Skocz do zawartości

WipEout HD

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jak się zbierze 16 osób (lub więcej), które bedą regularnie startować to z powodzeniem można na stałe utworzyć ligi ze spadkami/awansami. Na chwile obecną raczej 2 grupy to chyba max (obym się mylił).

Co do moich preferencji to wole grać z lepszymi od siebie i próbować powalczyć o podium (wieksza satysfakcja 8)), a więc pokój Pro ;)

Edytowane przez Square
  • Odpowiedzi 292
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
Dlaczego miejsc jest tylko 8, kto tak ustalił przecież miejsc dla graczy może być nawet i 128 czy 256, wystarczy podzielić graczy na grupy,

grupa A host X

grupa B host Y

grupa C host Z

start zawsze o tej samej godzinie, o przydziale do grup niech decyduje losowanie i po kłopocie.

A wyniki końcowe można zestawić z trzech czy więcej grup w tabele czasową i przydzielać punkty za miejsca w grupie a nie za miejsca w wyścigu

Pomysł b. dobry, szybko rozwiązuje przydział uczestników.

Ale jest pewien problem im silniejsza grupa tym trudniej o dobry czas. I mowie to z własnego doświadczenia.

Wiele razy brałem udział w wyscigach, gdzie ze względu na mniejsze umiejetnosci pozostałych uczestników, łatwo urwać się pozostałym i wykręcic b.dobry czas. Myśle, iż podział graczy w/g podobnych umiejętności bedzie tutaj sprawiedliwszy.

Jak dla mnie możemy rozegrać najbliższy turniej hostując 2 lobby na klasie Rapier.

4 pierwsze miejsca utworzą klase pro czyli Phantom

Miejsca od 4-8 light czyli np. Rapier

I co tygodniowa rotacja 2 zawodników spadek/awans miedzy ligami.

Edytowane przez pajacyk
Opublikowano
4 pierwsze miejsca utworzą klase pro czyli Phantom

Miejsca od 4-8 light czyli np. Rapier

I co tygodniowa rotacja 2 zawodników spadek/awans miedzy ligami.

Od razu widać że co dwie głowy to nie jedna. Doskonały pomysł.

Opublikowano

Lista podstawowa

1. klocki LEGO

2. GrzesPL

3. punisher85_pl

4. triboy

5. Hysz

6. Grigori

7. Skotnik

8. dariusz1230

Lista rezerwowa

1. Julita

2. CoatiXan

3. sakulukk

4. Julita_PL

5.

Czy tak to ma wyglądać. czy się dopisałam jak inni? Jeśli tak to proponuje podzielić 8 + 4 = 12 / 2 = 6 zawodników w grupie A i tyleż samo w grupie B. Dzięki temu wszyscy wezmą udział. Mogę założyć grupę B, komu mam wysłać zaproszenia, i jaki byłby podział na grupy? Czy ktoś popiera taki pomysł?

Opublikowano

Wszystko pięknie, tylko że teraz jesteś wpisana 2 razy na liste rez. (Coati wpisał Cie wcześniej).

Brakuje jednej osoby na dzisiejszy Event o 18:00. Jak ktoś chetny to na oficjalnym forum PS można sie wpisać. O TU

Opublikowano (edytowane)

Ojej faktycznie, no to mamy 11 graczy i trzeba by podzielić na dwie grupy, a tamto forum to ten sam tournament co tutaj? i Gdzie lepiej sie wpisywać tutaj czy na tamtym forum?

Edytowane przez Julita
Opublikowano

Na chwile obecną są to dwa różne turnieje. Tamten już trwa dość długo z tego co wiem. Może kiedyś da się to połączyć w jedną dużą lige. Tutaj będzie jeszcze Rapier chyba, tam jest Phantom. Turnieje są w różnych terminach, więc nic nie stoi na przeszkodzie aby latać w obu.

Opublikowano (edytowane)

Lista podstawowa

1. klocki LEGO

2. GrzesPL

3. punisher85_pl

4. triboy

5. Hysz

6. Grigori

7. Skotnik

8. dariusz1230

Lista rezerwowa

1. Julita_PL

2. CoatiXan

3. sakulukk

4. Tar-Elendil

5.

Wpisuje kumpla Tar-Elendil, napewno z nami leci, ale narazie nie ma pełnej aktywacji konta.

Ma ktoś kontakt do Dybybcio_PL, chłopak brał udział tydzień temu w lidze, i jestem ciekaw czy wzioł by ponownie udział. ;)

Wszystko pięknie, tylko że teraz jesteś wpisana 2 razy na liste rez. (Coati wpisał Cie wcześniej).

Brakuje jednej osoby na dzisiejszy Event o 18:00. Jak ktoś chetny to na oficjalnym forum PS można sie wpisać. O TU

Popieram.

Brakuje jednej osoby, aby był komplet.

Julita nie chesz sprawdzić swoich umiejetności dziś o 18-tej??

Wystarczy kliknąć w link który podał Grzesiu powyżej

Login i hasło to samo, co do PSN

Przypominam, że osoby z listy, które nie maja mnie w znajomych, sa proszone o wysłanie zaproszenia. Lobby jest hostowane tylko dla znajomych!!

Dziekuje ;)

Edytowane przez pajacyk
Opublikowano
Ma ktoś kontakt do Dybybcio_PL, chłopak brał udział tydzień temu w lidze, i jestem ciekaw czy wzioł by ponownie udział. ;)

Ja mam. Zagadam dzisiaj i się dowiem czy będzie brał udział regularnie.

Opublikowano

To ja już nie wiem gdzie się trzeba wpisywać żeby dziś z wami pograć. Z tego co widzę to pewnie i tak się nie załapie na dziś bo jestem na liście rezerwowej bo macie komplet na dziś.

Opublikowano

Na dzisiaj zapisujesz się TU, a na wtorkowe latanie na tym forum (extreme). Zawsze może być tak, że ktoś się nie zjawi i wskoczysz na jego miejsce. Dzisiaj będę latał przed, jak i po turnieju (18.00), więc zapraszam;)

Opublikowano
A no to ja się zapisuje na wtorkowe :) nie chce mi się zakładać nowego konta na innych forach, za dużo tego.

Tam masz juz konto zalozone, jest to oficjalne forum playstation. Login to email na ktory zalozylas swoj PSN ID oraz to samo haslo ktore uzywasz do logowania do swojego konta.

Opublikowano

ło kur.wa ile mnie postów ominęło :D i ile ciekawych wydarzeń. trochę za późno na dopisywanie się, więc odpuszczam te wasze zmagania ;) na razie i tak nie gram w WHD, bo mam innych gier od zaebania, ale może wrócę do gry potem i się zapiszę ;)

jak przewidywałem - pajacyk kosi. ale gdybym grał, to wygrałbym wszystkie wyścigi ! :D

wiem, że jestem skromny

Opublikowano

Figlarz dawaj w weekend 1 on 1 pośmigamy, potrzebuje treningu i ty pewnie też ;p

Wczoraj zacząłem phantoma sobie przypomiać, jezu....banda za banda w chang project...speed lapa wziąłem i od około 60 lapa zacząłem nawet bić stare rekordy okrążenia xD

Jak wyjdzie Fury to coś czuje, że nawet Cross Edge dostanie odstawkę o_O

Opublikowano (edytowane)

jutrzejszy turniej lista podstawowa gra na phantomie?jeśli tak to proszę o przeniesienie mnie do listy rezerwowej.Patrząc na skład i na klasę prędkości(dla mnie to jest za szybko i zaliczam zawsze wszystkie bandy) co wyścig byłbym bankowo ostatni-wolę się pościgać w bardziej wyrównanym gronie niż co tor wąchać spaliny kolegów na ogonie stawki :P

Edytowane przez Ficuś
Opublikowano

Tu już nie chodzi o samą klasę szybkości(Phantom do mnie zdecydowanie za szybki) ale też o BR,reversy i o samych zawodników.Trzeba podzielić ligę na dywizje bo Wipeout jest grą niewiarygodnie skillową i jak mało jakie wyścigi obnaża różnicę między umiejętnościami poszczególnych graczy.Zrobić dwie dywizje-jedną dla najlepszych gdzie będą rywalizować w swoich zasad,a drugą dla słabszych na wolniejszych prędkościach.Jak tak widzę listę startową podstawową to aż odechciewa mi się grać bo tam w większości sama śmietanka polskiego Wipeouta HD, z Pajacykiem na czele który ucieka mi co wyścig na minimum 10sekund :P

Powtarzam zwolnię miejsce na liście podstawowej-wolę się ścigać na rezerwowej :) Ewentualnie jak nabiorę skilla to awansuje do grona najlepszych

Opublikowano

ja za malo gram w ta gre by dorownac komukolwiek z naszej polskiej elity wipka na phantomie... na rapierze imo czasem daje rade ;]

co do reversow to tylko na 3 trasach umiem [wzglednie] latac ;/

Opublikowano (edytowane)

Witam!!

Widze, że powstał mały zamęt na forum, i to chyba z braku potwierdzonych informacji.

Był pomysł, aby hostować 2 lobby, oba na Rapier miejsca od 1 do 4 utworzyły by lige pro na phantom (wszystkie trasy AP off), a miejsca od 4 do 8 lige light np. na Rapier (do uzgodnienia, wśród zainteresowanych, prędkość oraz wybór tras).

Oba miały być hostowane na Rapier, aby był sprawiedliwy podział co do ligi pro i light, i aby każdy miał równe szanse.

Choć, na dzień dzisiejszy jestem w stanie nakreślić sĸład lig pro i light w 90% tach +/- 1 osoba ;)

Poniżej znajduje się aktualna lista uczestników na wtorek

Lista podstawowa

1. klocki LEGO

2. GrzesPL

3. punisher85_pl

4. triboy

5. Hysz

6. Grigori

7. Skotnik

8. dariusz1230

Lista rezerwowa

1. Julita_PL

2. CoatiXan

3. sakulukk

4. Tar-Elendil

5.

Osoby tj. dariusz1230, triboy, GrzesPL, Tar-Elendil, klocki LEGO

Jestem przekonany, że preferują Phantom zamiast Rapiera. Latamy ze soba razem.

Wipeout nie wybacza błędów, dodatkowo tym trudniej o zajecie satysfakcjonującego miejsca ;) jeśli na trasie znajdują się osoby, grajace w W HD od jakiegoś już czasu.

Wiem, że jeszcze Julita preferowała pro, ale jeszcze z nami nie leciała ;)

Przepraszam, jeśli kogoś pominołem.

Niestety nie udało mi sie znaleść narazie hosta na 2 lobby.

Więc narazie zostaje jedno lobby oraz predkość Rapier start wtorek godzina 22:00

Konkurs na hosta lobby

Wymagania stawiane osobie hostujacej ligę:

- raz w tygodniu hostuje lobby dla pozostałych graczy (około 60-90 min w tygodniu)

- zlicza uzyskane pkt pozostałych uczestnikow (potrzebny aparat - robi fotki wyników)

- małe podsumowanie ligi na forum na drugi dzień

Jeśli znajdzie się ktoś chetny prosze napisać niezwłocznie o tym na forum.

Dziekuje.

P.S. Ja chetnie moge hostować ligę pro czyli Phantom, dlatego idealnie by było gdyby drugiej osobie hostującej odpowiadał Rapier.

Jeśli znajdzie się host, możemy hostować jutro 2 lobby

Dzieki za info o nowej łatce. Akurat jak wróce z pracy.

EDIT:

Osoby z listy, które nie maja mnie w znajomych, sa proszone o wysłanie zaproszenia. Dotyczy to głownie nowych osób, startujacych pierwszy raz w lidze. Tj. Hysz, Skotnik_PL, Julita_PL

Lobby jest hostowane z opcją Friends.

Brak waszych psn id na liście znajomych osoby hostujacej = brak możliwości zaproszenia Was do lobby.

Edytowane przez pajacyk
Opublikowano

Wlasnie znalazl sie host:) Jesli wszystko wypali to beda jutro 2 lobby ;) oba rapier

Zrobimy tak jak mowila Julita dodamy obie listy do siebie i podzielimy na 2.

Zbieramy sie o 21:45 zeby ustalic reszte, no chyba ze sie utali wszystko na forum ;)

Szukajcie

klocki_LEGO Lobby 1

Tar-Elendil Lobby 2

Tar nie ma jeszcze pelnej aktywacji konta i niestety nie moze pisac na forum

Sorry za brak ogonkow pisane z ps3

pozdroweczka