Alex van Cube 462 Opublikowano 20 lutego 2010 Opublikowano 20 lutego 2010 Szukam jakichś gier dla taty. Myślę, że najlepsze będą jakieś przygodówki point&click. Jednak ja w takie gry nie gram, moglibyście coś polecić? Poszperałem trochę i znalazłem takie tytuły: Tajne Akta Tunguska, Still Life, Dreamfall: Longest Journey, Syberia 1,2, CSI, Sherlock Holmes, Agatha Christie Czy coś z tego możecie polecić? Chodzi o to, aby ojciec sobie poradził Nie trudne i po polsku. Moglibyście jeszcze coś polecić z innego gatunku? Np. jakiś tenis, wyścigi, fps? Myślałem nad którąś z części NFS, COD2, Fahrenheit i może jakaś strategia - Twierdza, Age of Empires 2, czy jakiś Total War... będę wdzięczny za pomoc Do point and click dopisalbym jeszcze NIBIRU. Nigdy nie gralem w ten gatunek gier, a jak zagralem w ta gre to mnie wciagnela nosem. Polecam. Secret of monkey island tez majstersztyk, ale nie wiem czy jest po polsku. A propos tenisa to oczywiscie Virtua Tennis. Gra malo wymagajaca i grywalna. W sam raz dla ojca. Z fpsow to najlepiej Modern Warfare- efektowne to jest to sie pewnie spodoba. Cytuj
Gość Opublikowano 22 lutego 2010 Opublikowano 22 lutego 2010 Kwak 4? Nie jest super gra, ale skończyć można. Teraz wyszło shattered horizon, ale nie wiem co sobą reprezentuje, bo nie załapałem się na darmowe testawnie na steamie ;< Cytuj
Tołdi 8 Opublikowano 13 marca 2010 Opublikowano 13 marca 2010 Szukam jakichś gier dla taty. Myślę, że najlepsze będą jakieś przygodówki point&click. Jednak ja w takie gry nie gram, moglibyście coś polecić? Poszperałem trochę i znalazłem takie tytuły:Tajne Akta Tunguska, Still Life, Dreamfall: Longest Journey, Syberia 1,2, CSI, Sherlock Holmes, Agatha ChristieCzy coś z tego możecie polecić? Chodzi o to, aby ojciec sobie poradził Nie trudne i po polsku.(...) Króciutko- wszelkie Sherlocki, CSI i Agathy Christie to mniej lub bardziej przeciętne gry, typowa masówka. Still Life to też gra niezła ale warto mieć na uwadze że z ciężkim, krwawo- kryminalnym klimatem- ja swojemu ojcu przygód Pani Detektyw znajdującej np. zadźganą w wannie prostytutkę, bym nie polecał. No i jet to gra właściwie bez końcówki- chcesz wszystko wyjaśnić- kupujesz część drugą (i trzecią, choć w nią nie grałem). Dreamfall, choć nie jest przygodówką, tylko raczej mocno specyficznym filmem interaktywnym z elementami prościutkiej przygodówki i skopanymi motywami zręcz, jest warty zagrania, ale bez znajomości jedynki nie ma sensu, bo fabuła będzie kompletnie niejasna. Jeśli w miarę nowe przygodówki to przede wszystkim Najdłuższa Podróż... długo, długo nic i Syberia. Obie magiczne, ze świetnym klimatem, nie są też jakoś wybitnie trudne, choć NP potrafi w paru miejscach napsuć krwi, ale wynagradza to w 100%- jedna z najlepszych gier w jakie miałem przyjemność w życiu grać bez wątpliwości... Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 26 marca 2010 Opublikowano 26 marca 2010 Parę lat temu, widziałem w Saturnie rts-a - był umiejscowiony chyba w czasach II WŚ, i był jakąś tam alternatywną historią. Pamiętam tyle, że Niemcy mieli mechy w swoich oddziałach Kojarzy ktoś coś ? Cytuj
Canaris 304 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Czy istnieje jakaś gra o zarzadzaniu państwem w teraźniejszości ?? Znam tylko Supreme Rulera ale nie bardzo mi podchodzi . Istnieje jakaś inna ?? Cytuj
Gość Oran Opublikowano 5 kwietnia 2010 Opublikowano 5 kwietnia 2010 Tropico 3 to prawie teraźniejszość. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 14 kwietnia 2010 Opublikowano 14 kwietnia 2010 Szukam jakichś modów do gier akcji, w ktorych mozna sie ponapierniczac i powczuwac Cytuj
