Konar. 15 Opublikowano 26 września 2008 Opublikowano 26 września 2008 Takie gry lubię, nic o niej jeszcze do niedawna nie wiedziałem, dowiaduje się na miech przed wyjściem, myślę sobie: może być z tego solidna produkcja, a tu sie pojawia gra która kompletnie mną zawładnęła Po prostu cudowna, ten wygląd tras, ta grafika, to otoczenie, ta muzyka (Pendulum, hell yeah!). W moim osobistym rankingu drugie najlepsze wyścigi w które grałem na klocku (za PGR4). Moja ocena: 9/10, jak sqrvysyn P.S. Ta gra jest idealnym przykładem, że może wyjść świetna gra, o której nie informuje się bez przerwy podczas produkcji, niema jakiegoś sztucznego hype'u. Bardzo miła niespodzianka wśród tych wszystkich wielce zapowiadanych produkcji, które potem rozczarowują recenzentów i graczy opierających sie na ich opinni Cytuj
januszxp 1 Opublikowano 26 września 2008 Opublikowano 26 września 2008 (edytowane) Delete. Edytowane 27 grudnia 2013 przez januszxp Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 26 września 2008 Opublikowano 26 września 2008 co do tras to jest idealny przykład dla innych, że lepiej iść w jakość a nie ilość . Cytuj
neopb20 0 Opublikowano 27 września 2008 Opublikowano 27 września 2008 (edytowane) hm...a ile jest tras...? bo w filmiku z dema podają, że aż...36 ?! różnią się? (pytam o te, co są w ramach tych samych, bodajże 8 środowisk) ? Edytowane 28 września 2008 przez neopb20 Cytuj
yasiekk 13 Opublikowano 28 września 2008 Autor Opublikowano 28 września 2008 (edytowane) No tam chyba dochodza jeszcze wariacje dla poszczegolnych trybow - race, sprint, freestyle. Wiec chyba 12 srodowisk. Edytowane 28 września 2008 przez yasiekk Cytuj
neopb20 0 Opublikowano 28 września 2008 Opublikowano 28 września 2008 (edytowane) Wariacje to po prostu inne trasy w tych samych, jak się okazuje...12 środowiskach, czy to te same trasy tylko inne zadania w nich do wykonania? (w tym wypadku podawanie 36 zamiast 12 jest średnio fair... ) ? PS. Wie ktoś może gdzie w Poznaniu ta grę mogę kupić ? Edytowane 28 września 2008 przez neopb20 Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 28 września 2008 Opublikowano 28 września 2008 do tego przejechanie tras typu sprint zajmuje kilkanascie sekund wiec nawet tego nieliczacie freestyle to sa trasy z race tylko , ze maja dorzucone skocznie itp a wiec obiektywnie patrzac tras jest 12 ,ale za to jakich ! Cytuj
neopb20 0 Opublikowano 28 września 2008 Opublikowano 28 września 2008 (edytowane) To fakt, trasy są po prostu rewelacyjne...! Szukam tej gry w Poznaniu - za namiar na jakiś sklep lub osobę będę wdzięczny Edytowane 28 września 2008 przez neopb20 Cytuj
popiol 16 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 Szukam tej gry w Poznaniu - za namiar na jakiś sklep lub osobę będę wdzięczny To jedyne co znalazłem: http://www.allegro.pl/item448990171_brothe...p_playzone.html A sprawdzałeś w MM i Empiku? Tam raczej powinna być... A tak w ogóle, to dziś właśnie ukończyłem grę plusy: - FUN - grafika - są takie smaczki jak błoto na koszulce czy też ślady na trasie po oponach - grywalność - tworzenie quada od podstaw - naprawdę super sprawa, wraz z postępami w grze zdobywamy nowe części, dzięki którym wzrastają "umiejętności" naszej maszyny, którą później możemy odpowiednio dopakować i przed każdym wyścigiem możemy sobie zmienić quada na jakiegoś innego z naszego garażu, można też zmieniać postać, jest bodajże 6 do wyboru (tak, są też laseczki) i jedna do odblokowania, ale każda ma po 2-3 style (w sensie, że zmienia ubiór), które też możemy wybrać - tricki - jest ich sporo i można niezłe combosy trzaskać w trybie freestyle minusy: - brak split screena - taka gra aż się o to prosi... - dosyć krótka - 10 mistrzostw jest do odjechania - momentami denerwująca ścieżka dźwiękowa - czasami wkrada się monotonia Przyznam szczerze, że wcześniej się w ogóle nie interesowałem tą grą, a tu proszę takie zaskoczenie in plus - jak na razie faworyt na grę roku w tej kategorii (nawiasem mówiąc największym rozczarowaniem w tym roku jak do tej pory jest Mercenaries 2). Ocena: 8+/10. Cytuj
qazar 0 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 Gra, która oderwała mnie od wipeouta HD genialna sprawa!!! Cytuj
Hubert249 4 279 Opublikowano 30 września 2008 Opublikowano 30 września 2008 Popiol przecież można sobie wyłączyć w menu tracki które ci się nie podobają Cytuj
Przemski 0 Opublikowano 4 października 2008 Opublikowano 4 października 2008 Dołączam się do poprzednich wypowiedzi, dla mnie ten tytuł to również miłe zaskoczenie. Przyjemna gra z bardzo ładną oprawą graficzną. Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 22 października 2008 Opublikowano 22 października 2008 Co za gra! Dla mnie cudo. Przypomniały mi się czasy z grą Freekstyle na PS2. Zresztą wtedy była "moda" na gry o sportach extremalnych. Dave Mirra, Matt Hoffman, T.J. Lavin, Aggressive Inline, MTV Pure Ride, SSX, Tony Hawk, Grind Session, Street Sk8er, Thrasher: Skate and Destroy... Wracając do Pure. Niesamowita dynamika, uczucie prawdziwej walki na trasie (sporo przeciwników), kosmiczne ewolucje i podniebne loty. Luźne podejście do tematu wyścigów quadów podeszło mi jak za młodu Graficznie gra spełnia moje wszystkie wymagania, loadingi w miarę krótkie i do tego biorąc opcję Restart Race nie trzeba czekać, aż plansza wczyta się ponownie tylko śmigam od razu. Tryb kariery się nie nudzi, gdyż jest dość urozmaicony (Race, Sprint, Freestyle). Radocha z budowy od podstaw własnego quada i odkrywanie nowych części. Muzycznie gra także trafia w moje gusta. Kilka kawałków drum'n'bass'owych (Pendulum, TeeBee), parę elektronicznych, sporo gitar (choć tutaj emo-punk mogli by sobie darować). Klasycznie kilka postaci do wyboru (laski, skośnooki, emo-ciotka, kapelmistrz itd.) i ciuszki dla nich. Grę odpaliłem "na chwilkę" i minęły ze 2-3 godziny. Jeszcze masa grania przede mną, ale stwierdzić mogę jedno. Fani sportów extremalnych i dziadki borowe które pocinały kiedyś w ww. gry poczują się jak w domu. W multi jeszcze nie grałem, ale jak obadamy to dam znać. Fajne jest to, że kilku moich friendów także kupiło/planuje nabycie tego szpila. Nie ma to jak wesoła gromadka. Średnia 86% na GameRankings mówi sama za siebie. Po kij nam Motorstorm, zapomnijcie o Baja, teraz czas na Pure. PS. Dawno tak żywiołowo nie reagowałem na żadną grę. Z racji wieku i doświadczenia wiem co seplenię (kroplówka przykręcona, więc jestem świadom). Stara się martwi, żebym na balkoniku trików nie zaczął wywijać. Triple Faceplant to Broken Arm combo Cytuj
Shago 3 564 Opublikowano 23 października 2008 Opublikowano 23 października 2008 Mam pytanie do tych co grali w pelna wersje Otoz: piszecie ze gra ma wiele wspolnego z SSX. Czy w Pure sa zawody na punkty ??. To znaczy zeby zaliczyc level trzeba zdobyc okreslona liczbe punktow za wykonywane tricki, czy tylko wyscigi ??. Jesli tak, to sie nawet nie bede zastanawial nad kupnem Pure . Zawody na punkty to cos, za co pokochalem SSX . SSX na X360 to jedyna gra o ktorej marze codzien odkad kupilem cudenko Microsoftu Cytuj
Gość Kasandra Opublikowano 23 października 2008 Opublikowano 23 października 2008 (edytowane) Kroolik dobry post. Podoba mi się Twoj entuzjazm. Co prawda to prawda, ta gra ma staroszkolne podejście do tematu sportów extremalnych. Też bardzo przypadło mi to do gustu. A najlepsze jest to, że wszystko podane jest w fantastycznej oprawie. Jedyny ból, to brak split-screena, co jest zaprzeczeniem staroszkolnych nasiadówek na jednej konsoli. Ale coż, takie czasy, teraz wszyscy grają na Live. Otoz: piszecie ze gra ma wiele wspolnego z SSX. Czy w Pure sa zawody na punkty ?? Tak, konkurencja nazywa się Freestyle. Edytowane 23 października 2008 przez Kasandra Cytuj
