Skocz do zawartości

Samochody d 5-8 tys.

Hubi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie ja jeżdżę samochodem BARDZO mało, kilka razy w tygodniu i to po max kilkanaście kilometrów. Parę razy do roku jadę np do Krakowa czy Nowego Targu (20km od Zako) i tyle.

Z tą rdzą w Almerze to się naczytałem opinii, ale ogólnie to ludziska chwalą i podkreślają, że te benzynowe silniki są bardzo trwałe.

Opublikowano

Kiedyś w Zakupie Kontrolowanym była zarówna Almera jak i Primera z podobnych roczników, co ten z Otomoto. Generalnie to bardzo chwalili te auta ze względu na niską awaryjność. Moim zdaniem, auto bardzo fajne i za dobre pieniądze.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Być może ktoś spotyka się z tym dość często...., a więc szukam samochodu do max 6000 , patrzyłem na lanosy i meganki . dodam ,że szukam z gazem i 4 drzwiowy .miesięcznie robię ok. 1500 km.. Co polecacie? Lepiej kupić nowsze daewoo i fiata , czy np. renaul , nissan , opel , ale starszy przynajmniej o 4 lata ?

Opublikowano

Ja osobiście mogę polecić opla. Sam jeżdżę obecnie omegą B 2.0 + gaz (sekwencja). Auto godne polecenia, jednak jeśli masz tylko gdzieś dojeżdżać może lepiej zastanowić się nad jakąś astrą? Wytrzymałe i niezawodne, a przy tym oszczędne :) Jedyna wada opla jak wiadomo to korozja, na co trzeba zwrócić szczególną uwagę.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam auta dla rodziców. Używany oczywiście, cenowo jedynie do 5-6 tyś. Najlepiej z gazem co by był w miarę ekonomiczny.
Zastosowanie? Dla ojca do dojazdów do pracy co 3 dni (jakieś 15 km), dla mamy co niedziele do kościoła i babci, czasem na jakieś zakupy, czasem ja przejadę kilka km. Ogólnie głównie do miasta, ew. góra 2 razy do roku w jakąś dłuższą trasę (wakacje/ferie w Polsce).

Fajnie gdyby był tani w eksploatacji i jednocześnie wytrzymały więc raczej coś małego. Za fiata podziękuje, bo ostatnie 2 zaczęły się sypać (głównie podłoga + buda). Jakieś pomysły? może seat ibiza lub coś w tym stylu?

Znajomy znajomego ma na sprzedaż Peugeota 206 z 2003 roku, 1.4 diesel, stan podobno bardzo dobry. Co sądzicie?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Kup se Golfa trujke 1.9 tdi 110. Za 5tys dostaniesz w dobrym stanie i mimo wiejskiej opinii, auto zayebiste jak na te cene.

Edytowane przez Andżej
Opublikowano

Ja miałem 406 Coupe z 2-3 tygodnie. (pipi)ił się niesamowicie. Ale fakt - wygląd za(pipi)isty, nawet dzisiaj, mimo, że auto stare to wygląda fajnie.

Opublikowano

Aha to własnie takiego szukam. Do lansu, czyli mowicie ze mozna brać, cena ok. 

Bo do jazdy po miescie to nie zamieniałbym wcale, moja fordzina z przebiegiem 40k jest idalna. prócz tego ze jest pedalska.