Figaro 8 305 Opublikowano 11 maja 2010 Opublikowano 11 maja 2010 szukam jakieś fajnej gierki ekonomicznej, gdzie rozbudowujesz sobie miasto, kupujesz sobie kolejnych żołnierzy i trenujesz takie fajne coś Cytuj
Gość Opublikowano 11 maja 2010 Opublikowano 11 maja 2010 To zdecyduj się w końcu ;P 1. Simcity 4 [ekonomia,miasto] 2. Anno [tu data] - miasto, wojsko Cytuj
Figaro 8 305 Opublikowano 11 maja 2010 Opublikowano 11 maja 2010 No w Tzarze dało się to połączyć Cytuj
TwardkiSlovian 1 Opublikowano 12 maja 2010 Opublikowano 12 maja 2010 trenujesz takie fajne coś Co masz na mysli? Cytuj
Gość Opublikowano 12 maja 2010 Opublikowano 12 maja 2010 trenujesz takie fajne coś Co masz na mysli? Zapewne: (..)trenujesz, takie fajne coś Tylko Figaro nie rozkminił jeszcze do reszty gramatyki Cytuj
TwardkiSlovian 1 Opublikowano 12 maja 2010 Opublikowano 12 maja 2010 To Total Wary mu sie moze spodobaja albo Twierdza Chociaz jak Tzara podal za przyklad to teoretycznie kazdy RTS wchodzi w gre Cytuj
Kazuo 134 Opublikowano 12 maja 2010 Opublikowano 12 maja 2010 Jakaś jajcarska przygodówka w stylu Stupid Invaders? 1 Cytuj
are91 0 Opublikowano 14 maja 2010 Opublikowano 14 maja 2010 A ja szukam czegoś klimatycznego i z porządną, przemyślaną fabułą. Mam bioshocka, będę miał nowego stalkera, ale co jeszcze moglibyście polecić? Uwielbiam silent hilla i mgsy właśnie za fabułę, jestem zbulwersowany tym, że alan wake wychodzi tylko na x360, oczywiście żal mi heavy rain bo ps3 też nie mam i ogólnie ostatnio nie jestem w temacie gier. Jest cośgodnego polecnia w klimacie wymienionych, ale i po prostu ze świetnym scenariuszem, coś co zapada w pamięć? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 15 maja 2010 Opublikowano 15 maja 2010 (edytowane) A sprawdzałeś np Dead Space'a albo Fahrenheit ? Narazie mam pustke w głowie, ale później może coś dopiszę. Edytowane 15 maja 2010 przez Dr.Czekolada Cytuj
TwardkiSlovian 1 Opublikowano 16 maja 2010 Opublikowano 16 maja 2010 A ja szukam czegoś klimatycznego i z porządną, przemyślaną fabułą. Mam bioshocka, będę miał nowego stalkera, ale co jeszcze moglibyście polecić? Uwielbiam silent hilla i mgsy właśnie za fabułę, jestem zbulwersowany tym, że alan wake wychodzi tylko na x360, oczywiście żal mi heavy rain bo ps3 też nie mam i ogólnie ostatnio nie jestem w temacie gier. Jest cośgodnego polecnia w klimacie wymienionych, ale i po prostu ze świetnym scenariuszem, coś co zapada w pamięć? System Shock 2 Cytuj
are91 0 Opublikowano 16 maja 2010 Opublikowano 16 maja 2010 A sprawdzałeś np Dead Space'a albo Fahrenheit ? Narazie mam pustke w głowie, ale później może coś dopiszę. System Shock 2 Oczywiście, fahrenheita jeszcze na ps2, świetne. Dead Space był jednym z moich kandydatów. Fabuła jest tam znośna, czy to sam klimat(jak RE4)? System Shock wydaje się niezły, ale zapomniałem napisać, że zależy mi na nowszych tytułach, najlepiej z ostatnich 12 miesięcy, bo jestem strasznie podjarany, że na moim laptopie, na którym grałem tylko w portala i bioshocka wciąż wszystko nieźle śmiga ;d Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 16 maja 2010 Opublikowano 16 maja 2010 Civilization 4 czy Anno 1701? Ewentualnie inna gra polegająca na rozwijaniu państwa? Cytuj
Gość Opublikowano 16 maja 2010 Opublikowano 16 maja 2010 Cyvilka to podstawa. Anno 1701 jest jednak mocno ograniczone. Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 16 maja 2010 Opublikowano 16 maja 2010 (edytowane) Oczywiście można grać w Civ 4 na mapie która odzwierciedla prawdziwy świat? no i da się w to grać na jednym komputerze na zmianę w kilka osób? Edytowane 16 maja 2010 przez mate5 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi