Gość Opublikowano 16 maja 2010 Opublikowano 16 maja 2010 Oczywiście, jeśli sobie takową ściągniesz z internetu (polecam moda blue marble [?] itp upiększacze Nie pamiętam, chyba jest hot seat. 1 Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 4 czerwca 2010 Opublikowano 4 czerwca 2010 kojarzy ktoś takiego dość starego rts'a gdzie kierowało się obcymi i podstawowe jednostki to właśnie byli tacy typowi ufole: wiadomo wydłużone ciała, wielkie czarne ślepia. główny budynek w bazie pamiętam był wielki i strasznie strzelisty. dla ojca szukam. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 4 czerwca 2010 Opublikowano 4 czerwca 2010 (edytowane) łoku.rwa stona jesteś bogiem o_O. dzięki wielkie. wdzię, że gra jest w polsce tak popularna, że nawet ma fansite o którym piszą w angielskiej wikipedii xD. Edytowane 4 czerwca 2010 przez Walter_Cronkite Cytuj
kubicz 191 Opublikowano 6 czerwca 2010 Opublikowano 6 czerwca 2010 łoku.rwa stona jesteś bogiem o_O. dzięki wielkie. wdzię, że gra jest w polsce tak popularna, że nawet ma fansite o którym piszą w angielskiej wikipedii xD. Pelna wersja w CDA zrobila swoje Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 10 czerwca 2010 Opublikowano 10 czerwca 2010 cos mnie ostatnio wzielo na powrot do kompa i powrot do korzeni:) Odkurzylem pare ponizszych tytulow: HOM&M 3 i 5, Warcraft 3, Starcraft, BG2, XCOM1 i 2, WH40K Antologia, Rome Total War, KOTOR 2 Przypomniala mi sie magia grania na pececie:) Mozecie cos jeszcze polecic w tym stylu ale biorac pod uwage ze lapek jest juz leciwy:) Szukam raczej strategii i RPG. W szczegolnosci poluje na dwie gry: Harpoon - czy jest jakas odswiezona kolekcja? Cos w stylu Harpoon ale dowodzilo sie lotnictwem (ktos to moze kojarzy) Cytuj
danielskii 155 Opublikowano 10 czerwca 2010 Opublikowano 10 czerwca 2010 Szukam dwoch gier: 1) Strategia - to byly bitwy morskie, rzut izo, okres chyba mozna bylo wybierac rozne bitwy morskie ale ogolnie byly to okrety z epoki zaglowcow etc... 2) Strategia - cos w stylu Harpoon tyle ze dowodzilo sie silami wojsk powietrznych. Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 10 czerwca 2010 Opublikowano 10 czerwca 2010 Polecam Planescape: Torment - jeden z najlepszych RPG ever. Ciut starszy brat BG2. KOTOR 1 - wg mnie lepsza niż druga część. Cytuj
kubicz 191 Opublikowano 12 czerwca 2010 Opublikowano 12 czerwca 2010 Szukam dwoch gier: 1) Strategia - to byly bitwy morskie, rzut izo, okres chyba mozna bylo wybierac rozne bitwy morskie ale ogolnie byly to okrety z epoki zaglowcow etc... 2) Strategia - cos w stylu Harpoon tyle ze dowodzilo sie silami wojsk powietrznych. 1. Wooden Ships and Iron Men ? 2. F22 Total Air War ? Gdybys podal wiecej szczegolow (np. turowka czy real time; czas wydania itd.), to byloby znacznie latwiej znalezc te 2 gry. Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 12 czerwca 2010 Opublikowano 12 czerwca 2010 (edytowane) Dobre gry do szpilu po LANie ? Edytowane 12 czerwca 2010 przez Zaton. Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 13 czerwca 2010 Opublikowano 13 czerwca 2010 Dwie Na razie graliśmy w Wc3, SC, HoMM3, Generalsów, Baldurs gate 2 (ale jakoś do dupy się w te BG grało ) Zależy nam na możliwości co-opa Cytuj
Gość Opublikowano 13 czerwca 2010 Opublikowano 13 czerwca 2010 2 osoby to raczej słaby ten lan ;P Możecie spróbować Splinter Cell, o ile dobrze pamiętam ma możliwość co-opa. Cytuj
Suavek 4 817 Opublikowano 22 czerwca 2010 Opublikowano 22 czerwca 2010 Czy są jakieś gry pokroju Divine Divinity, które skutecznie łączą w sobie formułę hack'n'slasha z w miarę przyzwoitym RPG nie sprowadzającym się tylko i wyłącznie do zdobywania EXP za zabite potwory? Nie grałem co prawda w Beyond Divinity ale słyszałem, że raczej nie dorasta do pięt swemu poprzednikowi. Sam Divine Divinity był dla mnie swego rodzaju nieodkrytą wcześniej perełką, dlatego chciałbym wiedzieć czy jest coś jeszcze równie dobrego czemu nie udało się wyjść ponad przehype'owane Morrowindy i inne bzdety? Cytuj
TwardkiSlovian 1 Opublikowano 29 czerwca 2010 Opublikowano 29 czerwca 2010 Czy są jakieś gry pokroju Divine Divinity, które skutecznie łączą w sobie formułę hack'n'slasha z w miarę przyzwoitym RPG nie sprowadzającym się tylko i wyłącznie do zdobywania EXP za zabite potwory? Nie grałem co prawda w Beyond Divinity ale słyszałem, że raczej nie dorasta do pięt swemu poprzednikowi. Sam Divine Divinity był dla mnie swego rodzaju nieodkrytą wcześniej perełką, dlatego chciałbym wiedzieć czy jest coś jeszcze równie dobrego czemu nie udało się wyjść ponad przehype'owane Morrowindy i inne bzdety? Sprobuj gre NOX. http://www.youtube.com/watch?v=ipg0mi2NRXA Cytuj
Antares 20 Opublikowano 1 lipca 2010 Opublikowano 1 lipca 2010 Dungeon Keeper - Fable - Warcraft 3 - Folklore - Trine - Amercian Mcgee's Alice Cholernie podoba mi się klimat i design w wyżej wymienionych grach/seriach, lubię kolorowe i "magiczne" ale dość mrocznie wyglądające lokacje, czarny humor + dreszczyk przygody. Szukam gier, które miałyby z powyższymi coś wspólnego jeśli chodzi o klimat. Nie umiem tego określić, może to coś na kształt mrocznej wersji baśni. Warcraft 3 miał tego mało, ale niektóre jednostki miały nieco taki wygląd, zostało to zmienione dopiero w WoWie gdzie świat nabrał bardziej "dorosłego" wyglądu. W grę wchodzi wszystko co mógłbym, odpalić na PC, DS i PSP. Przychodzi coś komuś do głowy? Cytuj
Antares 20 Opublikowano 6 lipca 2010 Opublikowano 6 lipca 2010 Overlord 1 i 2? Niech Ci "the buk" pobłogosławi za tę propozycję. Obadałem Overlorda na Wii i klimatem zdecydowanie jest bliski temu czego szukałem Jakby się coś komuś przypomniało to też chętnie zagram jak już Overlordy wszystkie możliwe wymęczę Cytuj
Kibot 10 Opublikowano 6 lipca 2010 Opublikowano 6 lipca 2010 poleci ktoś jakąś grę typu "stealth action" Wszystkie splintercele i thiefy znam Cytuj
Suavek 4 817 Opublikowano 7 lipca 2010 Opublikowano 7 lipca 2010 Deus Ex? Metal Gear Solid? Ewentualnie możesz sobie jakiegoś RPG zainstalować i grać jako zabójca/złodziej ;p. Mnie się w ten sposób bardzo fajnie grało w Obliviona. Ostatnio do PLAY dodawali Velvet Assassin - nie grałem ale to chyba też skradanka. Nie wiem też czy o coś takiego Ci chodzi, ale może coś z gier typu Commandos? Cytuj
Kibot 10 Opublikowano 7 lipca 2010 Opublikowano 7 lipca 2010 Metal Geary zaliczone na PSach, RPG średnio... Commandos hmmm... gry w podobnym stylu też mi się podobają. Desperadosy i jakieś Robin Hoody mam już zaliczone z tego rodzaju Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 24 lipca 2010 Opublikowano 24 lipca 2010 (edytowane) Szukam czegoś rownie zayeahbistego jak Machinarium. Edytowane 24 lipca 2010 przez Mordechay Cytuj
WHT 0 Opublikowano 24 lipca 2010 Opublikowano 24 lipca 2010 W stylu Machinarium polecam obie części Monkey Island Special Edition. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi