Skocz do zawartości

WipEout HD

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam jeszcze Arcade Perfekta a żeby powygrywać reversy (bo one mi zostały) muszę nauczyć się każdej z odwróconych tras. Głównie ta perspektywa (monotonna) sprawia że potrzebuje przerwy. Trochę SL pochlało nie dając reversów do kampanii.

Opublikowano

Macie jakieś rady na time triale bo zostały mi 2 i za chiny ludowe nie moge wymyslić jak je zdobyc na złoto (chodzi mi o eventy w 8 rozdziale na traska: Moa Terma i Vieta K ) na pierwszej brakuje mi ponad 2 sekund a na drugiej ponad 1 sekundy, macie jakies rady bo ja naprawde nie moge nic wykabinowac na tych traskach.

Opublikowano
Wy na pewno nie jesteście jakimiś botami lub robotami? kurcze do mnie wykręcenie 75 zonów jest nierealne-pełen podziw

Też tak na początku mówiłem, ale potem jak zacząłem się wprawiać, to sobie uświadomiłem, że to jest do zrobienia. No i się udało :) Malutkimi kroczkami doszedłem do celu. Najpierw robiłem po 35 zonów, ale z czasem dochodziłem do 45, a potem do 55. Ostatni etap to 66-68 zonów, z czego już łatwo "nagiąć" 76, bo jest wprawa :D

Właśnie sam się dziwiłem, czemu tak dobrze w to gram. W końcu to mój pierwszy WipEout... Ale do Grigoriego mi jeszcze trochę brakuje :P Ten to jest bot kompletny :lol:

Opublikowano (edytowane)

barrel role i jeszcze raz barrel role :) na moa therma rób na ostatnim łuku,jak dobrze wylecisz to wylądujesz daleko za metą :P.Na vieta K jest ich kilka- z tego co pamiętam da się wykonać co najmniej 3- min. na ostatnim podjeździe pod metę

edit. a na jakiej trasie Figlasz machnąłeś te 75zone?

Edytowane przez Ficuś
Opublikowano

Fajnie chciałem połapać trofea w online ale po wgraniu patha gra mi łapie co jakiś czas freeza(rzadko ale jednak) :/ więc w obawie o zdrowie ps3 odpuszczam to. Swoją drogą ludzie w online(EU) to straszne leszcze, w każdym wyścigu prawie mam nad nimi 5-6 s przewagi. 8) A co do zone zeus na razie zatrzymałem się na 58 :P

Opublikowano (edytowane)
Wy na pewno nie jesteście jakimiś botami lub robotami? kurcze do mnie wykręcenie 75 zonów jest nierealne-pełen podziw

Nieee, oni są UBERbotami hehe

Nietrudno zgadnąć :P

A barrele ja też wklejam gdzie się da. Moi bracia tylko kiwają głową, że ja wrzucam po 3 barrele na jednym wyskoku :D

"Miszczu" drogi :), czy to znaczy że jak wylądujesz to dostaniesz 3 x boost ?? Czy poprostu podczas lotu Ci się nudzi i od niechcenia robisz te dodatkowe rolle ?? 

@MichiRTK

Tak

Edytowane przez Łebi
Opublikowano (edytowane)

Jaki ze mnie bot?; one nie mają kryzysów i się nie męczą po pół godzinie. :P

Na Moa Therma da się zrobić bez BR, na 100%. Na Vienita K (Phantom) można również sobie odpuścić BRy przy obu wyskokach bo zamiast dostać boosta można walnąć w ścianę, natomiast na linii mety, tuż przed lekkim łukiem można wyskoczyć trzymając dziób w górę. Też miałem przejścia z tym TT ale trzy beczki (nie na każdym lapie, w sumie) + perfect tor jazdy wystarczyły.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

@Łebi - chodzi mi o szykanę na tej śnieżnej trasie w górach ((pipi)a, wybaczcie mi, że zapomniałem nazwy, z głowy wyleciała :( ) i skok przed nią. Wjeżdża się na speedpada, tam robi barrela, spadając mniej więcej w środku szykany też się podnosi dziób do góry i potem jeszcze jedną da się wkleić na tym spadzie. Przetestowane :D Tam można nadrobić trochę sekund.

@Wiolku - no to już niewiele ;) Daję Ci jeszcze max tydzień i trophy Twoje ;P

Opublikowano
Campaign Legend - Obtain a gold medal for every cell in race Campaign

zaliczył ktoś to bez auto pilota?

już nie wspomnę o Elite Campaign Legend, bo to juz jest lekka przesada

W WHD gra sie bez AP ;P Przynajmniej ja gralem i zaliczylem wszystko na zloto, jednak i tak uwazam ze Elite Campaign Legend to juz jest wyzsza szkola jazdy :P

btw : Nie wiem jak wy ale ja 75 zone zrobilem grajac na d-padzie. Mowie to bo ktos stwierdzil, ze od Rapiera/Phantoma gra sie juz tylko analogiem.

Opublikowano

Zależy co kto preferuje. Obie metody są równie efektywne. Wszystko zależy na czym pierw kciuka położysz - później już się nie da oduczyć.

Opublikowano
Bo jest większa dokładność i się szybciej reaguje. Nie trzeba napieprzać po strzałkach, tylko sobie wychylać lajtowo gałkę ;)

Analogi są mniej wygodne za to IMO. Ja wolę na d-padzie pocinać.

Na jakiej trasie robicie zone?

Opublikowano

Mi juz gałki jak i pad przez tą gre znacznie ucierpiały, dobrze że mam 2 pada lecz w nim nie mam dobrze zakręconych śrubek i sa minimalne luzy co troche mnie denerwuje a bardziej ich już za chiny ludowe nie moge dokręcić SONY pod tym względem przesadziło w sixaxisas.

Opublikowano

Wiadomo, że na Anulla Pass(czy jakoś tak:P), a pierwszy zakręt w lewo pokonujecie(przy już np.30 zonie) samymi "akceletorami" czy akcelerator + kierunek? Głupio trochę jak się wjedzie na ten górny tor pod koniec i przy dużych szybkościach można walnąć w ten słup spadając z tej traski. <_<

Opublikowano

Tuż za ostatnią strzałkom na skrócie można odbić ciut w lewo i z łatwością można zjechać na normalną trasę, unikając dzwonu. Oczywiście dopiero na Subsonik bo wcześniej trzeba być kaleką żeby w to uderzyć. :P