Skocz do zawartości

Samochody d 5-8 tys.

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 147,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dzięki chłopaki, ale jeden jest szkopuł - nie moge brac coupe, czy hatchbacka, bo auto kupuje "na wspole" z ojcem (pisalem o tym wczesniej) i przez te dwa, trzy lata, poki studiuje on bedzie sie nim z

• D.B. Cooper
    D.B. Cooper

to na drugi raz dupy nie zawracaj. Wracaj do cw. 

• Spoko, przemyslalem to sobie i faktycznie macie racje - to jest po prostu zbyt mocny samochod na poczatek i moje zalozenia, ze nie bede jezdzil szybko pojda sie yebac i pewnie jak najszybciej chcialby

Opublikowano

golfika 1.3 ci sprzedam za 2500, też nie ma wspomy, za to psuć się będzie 3x rzadziej i 5x taniej :P

Opublikowano

Jeszcze jest opcja Mondeo '97 bodaj, 1500zł ;x Ale na jego temat póki co nic więcej nie wiem. ;f

Opublikowano

Silnik Zetec, nie nadaje sie do gazu. Wnetrze przestronne, wygodne. Zasadniczo nie jest zle. Jest tylko brzydkie i nijakie a tym samym tanie i 1.8 w benzynie pali 10 litrow w miescie.

Opublikowano

Byłoby. ;x Nie wiem jaki ma silnik, wypytać się muszę.

Opublikowano

Co byście polecili na pierwsze w życiu auto do 6000 zł?

Wybór na rynku używanym jest ogromny, a nie za bardzo wiem czego szukać. Priorytetem byłoby niskie spalanie i w miarę tanie naprawy.

Pomocy.

Opublikowano

Corsa B 1.4 16V rocznik 97-98. Jak się postarasz to znajdziesz dobrze utrzymany egzemplarz z ładnym lakierem. Jedynym mankamentem tych samochodów są słabe blachy, ale na to cierpiała większość aut tego okresu.

Opublikowano

Corsa to dobry wybór. Ewentualnie można jeszcze spojrzeć na astrę i golfa 3 :)

Opublikowano

golf 3 w dobrym stanie, golf 2 też ujdzie, ale jakieś 1.6 na wtrysku lub diesel.

Seicento 900 dobrze się zwija i ma bardzo tanie części.

...Lanos :D

Opublikowano

Paradoksalnie Lanos, jesli brany pod uwage to lepszy wybor niz golf czy inny opel.

Opublikowano

Lanos, tylko pytanie z jakim silnikiem? Spalanie na poziomie 12l/100km przy silniku 1.3/1.5 mnie osobiście nie rajcuje ;)

Można jeszcze pomyśleć o tico i matizie, choć ja osobiście nie wiem dokładnie jak te zapalniczki się sprawują...

Edytowane przez wilku00034

Opublikowano

Wiekszosc lanosow jest z gazem i 12l to pala z gazem.

Opublikowano

Nie zmienia to faktu że to żaden szał. Moja omega 2.0 pali tyle gazu... Tylko że to stosunkowo spore i ciężkie auto w porównaniu do lanosa.

Opublikowano

No tak, ale lamos jest tani w zakupie i utrzymaniu i ze wzgledu, ze to koreaniec to latwo kupic mlody rocznik. Ktos to ma wyje bane na prestiz pojezdzi tym autkiem bezstresowo i bedzie zadowolony.

Opublikowano

Właśnie do tego dążę że przy takim spalaniu nie jest to auto tanie w utrzymaniu... w tych samych pieniądzach inne auto może będzie ciut starsze, ale spali mniej...

Opublikowano

No lol, 12l gazu to sa grosze przeciez.

Opublikowano

to jest 35zł/100km. Teraz pytanie po co? Skoro kupujemy auto w takich pieniądzach nie zależy nam chyba na tym żeby samochód tyle wpierdzielał... Astra 1.4 z gazem pali w granicach 8-9l/100km. Auto starsze, ale na każdych 100km mamy około 8-9zł taniej. Auto fakt starsze, ale nie specjalnie awaryjne i ceny części śmiesznie niskie.

Opublikowano

1.9 TDi 90 koni w moim golfie 3 pali mniej niż 5 l na 100 km.120 pare km na 5 l ropy przejadę w mieście

Opublikowano

120 pare km na 5 l ropy przejadę w mieście

Ta, czemu nie na 2 litrach?

Edytowane przez winner

Opublikowano

no jaki typ , przecież Ci udowadniał tego nie będę bo i jak . Poczytaj w necie nt eko jazdy i silnika TDi . choć ja jeżdżę "eko" czyli po swojemu, a nie eko .

Opublikowano

to wychodzi 4 litry jak 120 na 5l. W mieście? Zimą? Nastoletni diesel? :whistling:

Opublikowano

Dam sobie ucho obciąć, że nawet te super-eko-zielone Polo i Corsy z megaoszczędnymi dieselkami spalą nie mniej jak 5-6l w mieście.

Opublikowano

Z takim spalaniem w mieście to mógłbym się zgodzić, ale w starych, wolnossących Volkswagenowskich dieslach, jakie były montowane np. w Golfie MKII (ten motor 1.3 diesel bodajże), średnie spalanie na poziomie 3,8l/100km to nic nadzwyczajnego w tym przypadku ;)