Zeratul 415 Opublikowano 9 stycznia 2009 Autor Opublikowano 9 stycznia 2009 Jak powinno się to grę przechodzić? Jedno podejście na survival? Czy najpierw lyknac na easy i zdobyc wszystko co mozliwe, a potem przeleciec sie na survival omijajac big daddy? I czy jest jakis sposob na BD w pierwszej planszy? Czy do niego sie pozniej wraca? Jak gralem roku temu na 360 to pamietam, ze to byl jedyny z ktorym mialem duzy problem. Cytuj
Gość Opublikowano 10 stycznia 2009 Opublikowano 10 stycznia 2009 Rozumiem że wszystkie puchary za Hard wpadają po przejściu Survivora pod warunkiem spełnienia ich kryteriów? Cytuj
Gość Opublikowano 13 stycznia 2009 Opublikowano 13 stycznia 2009 Witam Was w Rapture. Ze względu na brak podobnego materiału w internecie, sporządziłem listę wszystkich 58 Toniców, posortowaną według lokacji w której pierwszy raz można je znaleźć. Wiem że sporo osób ma z tym problemy, ze względu na fakt iż jedyne FAQi na necie są do wersji X360, i wskazują jedynie 53 Toniki. Na samym dole jest brakujące 5 - niedługo przypiszę je do konkretnej lokacji, w której pojawiają się po raz pierwszy. Zeratul, would You kindly link this on first post? Wysłałbym Ci też wersje na stronę, ale jak widzisz ja jedynie posortowałem listę z FAQa niejakiego Xeigrich'a. LEGENDA Little Sister do uratowania [Little Sister] Ilość ADAMa za uratowanie dziewczynek + prezenty [ADAM] Łączna cena za Toniki w levelu [Tonic cost] WELCOME None [Little Sister] None [ADAM] None [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Electro Bolt -On the busted Gatherer's Garden machine in Welcome MEDICAL PAVILON 2 [Little Sister] (2 x 80 = 160) [ADAM] (40) [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Telekinesis -In Dandy Dental side room Incinerate! -In Eternal Flame Crematorium Enrage! -BUY: 60 ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 1. Hacker's Delight -Eternal Flame Crematorium 2. EVE Link -BUY: 20 ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 3. Security Expert -Twilight Field Funeral Home 4. Speedy Hacker -In Painless Dental somewhere ..:: COMBAT TONICS ::.. 5. Wrench Jockey -Painless Dental, on table in corner 6. Static Discharge -Hallway before Surgery 7. Armored Shell -BUY: 20 NEPTUN 3 [Little Sister] (3 x 80 + 200 = 440) [ADAM] (40) [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Hypnotize BD -GIFT 1 Winter Blast -BUY: 80 Target Dummy -BUY: 60 Security Bullseye -On ledge after getting the Camera in Neptune's B. ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 8. Medical Expert -Lower Wharf first room 9. Extra Nutrition -BUY: 20 ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 10. Focused Hacker -In ice within Fontaine Fisheries 13. Shorten Alarms -Room No #7, behind poster ..:: COMBAT TONICS ::.. 11. Wrench Lurker -Lower Wharf after Reseach Camera (near GG) 57. Machine Buster -BUY: 20 * ARCADIA 2 [Little Sister] (2 x 80 + 200 = 360) [ADAM] (60) [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Electro Bolt 2 -BUY: 120 Cyclone Trap -BUY: 60 ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 12. Security Evasion -Waterfall Grotto after trees die 54. EVE Saver -BUY: 20 * ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 14. Safecracker -GIFT 2 15. Hacking Expert -front room of Langford's Office 55. Vending Expert -BUY: 20 * ..:: COMBAT TONICS ::.. 16. Human Inferno -BUY: 20 FARMER MARCET 1 [Little Sister] (80) [ADAM] None [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Insect Swarm -BUY: 60 ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 17. EVE Link 2 -near the first Circus of Values ..:: COMBAT TONICS ::.. 18. Photographer's Eye -Winery cellar in the trap room FORT FROLIC 3 [Little Sister] (3 x 80 + 200 = 440) [ADAM] (50) [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Incinerate! 2 -BUY: 100 Hypnotize BD 2 -GIFT 3 Winter Blast 2 -BUY: 100 Insect Swarm 2 -BUY: 80 ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 19. Bloodlust -INVENT: 4 Glues, 3 Enzymes, 2 Empty Hypos 20. Booze Hound -INVENT: 4 Glues, 3 Enzymes, 2 Empty Hypos 21. Hacker's Delight 2 -INVENT: 4 Alcohols, 3 Enzymes, 2 Empty Hypos 22. Extra Nutrition 2 -Pos. Plaza, "secret" downstairs room 23. Medical Expert 2 -Reward for finishing Cohen's Masterpiece ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 24. Alarm Expert -Fleet Hall, rail of blocked balcony 25. Hacking Expert 2 -BUY: 50 ..:: COMBAT TONICS ::.. 26. Frozen Field -Loot Finnegan's corpse in Frozen Tunnel 27. Electric Flesh -Projector room, Fleet Hall (after Cohen) HEPHAESTUS 3 [Little Sister] (3 x 80 + 200 = 440) [ADAM] (100) [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Electro Bolt 3 -BUY: 150 Cyclone Trap 2 -BUY: 80 ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 28. Security Evasion 2 -Lower Heat Loss Monitoring ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 29. Shorten Alarms 2 -Geothermal Control after magma redirect 56. Vending Expert 2 -BUY: 50 * ..:: COMBAT TONICS ::.. 30. Frozen Field 2 -Central Control by audio log #86 31. Wrench Lurker 2 -BUY: 50 32. Damage Research -Lower Workshops, in Kyburz's tiny room OLYMPUS HEIGHTS 2 [Little Sister] (2 x 80 + 200 = 360) [ADAM] (100) [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Incinerate! 3 -BUY: 150 Winder Blast 3 -BUY: 150 Insect Swarm 3 -BUY: 120 ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 34. Speedy Hacker 2 -BUY: 50 35. Clever Inventor -Mercury Suites, Suchong's Apt. ..:: COMBAT TONICS ::.. 36. Armored Shell 2 -GIFT 4 37. Electric Flesh 2 -Fontaine's Apt., near Lot 192 58. Machine Buster 2 -BUY: 50 * APOLLO SQUARE 2 [Little Sister] (2 x 80 + 200 = 360) [ADAM] None [Tonic cost] ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 33. Medical Expert 3 -Apollo Sq., bathroom of Suchong's lab ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 38. Prolific Inventor -GIFT 5 39. Focused Hacker 2 -Hestia 4th floor (enter from above) POINT PROMETEUS 3 [Little Sister] (3 x 80 + 200 = 440) [ADAM] (50) [Tonic cost] ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 40. Hacker's Delight 3 -In area with all the Rosie helmets ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 41. Safecracker 2 -Little Wonders, lower back (east) 42. Alarm Expert 2 -Opt. Eugenics, Live Subject Testing ..:: COMBAT TONICS ::.. 43. Human Inferno 2 -BUY: 50 44. Damage Research 2 -Mendel Library by boots RESEARCH PHOTOS None [Little Sister] None [ADAM] None [Tonic cost] ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 45. Scrounger -BONUS: Leadhead Splicer Research Lv. 2 46. Extra Nutrition 3 -BONUS: Spider Splicer Research Lv. 4 47. Natural Camouflage -BONUS: Houdini Splicer Research Lv. 2 48. SportBoost -BONUS: Thuggish Splicer Research Lv. 2 49. SportBoost 2 -BONUS: Thuggish Splicer Research Lv. 4 ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 50. Security Expert 2 -BONUS: Security Bot Research Lv. 2 ..:: COMBAT TONICS ::.. 51. Static Discharge 2 -BONUS: Leadhead Splicer Research Lv. 4 52. Photographer'sEye2 -BONUS: Rosie Research Lv. 2 53. Wrench Jockey 2 -BONUS: Bouncer Research Lv. 2 * Sorry za numeracje, nie chciało mi się robić jej od nowa - są to bonusowe Toniki, nieopisane w większości FAQów. Poza nimi są gdzieś jeszcze dwa Plasmidy do kupienia - Sonic Boom i Sonic Boom 2. Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 13 stycznia 2009 Autor Opublikowano 13 stycznia 2009 Dodane w pierwszym poście, na stronie też zmienię jak znajdę chwilę dając kredyt tobie i oryginalnemu autorowi. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 13 stycznia 2009 Opublikowano 13 stycznia 2009 (edytowane) Grigori: Brakujące 5 toników które doszły w wersji na PS3 Eve Saver - do kupienia w Gatherer's Garden w Arcadii za 20 Adama Machine Buster - do kupienia w Gatherer's Garden w Neptune's Bounty za 20 Adama Machine - Buster 2 - do kupienia w Gatherer's Garden w Olympus Heights za 50 Adama Vending Expert - do kupienia w Gatherer's Garden w Arcadii za 20 Adama Vending Expert 2 - do kupienia w Gatherer's Garden w Hephaestus za 50 Adama Edytowane 13 stycznia 2009 przez Kyo Cytuj
Gość Opublikowano 13 stycznia 2009 Opublikowano 13 stycznia 2009 Nie kopiuj na razie, właśnie skończyłem pierwszy rozdział na Hardzie i musiałem poprawić 3 ceny. Jak będzie wersja ostateczna to dam Ci znań. Old_Kyo - wiem że o nie chodziło, wypisałem je jako bonusowe na samym dole, bo nie mogłem potwierdzić ich lokalizacji. Widzę że Ty znalazłeś, to przepiszę do odpowiednich rubryk - dzięki. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 13 stycznia 2009 Opublikowano 13 stycznia 2009 (edytowane) No właśnie wkleiłem żebyś już nie musiał szukać ich lokacji Pozdro. BTW: Bonus: dwa plasmaidy których nie było w oryginale: Sonic Boom - do kupienia w Gatherer's Garden w Neptune's Bounty za 40 Adama Sonic Boom 2 - do kupienia w Gatherer's Garden w Hephaestus (nie pamiętam za ile ) Edytowane 15 stycznia 2009 przez Kyo Cytuj
Gość Opublikowano 19 stycznia 2009 Opublikowano 19 stycznia 2009 Już mi się tego dodawać nie chce. Gdybyś mógł podmień w pierwszym poście Zeratula na zaktualizowaną wersję. Mmmm... I Chose The Impossible, and I did it! Platyna w kieszeni! Teraz tylko downloaded content do 100%. Ale to już raczej po sesji. 8) Cytuj
aigorr 0 Opublikowano 30 stycznia 2009 Opublikowano 30 stycznia 2009 czy jest możliwość, cofnięcia się do wcześniejszych lokacji w celu "ocalenia" którejś z pominiętych Little Sister? Cytuj
Gość Opublikowano 30 stycznia 2009 Opublikowano 30 stycznia 2009 100% w DLC dziś zrobiłem. 8) Jakby ktoś miał jakieś pytania nt. chellange roomów można pytać. Sam dodatek fajny. Więcej Bioshocka w Bioshocku to zawsze dobra rzecz. Polecam. Teraz muszę sobie wreszcie przymusową przerwę zrobić w graniu na sesję. Obym się do Killzona wyrobił. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 30 stycznia 2009 Opublikowano 30 stycznia 2009 Ja mam tylko jedno pytanie : W ile zrobiles tego speed run'a w challenge'u"world of hurt" ? Mam zamiar dokonczyc BSa i tylko tego trofeum mi brakuje do 100%. Cytuj
Gość Opublikowano 30 stycznia 2009 Opublikowano 30 stycznia 2009 13:5x Zszedłbym jeszcze niżej, ale odpuściłem sobie kombinowanie w trzech ostatnich sekwencjach i poszedłem na żywioł. W razie kłopotów, przejrzyj filmiki tego kolesia - zrobiłem mniej więcej to co on, ale trochę szybciej. Cytuj
Shakeawake 5 Opublikowano 2 lutego 2009 Opublikowano 2 lutego 2009 Czy najpierw przejdę I Chose The Impossible to odblokuje się trophy za samo Survivor i Hard z Vita?? Bo nie chcę 3 lub cztery razy przejdę. Cytuj
moviss 0 Opublikowano 2 lutego 2009 Opublikowano 2 lutego 2009 Tak ale zdobycie wszystkich trofeów na poziomie survival graniczy z cudem Cytuj
Bowser4 1 Opublikowano 1 maja 2009 Opublikowano 1 maja 2009 To jak to w końcu jest z tymi trofeami ? Przeszedłem grę i czy teraz żeby zdobyć wszystkie trofea muszę grać jeszcze raz zaczynając od zera ? Cytuj
morales-kks 6 Opublikowano 1 maja 2009 Opublikowano 1 maja 2009 yhym Trofea najlepiej inne robić na niższych poziomach trudności, dopiero potem naszykować się na Survival bez Vita Chamberów Cytuj
kaczor_kg_PL 1 Opublikowano 2 maja 2009 Opublikowano 2 maja 2009 Ja zacząłem od harda bez vita chamberów, żeby się przygotować na survivor. I tak jak pisałem w poprzednich postach, to daje jeszcze lepszy klimacik tej gierce. Cytuj
triboy 979 Opublikowano 3 maja 2009 Opublikowano 3 maja 2009 Ja zacząłem na hardzie, a drugi raz zaatakowałem ''I Choose The Impossible''. Moim zdaniem nie jest to jakieś specjalnie trudne zadanie. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Zdobycie platyny w BioShock'u (po wcześniejszym ukończeniu gry) nie jest wcale trudne, powiem więcej, jest łatwe i przyjemne. Żaden pucharek nie był jakoś specjalnie nudny czy irytujący. Poziom Survivor pokazuje pazurki tylko przez pierwsze dwa etapy, im dalej tym łatwiej (odpowiednio dopakowany "Francuz" rządzi). Kasy, apteczek czy amunicji w ogóle nie brakuje (zostawiłem dużo stuff'u po drodze) ale nie powiem żebym się rozczarował, grało się przednio . Podsumowując najłatwiejsza i najprzyjemniejsza platyna w mojej kolekcji Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 To jeszcze zrób pokoje z DLC. Mam zamiar zakupić w najbliższym czasie co by dobić do 100%. Ironiczny uśmieszek na końcu sugeruje, że może być ciekawie (ciężko?):> Cytuj
Gość Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Łatwo nie jest. Tylko graj bez opisów, to będziesz miał sporo kombinowania. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi