Skocz do zawartości

Bioshock

Zeratul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No ja miałem zupełnie inaczej, po poznaniu gry przy pierwszym podejściu na Medium 1999 mode przeszedłem "od ręki". Nie miałem jakichś specjalnych trudności - o dziwo częściej ginąłem przez nieostrożność w zwykłych potyczkach niż w boss fightach ("pierwsza" Lady Comstock 2-3 podejścia, "druga" bez problemów, "trzecia" za drugim razem). Finałowa walka wyszła mi lepiej niż na Medium - bez powtórzeń (wiedziałem już, o co chodzi). Co do Handymanów - Shocking Jockey -> 3 strzały w serducho -> Shocking Jockey -> 3 strzały w serducho (...) Shocking Jockey -> 3 strzały w serducho -> dead. Nawet nie mógł zareagować.

W mojej ocenie oba BioShocki nie są jakoś wybitnie trudne na najwyższych poziomach (nawet z dodatkowymi restrykcjami pod trofiki), wystarczy poznać grę, ówcześnie ją przechodząc. Już bardziej mi się tyłek pocił w multi BioShock2 (wariaty z kuszami)...

Edytowane przez stoodio
  • Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Szprota
Opublikowano

Tak jak pisałem dzisiaj rozpocząłem moja przygodę na Survival i bez VitaChamberow. Skończyłem dzisiaj pierwszy chapter(tak nie do końca bo muszę tego BigTatusia rozwalic),oooo matko myślałem że dzisiaj się za przeproszeniem posram,strasznie ciężko jest,lecz im dalej popycham progress w grze tym łatwiej(ale nadal trudno :P). Było że już chciałem dać sobie spokoj,ale nieee. Jutro kontynuacja i zobaczymy

btw

nie da się w tym BioSzoku wyłączyć wibracji w padzie?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja naprawdę nie rozumiem jak to wszyscy piszą, że platyna w Bioshocku zajmuje ok 15h :) . Przeszedłem dopiero na normal z opcją vita chamber, żeby zaznajomić się z grą + machnąć łatwiejsze pucharki i już gram na oko z 25h a jeszcze przede mną survival! Namęczyłem się ze zbieraniem toniców, ale w końcu się udało dodając, że miałem mega farta, bo ostatniego kupiłem w Point Prometheus zużywając ADAMA do zera!

Teraz muszę jeszcze zrobić Ammo Inventor i mogę ładować survival. Czy ratować dziewczynki na tym poziomie?

I jeszcze mam jedno pytanko do tych co pamiętają: przechodząc grę niestety ubiłem Sander Cohena, więc nie mogę się dostać do jego pokoju, gdzie podobno jest jeden upgrade broni- czy to fakt? Jeśli tak to dopiero za drugim razem muszę wbić trophy za wszystkie bronie.

• 7 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...