marycha 1 Opublikowano 21 września 2008 Opublikowano 21 września 2008 Zna ktos moze sposób aby grać w gry na PC przy pomocy pada od PS3?? Nie chodzi mi tu jednak o zwykłe gry bo one działaja bez problemu (przy pomocy libusb-win32-filter-bin-0.1.10.1) ale o gry oznaczone logiem "Games for Windows" (Crisis tak dokładniej mówiąc). Wiem że najłatwiej było by podłączyć pada od X360 ale mam dwa bezprzewodowe pady wiec za bardzo ich nie podłącze - pozostaje mi tylko Sixaxis problem w tym ze taki Crisis go wogóle nie widzi <_< Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 21 września 2008 Opublikowano 21 września 2008 Ogólnie jest to neimożliwe, ale możesz użyć takiego programiku o nazwie ControlMK, który emuluje sterowanie (tzn przypisujesz klawiszom guziki na padzie, fajne możesz po Windowsie padem pojechać ). Cytuj
marycha 1 Opublikowano 22 września 2008 Autor Opublikowano 22 września 2008 Ok. Dzieki za info! Faktycznie przy pomocy tego programu działa. Ale przez to ze to tylko "emulacja" troche trudno jest grac ;/ Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 22 września 2008 Opublikowano 22 września 2008 sprawdz Xpadder - przypiszesz sobie klawisze PC na pada, latwy w obsludze Cytuj
peter 7 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 a nie lepiej zainwestować albo uzywac pada od Xbox 360, Game For Windows to przede wszystkim pełny support właśnie pada od X'a zarówno przewodowego jak i bezprzewodowego. także polecam. Cytuj
Gość Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Wiem że najłatwiej było by podłączyć pada od X360 ale mam dwa bezprzewodowe pady wiec za bardzo ich nie podłącze - pozostaje mi tylko Sixaxis problem w tym ze taki Crisis go wogóle nie widzi <_< a nie lepiej zainwestować albo uzywac pada od Xbox 360, Game For Windows to przede wszystkim pełny support właśnie pada od X'a zarówno przewodowego jak i bezprzewodowego. także polecam. <_< A co do grania w Crysisa za pomocą pada... :o Cytuj
lmz 48 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Widzę że autor tematu już podziękował no to ja zapytam przy okazji o tego pada od X360. Jak to jest, jak sobie kupię pada bezprzewodowego to od razu można go podłączyć do PC? Czy trzeba dokupić coś jeszcze? Dlaczego marycha piszesz "...mam dwa bezprzewodowe pady wiec za bardzo ich nie podłącze "? Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 28 sierpnia 2009 Opublikowano 28 sierpnia 2009 niewiem o co takie halo? kumpel używa na dualshoka3 na pc i w games for windows też działa! ostatnio nawet grałem w fallout 3 i g o w 1, dobrze się grało Kumpel używa sterowników do sixaxis-a, ze strony http://www.motioninjoy.com/download nie pytajcie mnie o szczegóły bo nie mam ani takiego pada ani tych gier Cytuj
peter 7 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 pad bezprzewodowy od X360 aby podłączyć z PC wymaga odbiornika http://www.xbox.com/pl-PL/hardware/x/xbox360wirelessgamingreceiver/details.page/ Jakby ktoś bym zainteresowany mam jeden na zbyciu, Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 Ktoś wie jak zmusić pada od Xboxa 360 podłączanego do PC przez dedykowany odbiornik (Ten do któego peter dał linka) z takimi grami nie mającymi znaczka GfW jak Oblivion, Fahrenheit? Cytuj
peter 7 Opublikowano 11 września 2009 Opublikowano 11 września 2009 uzyj programu Xpadder i przypisz odpowidnio sobie przyciski klawiatury/myszki. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 14 września 2009 Opublikowano 14 września 2009 Dzięki bardzo. Sprawdzę dzisiaj czy działa. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 15 września 2009 Opublikowano 15 września 2009 A ja może ukradnę temat na chwilę bo jest tu o games for windows ;p Czy GFW ma też system achivementów tak jak x360? dawno nie grałem na PC, a coś mi się obiło o uszy i chciałbym tylko potwierdzenia. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 15 września 2009 Opublikowano 15 września 2009 (edytowane) A ja może ukradnę temat na chwilę bo jest tu o games for windows ;p Czy GFW ma też system achivementów tak jak x360? dawno nie grałem na PC, a coś mi się obiło o uszy i chciałbym tylko potwierdzenia. Tak ale tylko kilka gier więc nie przypomina to nawet w 5 procentach systemu aczików z Xboxa 360. Games for Windows to przede wszystkim pełne wsparcie dla Xboxowych padów (przewodowoego i bezprzewodowego) włączenie z takimi bajerami jak zmiana ikon w menu i w interfejsie gry na przyciski dostępne w padzie Microsotfu oraz obsługa menu za pomocą pada. Nawet Crysis ma taki bajer dzięki czemu grało mi się w niego wyśmienicie na kombie HDTV 32cale-kanapa zamiast Monitor CRT 21 cali-biurkowe krzesło. Edytowane 15 września 2009 przez Gooralesko Cytuj
Dark Star 1 Opublikowano 10 marca 2010 Opublikowano 10 marca 2010 (edytowane) To teraz ja podkradne temat moze nie na miejscu ale mam pada do X360 bezprzewodowego i podłanczam go kablem od ładowania sciągnołem sterowniki Microsoftu niby go wykrywa ale pad mi tylko mruga i nic z nim nie moge zrobic a chciałem w emulator psx'a na nim pograć. Ktoś ma jakiś pomysł albo rozwiązanie. Dobra już wiem że się nie da więc sory za zaśmiecanie. Edytowane 10 marca 2010 przez Dark Star Cytuj
mciro74 0 Opublikowano 17 maja 2010 Opublikowano 17 maja 2010 Jakiego pada mozna uzyc do GOW,BIOSCHOK-LOGITECH BEDZIE DOBRY CZY MUSI BYC ORGINAL Z XA360 Cytuj
Stranglerdave 6 Opublikowano 24 sierpnia 2010 Opublikowano 24 sierpnia 2010 (edytowane) Wie ktoś jak podłączyć pada DS3, tak aby współpracował z windows 7 64 bity? Próbowałem motioninjoy, używałem różnych instrukcji, jednak w ostateczności wywala mi bluescreena, a pada w grze nie wykrywa. Pomocy, do niedzieli musze to jakoś skonigurować. PS Z padem od Xbox'a 360 przewodowym też jest tyle srania ? Edytowane 24 sierpnia 2010 przez Stranglerdave Cytuj
Gość Oran Opublikowano 26 sierpnia 2010 Opublikowano 26 sierpnia 2010 Ja używam TEGO w Mafii 2, a pada od ps2 mam. I DZIAŁA. Pad od Żydboksa chyba automatycznie się wykrywa. Cytuj
Im your worst nightmare 9 Opublikowano 2 stycznia 2011 Opublikowano 2 stycznia 2011 Odświerzam ! Jak podpiąć tego pada pod windows 7 ? Instalowałem już różne sterowniki i niby wszystko jest zainstalowane i komp pada wykrył ale jak włączam emulator pada od xboxa 360 lub jakąś grę to nic nie raguje a w emulatorze wyskakuje,że pad nie został wykryty.Jak to zainstalować ? Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Wie ktoś jak podłączyć pada DS3, tak aby współpracował z windows 7 64 bity? Próbowałem motioninjoy, używałem różnych instrukcji, jednak w ostateczności wywala mi bluescreena, a pada w grze nie wykrywa. A u mnie combo Win 7 x64, pad od ps3 + motioninjoy się sprawdza bez problemu, hmm.... dziwne Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 12 grudnia 2012 Opublikowano 12 grudnia 2012 Mam ten problem co duzo luda w necie, otóż chcę podłączyć DS3 do windy 7 64bit przez motioninjoy ale go nie wykrywa. Próbowałem restartować kompa, i ogólnie robić te rzeczy które poradzają w filmikach poniżej - http://www.youtube.com/results?search_query=dual+shock+3+to+pc ale du.pa Pomoże ktoś? Cytuj
Beck 3 Opublikowano 25 czerwca 2013 Opublikowano 25 czerwca 2013 Nie krytykuje ale pytam z ciekawosci, dlaczego ludzie walcza z padami od PS3? nie lepiej zainwestowac w dobrego pada dedykowanego pc albo chociaz tego od X0? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi