wilku00034 11 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Od kiedy 2.5 TDI to udana konstrukcja?Volvo mialy stare R6 2.5tdi, ktore byly naprawde udane. Nie dołożyłeś przypadkiem jednego cylindra do tej rzędówki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Aha, dobrze wiedzieć. 2.5 od razu mi się z niesławną V6 z B5 skojarzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza
wilku00034 11 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Choć jeśli chodzi o te V6, to braciak ma ten motor w audi i mimo ~270k km nie ma z nim problemów. Tylko prawdę mówiąc taki przebieg to powinna być rozgrzewka dla silnika diesla Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Od kiedy 2.5 TDI to udana konstrukcja?Volvo mialy stare R6 2.5tdi, ktore byly naprawde udane. Nie dołożyłeś przypadkiem jednego cylindra do tej rzędówki? Google'uje, google'uje... oh shit . Rzeczywiscie, rzedowe piatki. Dawno sie nie nacialem na niewiedzy na takiej blahostce. Pozniejsze 2.5 TDI V6, te 180-konne, byly poprawione i o WIELE lepsze wzgledem wczesniejszych. Edytowane 31 Października 2013 przez Infidel Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Czas powiedziec ariwederczi (bekarty wojny akcent style) http://allegro.pl/mocno-doinwestowana-alfa-romeo-156-1-9-jtd-i3681543054.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 nawet bym chapnął Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 te czerwone skóry wyglądają wykur.wiście Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 ile to żłopie ropy? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) W trasie 6 lub ciut mniej (mierzone na trasie do chorwacji) miasto to max 7 przy normalnej jezdzie ( nie na emeryta i nie na sciganta). Wspomniany gratis to 4 stalowe kola z zimowkami + orginalne kolpaki Alfy Edytowane 3 Listopada 2013 przez Pajda Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 no (pipi)a fajne auto. cena bardzo w porządku za auto "z miejsca gotowe do jazdy". trzymam kciuki aby sprawnie i bez problemowo poszło do kogoś sensownego (Milan też się nada) Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Pajda, znajomy szuka sobie takiej 156'stki, spowiadaj mnie się tu co jest tam ewentualnie do wymiany/naprawy a jest nawet spora szansa, że dobijemy targu. Tylko szczerze Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Ja zawsze jak sprzedaje samochod/motocykl opisuje go szczerze i bez ukrywania mankamentów Mialem juz nauczkę ze sprzedażą samochodu (Audi b4), gdzie koles potrafil po zakupie wydzwaniac, bo znalazl jakis hak w opisie i chcial kilka stówek na konto inaczej odda sprawe do sadu. Okazalo się,że ściemniał,że w opisie napisałem o działającym ABS, a doskonale wiedziałem,że samochod tego nie posaida. Skonczylo sie na tym,ze wyciagnelem opis allegro z archiwum, nagralem kolesia jak mnie szantazuje i mowi nieprawde, zagrozilem,ze zglosze sprawena policje i mialem juz spokoj. Niestety stres mialem ogromny, bo raz,ze bylem po wypadku i zostalem bez srodkow do zycia, a dwa mialem troche doła w zwiazku z rozbitym motocyklem. Wracając do Alfy to do wymiany są rzeczy,o których napisałem. Jesli chodzi o braki/kosmetyke to: -nie ma oslony slonecznej kierowcy - wozilem zestaw glosnomowiacy i ciagle opadala. Postanowilem dogiac mocniej sprezyne i oczywiscie pekła ;f -tam gdzie jest oslona bezpiecznikow, znajduje sie maly schowek, wycialem w tym schowku otwor bo wozilem w nim cb radio (stad okrągła naklejka na dachu,zeby nie rysowac lakieru magnesem) -podlokietnik puscil na szwie ok 4cm, a od wsiadania lekko miejscami jest zdarty lakier skory, natomiast lico jest cale. Wystarczy male opakowanie szpachli do skory z lakierem Gratis dorzucam wspomniane kola zimowe, kolpaki,znalazlem nowy przegub zewnetrzny (ponad 200zl, kupilem niepotrzebnie ;/ ) oraz zestaw do odnowienia kierownicy (zmywacz, farba,lakier bezbarwny i mleczko) z renoskór. Dzisiaj o 15 mam oglądacza, ale po glosie czuje,ze nie ma kasy i chce mi tylko gitare zawrócić. Juz jednego mialem takiego agenta, 5 dni mnie zwodzil i w koncu okazalo sie,ze nie ma tyle pieniedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Kurna, największy problem jest w tym, że mam do CIebie ponad 500km jak coś to się będę odzywał a wysłałbyś mi na maila może jakieś zdjęcia wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 (Nie)stety Alfa została sprzedana : ( Cytuj Odnośnik do komentarza
nihongo112 34 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Samochód dla rodziców. W miare ekonomiczny, z tanimi częściami, co by w warsztacie nie lądował co miesiąc. Cenowo do 10 tyś z instalacją gazową Przeznaczenie- raz w tygodniu do kościoła ++ 10 km, co drugi dzień ojciec do pracy i okazjonalnie inne przejażdżki (+ raz do roku wyjazd na wczasy). Propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza
wilku00034 11 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) Vectra B po fejsie. Omega B/C. Tak na dobry początek Ale fajnie by było jakbyś określił co to ma być. Sedan, kombi, van? Ogólnie skoro tak mało jeżdżą to może coś mniejszego, np golf/astra? Edytowane 4 Listopada 2013 przez wilku00034 Cytuj Odnośnik do komentarza
nihongo112 34 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Zapomniałem w sumie o głównym kryterium - fajnie, gdyby samochód był w dobrym stanie blacharskim. Tzn jak najmniej (lub 0 rdzy) i co by po roku nie zaczął gubić podłogi płatami a z progów by nie zostały kawałki Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Audi 80 B4 mialo bardzo bardzo dobry ocynk blach, o ile nie byla bita to nie ma szans na rudą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) Astra II benzynowa np. kombi 1.6 Edytowane 4 Listopada 2013 przez Mustang Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Toyota Corolla e11 - niezawodne, ekonomiczne i dobrze zabezpieczone antykorozyjnie auto. Jeśli chodzi o bezawaryjność to wątpię czy ktoś znajdzie coś trwalszego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 917 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Orientuje się ktoś ile trzeba byłoby zapłacić za Golfa IV 1.6 w dobrym stanie, a ile za 1.9 TDI? Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 10-12 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza
nihongo112 34 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Dzięki za propozycję, ale szukam czegoś o "nowszym" wyglądze niż corolla czu audi 80. Może jakies polo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 A co jest nie tak w wyglądzie Astry II? W VW imo płacisz w części za markę, a jak rodzice i tak by mieli nie doceniać znaczka, to lepiej się nie pakować w sprowadzane masowo i klepane Golfy czy Polo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
nihongo112 34 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Astra jeszcze spoko Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi