Skocz do zawartości

Auto do 25 tys.

Ader

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli się zdecyduję to skrzynia i tak będzie automatyczna. Za dużo jeżdżę po mieście żeby decydować się jeszcze na wachlowanie dźwignią zmiany biegów ;)

Jeśli chodzi o insignie to dla mnie osobiście się podoba, jedyne czego IMO jej brakuje to klasycznego napędu ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Automat w Omedze to totalna porazka.

W ogole automat to tragedia. Wole skrzynie biegow oldskulowa, jakies 80% frajdy z jazdy odpada na "modo automatiko". :(

Edytowane przez 2razyjot
Opublikowano

O ile gardze starymi automatami to od czasu tiptronica a juz na DSG konczac nie wzialbym manuala do codziennej jazdy. Majac drugi samochod jako zabawke to tak, manual dla przyjemnosci, ale w czasach nowoczesnych automatow, do jazdy codziennej i zakorkowanych miast bralbym dla wygody automat.

• Plusik 1
Opublikowano

O ile gardze starymi automatami to od czasu tiptronica a juz na DSG konczac nie wzialbym manuala do codziennej jazdy. Majac drugi samochod jako zabawke to tak, manual dla przyjemnosci, ale w czasach nowoczesnych automatow, do jazdy codziennej i zakorkowanych miast bralbym dla wygody automat.

Łap piwo :)

O ile tuż po zdaniu prawka (czyt. parę lat po egzaminie) gardziłem automatem tak teraz chętnie bym na automat w rodzinnym autku się przesiadł. Korki zabijają chęć machania łapą.

Opublikowano

Dokładnie. Ja w pracy się namieszam drążkiem zmiany biegów. Nie uważam tego za jakąś szczególną frajdę ;) Między innymi dlatego marzy mi się automat. Pokuszę się o stwierdzenie poparte własnymi obserwacjami że ponad 50% przeciwników automatów nigdy nie jeździło autem z tego typu skrzynią :)

Opublikowano

Ja może 2 razy w życiu jeździłem jako kierowca (raz Mercedes A-Klasa, raz Passat 3BG TDI) i kompletnie mnie to nie rusza. Raz, że jestem jeszcze na to za młody chyba, a dwa to to, że nie miałem jeszcze styczności z jakimś fajnym tiptroniciem itp.

Opublikowano (edytowane)

No fakt, za taką cenę kusi i to bardzo, wnetrze pierwsza klasa, ogólnie fajna limuzynka. A volvo V40?

Edytowane przez canabis
Opublikowano

Kolega ma rovera 75 z dieslem BMW i bardzo sobie chwali to auto. Jeśli chodzi o wnętrze to kwestia gustu, ale trzeba przyznać że jest stylowe ;)

PS1: Winner, ja też nie uważam się za staruszka ;)

PS2: o CPE się już widzę całkiem zapomniało :P

Gość _Milan_
Opublikowano

Kolega ma v40 2003 rocznik i sprzedaje, ciągle mu sie psuje, w firmie jest królem lawet, dodatkowo bardzo drogie naprawy mówi że ma.

No ale ja sie nie znam, tylko pisze prawde.

Opublikowano

no nie wiem na autocentrum.pl czytalem, ze auto raczej nie jest zbytnio awaryjne a i naprawy w razie czego nie sa jakies ekstremalnie drogie. moze v40 jest gorsze od s60 po prostu ;]

Opublikowano

no nie wiem na autocentrum.pl czytalem, ze auto raczej nie jest zbytnio awaryjne a i naprawy w razie czego nie sa jakies ekstremalnie drogie. moze v40 jest gorsze od s60 po prostu ;]

przedewszystkim po za nazwą w v40 nie ma nic z volvo. tyle na temat.