Skocz do zawartości

Samochody d 5-8 tys.

Featured Replies

Opublikowano

No właśnie ja jeżdżę samochodem BARDZO mało, kilka razy w tygodniu i to po max kilkanaście kilometrów. Parę razy do roku jadę np do Krakowa czy Nowego Targu (20km od Zako) i tyle.

Z tą rdzą w Almerze to się naczytałem opinii, ale ogólnie to ludziska chwalą i podkreślają, że te benzynowe silniki są bardzo trwałe.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 147,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Dzięki chłopaki, ale jeden jest szkopuł - nie moge brac coupe, czy hatchbacka, bo auto kupuje "na wspole" z ojcem (pisalem o tym wczesniej) i przez te dwa, trzy lata, poki studiuje on bedzie sie nim z

• D.B. Cooper
    D.B. Cooper

to na drugi raz dupy nie zawracaj. Wracaj do cw. 

• Spoko, przemyslalem to sobie i faktycznie macie racje - to jest po prostu zbyt mocny samochod na poczatek i moje zalozenia, ze nie bede jezdzil szybko pojda sie yebac i pewnie jak najszybciej chcialby

Opublikowano

Z tą Almerą, to warto sprawdzić by było czy przebieg prawdziwy. No i ten wydech wygląda idiotyczne i niekoniecznie świadczy o łagodnym traktowaniu.

Opublikowano

Ja bym szukał Mazdy 323 BJ jeśli sporadzycznie ma jeździć.

Opublikowano

323 taka jak ma lucek jest całkiem w pyte. Zresztą poszukaj bo pamietam, że kilka razy wyrażał swoją opinie o tym samochodzie.

Opublikowano

Kiedyś w Zakupie Kontrolowanym była zarówna Almera jak i Primera z podobnych roczników, co ten z Otomoto. Generalnie to bardzo chwalili te auta ze względu na niską awaryjność. Moim zdaniem, auto bardzo fajne i za dobre pieniądze.

Opublikowano

Tylko, że z tego co widzę to wersji w benzynie 1.5 hatchback jest ich bardzo mało.

Na jakich jeszcze stronach szukać oprócz allegro, otomoto, autogiełda i motogiełda?

Opublikowano

www.mobile.eu

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Być może ktoś spotyka się z tym dość często...., a więc szukam samochodu do max 6000 , patrzyłem na lanosy i meganki . dodam ,że szukam z gazem i 4 drzwiowy .miesięcznie robię ok. 1500 km.. Co polecacie? Lepiej kupić nowsze daewoo i fiata , czy np. renaul , nissan , opel , ale starszy przynajmniej o 4 lata ?

Opublikowano

Ja osobiście mogę polecić opla. Sam jeżdżę obecnie omegą B 2.0 + gaz (sekwencja). Auto godne polecenia, jednak jeśli masz tylko gdzieś dojeżdżać może lepiej zastanowić się nad jakąś astrą? Wytrzymałe i niezawodne, a przy tym oszczędne :) Jedyna wada opla jak wiadomo to korozja, na co trzeba zwrócić szczególną uwagę.

Opublikowano

Lanos jest za(pipi)isty, mój brat ma i chwali. Silnik Opla wiec gaz ma wpisany w rodowodzie, nie gnije, części tanie. Polecam silnik 1.5 bo spalanie na poziomie 1.4 a osiągi o niebo lepsze.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Szukam auta dla rodziców. Używany oczywiście, cenowo jedynie do 5-6 tyś. Najlepiej z gazem co by był w miarę ekonomiczny.
Zastosowanie? Dla ojca do dojazdów do pracy co 3 dni (jakieś 15 km), dla mamy co niedziele do kościoła i babci, czasem na jakieś zakupy, czasem ja przejadę kilka km. Ogólnie głównie do miasta, ew. góra 2 razy do roku w jakąś dłuższą trasę (wakacje/ferie w Polsce).

Fajnie gdyby był tani w eksploatacji i jednocześnie wytrzymały więc raczej coś małego. Za fiata podziękuje, bo ostatnie 2 zaczęły się sypać (głównie podłoga + buda). Jakieś pomysły? może seat ibiza lub coś w tym stylu?

Znajomy znajomego ma na sprzedaż Peugeota 206 z 2003 roku, 1.4 diesel, stan podobno bardzo dobry. Co sądzicie?

Opublikowano

Audi 80 B4, BMW E36 lub POLO III 1.9 SDI. Bardzo tanie w utrzymaniu auta

Opublikowano

No bmw na pewno, chociażby koszta ubezpieczenia mnie zeżrą. A i Audi i BMW to raczej średnie samochody dla mamy :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Warto ładować sie w Pegeuta 406 2000 rok? TAXI 6

Opublikowano

Kup se Golfa trujke 1.9 tdi 110. Za 5tys dostaniesz w dobrym stanie i mimo wiejskiej opinii, auto zayebiste jak na te cene.

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

weź xD Ale ja chce żeby tez w miare wyglądało. Myśle nad 406 coupe. 

Opublikowano

406 coupe piękne auto. Tzn tylko z zewnątrz bo w środku dla mnie tragedia. Ogólnie drogie w utrzymaniu.

Opublikowano

Moja mama jeździ Peugeotem 206, bardzo fajne autko. Można poszaleć :)

Opublikowano

Ja miałem 406 Coupe z 2-3 tygodnie. (pipi)ił się niesamowicie. Ale fakt - wygląd za(pipi)isty, nawet dzisiaj, mimo, że auto stare to wygląda fajnie.

Opublikowano

Aha to własnie takiego szukam. Do lansu, czyli mowicie ze mozna brać, cena ok. 

Bo do jazdy po miescie to nie zamieniałbym wcale, moja fordzina z przebiegiem 40k jest idalna. prócz tego ze jest pedalska.