Opublikowano 9 stycznia 200916 l Autor Jak powinno się to grę przechodzić? Jedno podejście na survival? Czy najpierw lyknac na easy i zdobyc wszystko co mozliwe, a potem przeleciec sie na survival omijajac big daddy? I czy jest jakis sposob na BD w pierwszej planszy? Czy do niego sie pozniej wraca? Jak gralem roku temu na 360 to pamietam, ze to byl jedyny z ktorym mialem duzy problem.
Opublikowano 10 stycznia 200916 l Rozumiem że wszystkie puchary za Hard wpadają po przejściu Survivora pod warunkiem spełnienia ich kryteriów?
Opublikowano 13 stycznia 200916 l Witam Was w Rapture. Ze względu na brak podobnego materiału w internecie, sporządziłem listę wszystkich 58 Toniców, posortowaną według lokacji w której pierwszy raz można je znaleźć. Wiem że sporo osób ma z tym problemy, ze względu na fakt iż jedyne FAQi na necie są do wersji X360, i wskazują jedynie 53 Toniki. Na samym dole jest brakujące 5 - niedługo przypiszę je do konkretnej lokacji, w której pojawiają się po raz pierwszy. Zeratul, would You kindly link this on first post? Wysłałbym Ci też wersje na stronę, ale jak widzisz ja jedynie posortowałem listę z FAQa niejakiego Xeigrich'a. LEGENDA Little Sister do uratowania [Little Sister] Ilość ADAMa za uratowanie dziewczynek + prezenty [ADAM] Łączna cena za Toniki w levelu [Tonic cost] WELCOME None [Little Sister] None [ADAM] None [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Electro Bolt -On the busted Gatherer's Garden machine in Welcome MEDICAL PAVILON 2 [Little Sister] (2 x 80 = 160) [ADAM] (40) [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Telekinesis -In Dandy Dental side room Incinerate! -In Eternal Flame Crematorium Enrage! -BUY: 60 ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 1. Hacker's Delight -Eternal Flame Crematorium 2. EVE Link -BUY: 20 ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 3. Security Expert -Twilight Field Funeral Home 4. Speedy Hacker -In Painless Dental somewhere ..:: COMBAT TONICS ::.. 5. Wrench Jockey -Painless Dental, on table in corner 6. Static Discharge -Hallway before Surgery 7. Armored Shell -BUY: 20 NEPTUN 3 [Little Sister] (3 x 80 + 200 = 440) [ADAM] (40) [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Hypnotize BD -GIFT 1 Winter Blast -BUY: 80 Target Dummy -BUY: 60 Security Bullseye -On ledge after getting the Camera in Neptune's B. ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 8. Medical Expert -Lower Wharf first room 9. Extra Nutrition -BUY: 20 ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 10. Focused Hacker -In ice within Fontaine Fisheries 13. Shorten Alarms -Room No #7, behind poster ..:: COMBAT TONICS ::.. 11. Wrench Lurker -Lower Wharf after Reseach Camera (near GG) 57. Machine Buster -BUY: 20 * ARCADIA 2 [Little Sister] (2 x 80 + 200 = 360) [ADAM] (60) [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Electro Bolt 2 -BUY: 120 Cyclone Trap -BUY: 60 ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 12. Security Evasion -Waterfall Grotto after trees die 54. EVE Saver -BUY: 20 * ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 14. Safecracker -GIFT 2 15. Hacking Expert -front room of Langford's Office 55. Vending Expert -BUY: 20 * ..:: COMBAT TONICS ::.. 16. Human Inferno -BUY: 20 FARMER MARCET 1 [Little Sister] (80) [ADAM] None [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Insect Swarm -BUY: 60 ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 17. EVE Link 2 -near the first Circus of Values ..:: COMBAT TONICS ::.. 18. Photographer's Eye -Winery cellar in the trap room FORT FROLIC 3 [Little Sister] (3 x 80 + 200 = 440) [ADAM] (50) [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Incinerate! 2 -BUY: 100 Hypnotize BD 2 -GIFT 3 Winter Blast 2 -BUY: 100 Insect Swarm 2 -BUY: 80 ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 19. Bloodlust -INVENT: 4 Glues, 3 Enzymes, 2 Empty Hypos 20. Booze Hound -INVENT: 4 Glues, 3 Enzymes, 2 Empty Hypos 21. Hacker's Delight 2 -INVENT: 4 Alcohols, 3 Enzymes, 2 Empty Hypos 22. Extra Nutrition 2 -Pos. Plaza, "secret" downstairs room 23. Medical Expert 2 -Reward for finishing Cohen's Masterpiece ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 24. Alarm Expert -Fleet Hall, rail of blocked balcony 25. Hacking Expert 2 -BUY: 50 ..:: COMBAT TONICS ::.. 26. Frozen Field -Loot Finnegan's corpse in Frozen Tunnel 27. Electric Flesh -Projector room, Fleet Hall (after Cohen) HEPHAESTUS 3 [Little Sister] (3 x 80 + 200 = 440) [ADAM] (100) [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Electro Bolt 3 -BUY: 150 Cyclone Trap 2 -BUY: 80 ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 28. Security Evasion 2 -Lower Heat Loss Monitoring ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 29. Shorten Alarms 2 -Geothermal Control after magma redirect 56. Vending Expert 2 -BUY: 50 * ..:: COMBAT TONICS ::.. 30. Frozen Field 2 -Central Control by audio log #86 31. Wrench Lurker 2 -BUY: 50 32. Damage Research -Lower Workshops, in Kyburz's tiny room OLYMPUS HEIGHTS 2 [Little Sister] (2 x 80 + 200 = 360) [ADAM] (100) [Tonic cost] ..:: PLASMIDS ::.. Incinerate! 3 -BUY: 150 Winder Blast 3 -BUY: 150 Insect Swarm 3 -BUY: 120 ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 34. Speedy Hacker 2 -BUY: 50 35. Clever Inventor -Mercury Suites, Suchong's Apt. ..:: COMBAT TONICS ::.. 36. Armored Shell 2 -GIFT 4 37. Electric Flesh 2 -Fontaine's Apt., near Lot 192 58. Machine Buster 2 -BUY: 50 * APOLLO SQUARE 2 [Little Sister] (2 x 80 + 200 = 360) [ADAM] None [Tonic cost] ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 33. Medical Expert 3 -Apollo Sq., bathroom of Suchong's lab ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 38. Prolific Inventor -GIFT 5 39. Focused Hacker 2 -Hestia 4th floor (enter from above) POINT PROMETEUS 3 [Little Sister] (3 x 80 + 200 = 440) [ADAM] (50) [Tonic cost] ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 40. Hacker's Delight 3 -In area with all the Rosie helmets ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 41. Safecracker 2 -Little Wonders, lower back (east) 42. Alarm Expert 2 -Opt. Eugenics, Live Subject Testing ..:: COMBAT TONICS ::.. 43. Human Inferno 2 -BUY: 50 44. Damage Research 2 -Mendel Library by boots RESEARCH PHOTOS None [Little Sister] None [ADAM] None [Tonic cost] ..:: PHYSICAL TONICS ::.. 45. Scrounger -BONUS: Leadhead Splicer Research Lv. 2 46. Extra Nutrition 3 -BONUS: Spider Splicer Research Lv. 4 47. Natural Camouflage -BONUS: Houdini Splicer Research Lv. 2 48. SportBoost -BONUS: Thuggish Splicer Research Lv. 2 49. SportBoost 2 -BONUS: Thuggish Splicer Research Lv. 4 ..:: ENGINEERING TONICS ::.. 50. Security Expert 2 -BONUS: Security Bot Research Lv. 2 ..:: COMBAT TONICS ::.. 51. Static Discharge 2 -BONUS: Leadhead Splicer Research Lv. 4 52. Photographer'sEye2 -BONUS: Rosie Research Lv. 2 53. Wrench Jockey 2 -BONUS: Bouncer Research Lv. 2 * Sorry za numeracje, nie chciało mi się robić jej od nowa - są to bonusowe Toniki, nieopisane w większości FAQów. Poza nimi są gdzieś jeszcze dwa Plasmidy do kupienia - Sonic Boom i Sonic Boom 2.
Opublikowano 13 stycznia 200916 l Autor Dodane w pierwszym poście, na stronie też zmienię jak znajdę chwilę dając kredyt tobie i oryginalnemu autorowi.
Opublikowano 13 stycznia 200916 l Grigori: Brakujące 5 toników które doszły w wersji na PS3 Eve Saver - do kupienia w Gatherer's Garden w Arcadii za 20 Adama Machine Buster - do kupienia w Gatherer's Garden w Neptune's Bounty za 20 Adama Machine - Buster 2 - do kupienia w Gatherer's Garden w Olympus Heights za 50 Adama Vending Expert - do kupienia w Gatherer's Garden w Arcadii za 20 Adama Vending Expert 2 - do kupienia w Gatherer's Garden w Hephaestus za 50 Adama Edytowane 13 stycznia 200916 l przez Kyo
Opublikowano 13 stycznia 200916 l Nie kopiuj na razie, właśnie skończyłem pierwszy rozdział na Hardzie i musiałem poprawić 3 ceny. Jak będzie wersja ostateczna to dam Ci znań. Old_Kyo - wiem że o nie chodziło, wypisałem je jako bonusowe na samym dole, bo nie mogłem potwierdzić ich lokalizacji. Widzę że Ty znalazłeś, to przepiszę do odpowiednich rubryk - dzięki.
Opublikowano 13 stycznia 200916 l No właśnie wkleiłem żebyś już nie musiał szukać ich lokacji Pozdro. BTW: Bonus: dwa plasmaidy których nie było w oryginale: Sonic Boom - do kupienia w Gatherer's Garden w Neptune's Bounty za 40 Adama Sonic Boom 2 - do kupienia w Gatherer's Garden w Hephaestus (nie pamiętam za ile ) Edytowane 15 stycznia 200916 l przez Kyo
Opublikowano 19 stycznia 200916 l Już mi się tego dodawać nie chce. Gdybyś mógł podmień w pierwszym poście Zeratula na zaktualizowaną wersję. Mmmm... I Chose The Impossible, and I did it! Platyna w kieszeni! Teraz tylko downloaded content do 100%. Ale to już raczej po sesji. 8)
Opublikowano 30 stycznia 200916 l czy jest możliwość, cofnięcia się do wcześniejszych lokacji w celu "ocalenia" którejś z pominiętych Little Sister?
Opublikowano 30 stycznia 200916 l 100% w DLC dziś zrobiłem. 8) Jakby ktoś miał jakieś pytania nt. chellange roomów można pytać. Sam dodatek fajny. Więcej Bioshocka w Bioshocku to zawsze dobra rzecz. Polecam. Teraz muszę sobie wreszcie przymusową przerwę zrobić w graniu na sesję. Obym się do Killzona wyrobił.
Opublikowano 30 stycznia 200916 l Ja mam tylko jedno pytanie : W ile zrobiles tego speed run'a w challenge'u"world of hurt" ? Mam zamiar dokonczyc BSa i tylko tego trofeum mi brakuje do 100%.
Opublikowano 30 stycznia 200916 l 13:5x Zszedłbym jeszcze niżej, ale odpuściłem sobie kombinowanie w trzech ostatnich sekwencjach i poszedłem na żywioł. W razie kłopotów, przejrzyj filmiki tego kolesia - zrobiłem mniej więcej to co on, ale trochę szybciej.
Opublikowano 2 lutego 200916 l Czy najpierw przejdę I Chose The Impossible to odblokuje się trophy za samo Survivor i Hard z Vita?? Bo nie chcę 3 lub cztery razy przejdę.
Opublikowano 2 lutego 200916 l Tak ale zdobycie wszystkich trofeów na poziomie survival graniczy z cudem
Opublikowano 1 maja 200915 l To jak to w końcu jest z tymi trofeami ? Przeszedłem grę i czy teraz żeby zdobyć wszystkie trofea muszę grać jeszcze raz zaczynając od zera ?
Opublikowano 1 maja 200915 l yhym Trofea najlepiej inne robić na niższych poziomach trudności, dopiero potem naszykować się na Survival bez Vita Chamberów
Opublikowano 2 maja 200915 l Ja zacząłem od harda bez vita chamberów, żeby się przygotować na survivor. I tak jak pisałem w poprzednich postach, to daje jeszcze lepszy klimacik tej gierce.
Opublikowano 3 maja 200915 l Ja zacząłem na hardzie, a drugi raz zaatakowałem ''I Choose The Impossible''. Moim zdaniem nie jest to jakieś specjalnie trudne zadanie.
Opublikowano 15 maja 200915 l Zdobycie platyny w BioShock'u (po wcześniejszym ukończeniu gry) nie jest wcale trudne, powiem więcej, jest łatwe i przyjemne. Żaden pucharek nie był jakoś specjalnie nudny czy irytujący. Poziom Survivor pokazuje pazurki tylko przez pierwsze dwa etapy, im dalej tym łatwiej (odpowiednio dopakowany "Francuz" rządzi). Kasy, apteczek czy amunicji w ogóle nie brakuje (zostawiłem dużo stuff'u po drodze) ale nie powiem żebym się rozczarował, grało się przednio . Podsumowując najłatwiejsza i najprzyjemniejsza platyna w mojej kolekcji
Opublikowano 15 maja 200915 l To jeszcze zrób pokoje z DLC. Mam zamiar zakupić w najbliższym czasie co by dobić do 100%. Ironiczny uśmieszek na końcu sugeruje, że może być ciekawie (ciężko?):>
Opublikowano 15 maja 200915 l Łatwo nie jest. Tylko graj bez opisów, to będziesz miał sporo kombinowania.