Skocz do zawartości

LittleBigPlanet

Musiol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Jak to jest z tym trofeum gdzie trzeba wystrzelić 40 kulek w mniej niż 5 sekund? Coś próbowałem, ale nie wpada. Jakieś porady jak mashować guzik?

Nie ma w tym żadnej trudności :) zwykłe mash'owanie wystarczy, być może już Ci wpadło tylko tego nie odnotowałeś ;)

Z innej beczki: odświeżyłem sobie grę, żeby pozbierać trochę trofeów, może ruszyć platynę i nie zmieniam zdania - trybe single(i levele z dodatku) są dość trudne(do przejścia bez utraty życia oczywiście). Generalnie to chyba wina dosyć nieprecyzyjnego sterowania i specyficznej fizyki Sackboya. No nic, trzeba poświęcić trochę czasu na masterowanie.

A ja odniosłem inne wrażenie, jakiś czas temu postanowiłem zrobić trofeum "Play" zostały mi dwie ostatnie planety, wszystko zaliczone podczas jednej sesji (koło z drugiego etapu ostatniej planety przeszedłem za 2gim podejściem).

Edytowane przez stoodio
  • Odpowiedzi 342
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jak to jest z tym trofeum gdzie trzeba wystrzelić 40 kulek w mniej niż 5 sekund? Coś próbowałem, ale nie wpada. Jakieś porady jak mashować guzik?

Pada połóż bokiem na kolanie i palcem wskazującym wciskaj przycisk. Najlepiej napnij palec tak żeby drgał sam, wtedy będzie najprościej. Dla mnie to wcale nie było banalne - nie znoszę mashować w przyciski.

Opublikowano

W końcu wbiłem to Quickfire Artiste, ale naprawdę trzeba mashować guzik bardzo szybko. Obecnie wbijam trofea w dodatku, więc jakby ktoś miał ochotę na ubicie Rexa poniżej 2:30, przejście 3 levelu strzelając mniej niż 125 razy albo VR mission, to uderzajcie na PSN albo PW. Chętnie też pozbieram bąbelki na levelach ze story, bo tych do których trzeba dwóch i więcej graczy nie mam prawie wcale.

Opublikowano

Można to zrobić w kilka osób, czy trzeba samemu strzelać te 8 kulek na sekunde?

Opublikowano
najlepiej obrócić sobie pada i palcem wskazującym napie... :)

kluczem do sukcesu może być wprawienie dłoni w drganie, prostujemy palec wskazujący i podsuwamy pad'a ;)

Opublikowano

Z początku tez miałem problem, ale w końcu zajarzyłem, że należy strzelać tylko w ostateczności - większość przeszkód ominiemy bez oddania nawet jednego strzału :)

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Czy do trofeum 40 strzałów w 5 sekund trzeba jakiś dodatek mieć? Jest jeszcze drugie trofeum 5000 strzałów, czy też trzeba mieć jakiś dodatek do tego?

Edytowane przez czapa
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie trzeba. LBP jest tak skonstruowane, że wszystkie potrzebne pliki są ściągane razem z patchami do gry. Jak kupujesz jakieś (pipi) to ściągasz tylko jeden plik (jakaś/jakieś baza/y danych czy coś w ten deseń). W każdym razie jak nie kupisz to i tak możesz grać na levelach zbudowanych z w oparciu o np. ten MGS Pack. Innymi słowy: trophy też się liczą. Ja kupiłem ten pack (i żałuję :P) dopiero po zdobyciu tych trophy.

Po za tym trzeba być niezłym masochistą aby ręcznie to zdobywać. Liczone są tylko ilości kulek, więc wystarczy emiterem je powypluwać.

Opublikowano

Nie mam pojęcia czemu, również grałem w te misje z dodatku, ale żaden pucharek nie wpadł. W pewnym momencie byłem tak zezłoszczony tym trofeum za 40 strzałów w pięć sekund, że podłączyłem pada od pieca z funkcją TURBO i nawet to nic nie pomogło.

• 2 tygodnie później...