Shago 3 564 Opublikowano 23 października 2008 Opublikowano 23 października 2008 No i jestem zachwycony ta wiadomoscia . Swoja droga przypomniala mi sie recenzja w PSX EXtreme i jedna z wad: wtornosc. Dla mnie osobiscie to wielka zaleta bo takiej gry CHOLERNIE brakowalo na X360 i PS3. Z tego co mi wiadomo to nawet Motorsport 2 nie ma w dziedzinie freestyle nic do powiedzenia.... Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 23 października 2008 Opublikowano 23 października 2008 Mam pytanie do tych co grali w pelna wersje Otoz: piszecie ze gra ma wiele wspolnego z SSX. Czy w Pure sa zawody na punkty ??. To znaczy zeby zaliczyc level trzeba zdobyc okreslona liczbe punktow za wykonywane tricki, czy tylko wyscigi ??. Jesli tak, to sie nawet nie bede zastanawial nad kupnem Pure . Zawody na punkty to cos, za co pokochalem SSX . SSX na X360 to jedyna gra o ktorej marze codzien odkad kupilem cudenko Microsoftu Są trzy rodzaje zawodów (chyba, bo na początku gry jestem). Race - długie wyścigi (trick'i robi się dla boosta) Sprint - dużo okrążeń na krótkich trasach (czasem nawet nie ma gdzie trick'ów sadzić) Freestyle - kto więcej punktów ten wygrywa (esencja sportów ekstremalnych - ograniczeniem jest spadający poziom paliwa) Cytuj
wolek92 4 Opublikowano 23 października 2008 Opublikowano 23 października 2008 Bardzo mi się podobało zdanie HIV'a w recenzji w PSX, że ta gra wali Cię od razu z kapcia w ryj. Odpaliłem demko - grafa cudo, gameplay niesamowity i do tego odpowiednia muzyka. Pełna wersja kupiona, czekam na przesyłkę . Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 23 października 2008 Opublikowano 23 października 2008 Ja tam licze na patch/update dodajacy splita bo inaczej gra sie nie zainteresuje choc jest ona freaking awesome Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 23 października 2008 Opublikowano 23 października 2008 Bardzo mi się podobało zdanie HIV'a w recenzji w PSX, że ta gra wali Cię od razu z kapcia w ryj. Odpaliłem demko - grafa cudo, gameplay niesamowity i do tego odpowiednia muzyka. Pełna wersja kupiona, czekam na przesyłkę . Demo? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 23 października 2008 Opublikowano 23 października 2008 No jest demo Pura Cytuj
wolek92 4 Opublikowano 23 października 2008 Opublikowano 23 października 2008 Tak, jest demko. Bez blokady, waży chyba coś ok 1,3 GB. Wypróbuj sobie to się przekonasz ;P. Mimo, że nie jestem fanem wyścigów to model jazdy w Pure bardzo mi się spodobał. Jak już wspomniałem, teraz czekam na pełną wersję Cytuj
Shago 3 564 Opublikowano 24 października 2008 Opublikowano 24 października 2008 Bardzo mi się podobało zdanie HIV'a w recenzji w PSX, że ta gra wali Cię od razu z kapcia w ryj. Odpaliłem demko - grafa cudo, gameplay niesamowity i do tego odpowiednia muzyka. Pełna wersja kupiona, czekam na przesyłkę . Mialem takie same wrazenia po wlaczeniu dema . Ogolnie zgadzam sie w 100% z HIV'em. Tylko wywalim bym z wad ta "odtworczosc" . Bo wlasnie to sprawia ze ta gra jest swietna. Cytuj
Kroolik 7 Opublikowano 24 października 2008 Opublikowano 24 października 2008 Tylko jaka odtwórczość? Bo quady? Bo freestyle? Bo cokolwiek? Większość gier teraz wydawanych jest odtwórcza. Cytuj
shy4 53 Opublikowano 24 października 2008 Opublikowano 24 października 2008 no ba szkoda żeby gra traktująca o wyścigach wszelakich nie była odtwórcza... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi