Skocz do zawartości

Samochody d 5-8 tys.

Hubi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Silnik Zetec, nie nadaje sie do gazu. Wnetrze przestronne, wygodne. Zasadniczo nie jest zle. Jest tylko brzydkie i nijakie a tym samym tanie i 1.8 w benzynie pali 10 litrow w miescie.

Gość Kazuma
Opublikowano

Co byście polecili na pierwsze w życiu auto do 6000 zł?

Wybór na rynku używanym jest ogromny, a nie za bardzo wiem czego szukać. Priorytetem byłoby niskie spalanie i w miarę tanie naprawy.

Pomocy.

Opublikowano

Corsa B 1.4 16V rocznik 97-98. Jak się postarasz to znajdziesz dobrze utrzymany egzemplarz z ładnym lakierem. Jedynym mankamentem tych samochodów są słabe blachy, ale na to cierpiała większość aut tego okresu.

Opublikowano (edytowane)

Lanos, tylko pytanie z jakim silnikiem? Spalanie na poziomie 12l/100km przy silniku 1.3/1.5 mnie osobiście nie rajcuje ;)

Można jeszcze pomyśleć o tico i matizie, choć ja osobiście nie wiem dokładnie jak te zapalniczki się sprawują...

Edytowane przez wilku00034
Opublikowano

No tak, ale lamos jest tani w zakupie i utrzymaniu i ze wzgledu, ze to koreaniec to latwo kupic mlody rocznik. Ktos to ma wyje bane na prestiz pojezdzi tym autkiem bezstresowo i bedzie zadowolony.

Opublikowano

to jest 35zł/100km. Teraz pytanie po co? Skoro kupujemy auto w takich pieniądzach nie zależy nam chyba na tym żeby samochód tyle wpierdzielał... Astra 1.4 z gazem pali w granicach 8-9l/100km. Auto starsze, ale na każdych 100km mamy około 8-9zł taniej. Auto fakt starsze, ale nie specjalnie awaryjne i ceny części śmiesznie niskie.

Opublikowano

no jaki typ , przecież Ci udowadniał tego nie będę bo i jak . Poczytaj w necie nt eko jazdy i silnika TDi . choć ja jeżdżę "eko" czyli po swojemu, a nie eko .

Opublikowano

Z takim spalaniem w mieście to mógłbym się zgodzić, ale w starych, wolnossących Volkswagenowskich dieslach, jakie były montowane np. w Golfie MKII (ten motor 1.3 diesel bodajże), średnie spalanie na poziomie 3,8l/100km to nic nadzwyczajnego w tym przypadku ;)