RE4)?

System Shock wydaje się niezły, ale zapomniałem napisać, że zależy mi na nowszych tytułach, najlepiej z ostatnich 12 miesięcy, bo jestem strasznie podjarany, że na moim laptopie, na którym grałem tylko w portala i bioshocka wciąż wszystko nieźle śmiga ;d

Gość mate5
Opublikowano

Civilization 4 czy Anno 1701? Ewentualnie inna gra polegająca na rozwijaniu państwa?

Gość mate5
Opublikowano (edytowane)

Oczywiście można grać w Civ 4 na mapie która odzwierciedla prawdziwy świat?

no i da się w to grać na jednym komputerze na zmianę w kilka osób?

Edytowane przez mate5