Opublikowano 27 czerwca 20159 l Focusa 2 sam rozważałem, udany samochód, ale to nie jest propozycja na budżet osoby rozważającej Seicento i Lanosa.
Opublikowano 28 czerwca 20159 l Lanos: - średnia cena za ładny egzemplarz: 3-5 tys. - silniki 1.5/86 8V, 1.5/100 16V, 1.6/116 16V, często z LPG (do pełna za sześć dych, czaisz typie?) - rorzont kąpletny 230 zł - nieposzlakowana opinia starszych polskich panów Fabia: - średnia cena za ładny egzemplarz: są takie? wszystkie je/bnięte od Niemca - silniki 1.2 3-cyl, 1.4 od Felicji, reszta od VAG-a (alergia) - zamulone auto, za dużo czterośladów na rynku, a nie znam się, więc wdepnę na minę - rorzont napewno drorzej - nieposzlakowana opinia starszych niemieckich panów Wiadomo, że to auta innych generacji i Fabia wygrywa m.in. wykończeniem, bezpieczeństwem biednym oraz - tfu! - prestiżem, ale sądzę, iż wystarczająco wytłuściłem Ci, dlaczego z tego porównania zwycięsko wychodzi Lanos. Zdarzyło mi się także wymienić filtr oleju oraz wahacz w Lanosie (tutaj czterech typa było potrzebnych, tak się (pipi) zapiekł), więc coś tam o budowie auta wiem. Fabię zaś miał wujek, chwalił sobie, ale paliła mu dychę (1.4 MPI).
Opublikowano 28 czerwca 20159 l Fabia góruje nad Lanosem pod każdym względem, włącznie z ceną. Na sprawny egzemplarz trzeba wydać min. 8000zł. 1.4 TDI, rozrząd 600zł, spalanie w mieście 5.5l, przyzwoite osiągi.
Opublikowano 28 czerwca 20159 l Diesli nie biorę w ogóle pod uwagę - chore przebiegi, tras nie będę robił, w większości przypadków nawet silnika nie rozgrzeję, więc szkoda auta.
Opublikowano 28 czerwca 20159 l Dzięki za pomoc, panowie. Niniejszym temat uważam za zamknięty, potwierdziliście właśnie, że Lanos będzie najlepszym wyborem. Do pełni szczęścia brakowało mi tylko Yacka powstającego z martwych i wjeżdżającego na pełnej kurwie, gotowego wysprzęglić szyderą między oczy. Pozdrawiam.
Opublikowano 28 czerwca 20159 l Gurwa, to VAG, czaisz typie? Moja skromna osoba nie wytrzymałaby takiego splendoru i prestiżu. Ojciec miał B3 1.6 TD. Licznikowo 350 tys. zrobione, ale po oględzinach wysnułbyś wniosek, że mogło być w trakcie drugiej rundy na Księżyc. Każdy panel w innym odcieniu (choć rdzy nie było), powypalane dziury od ćmików, gałka biegów, pedały i kierownica wytarte na błysk. Ale niezniszczalne było, to fakt. Raz koło odpadło, to stary coś tam pospawał w zawieszeniu (xd) i było si, tylko na prostej bujało jak starą cytryną z hydrauliką na wykończeniu. Sam też wymieniał rozrząd, niestety coś źle zrobił i próbował go "nastawić" na pełnym gazie. Tylko wyjechał za bramę i momentalnie zniknął w tumanach niebieskawego dymu. Śmierdziało niemiłosiernie, klekotało, wyło i stukało - już myślałem, że silnik zarżnięty, potem brat poszperał w necie i ustawili z ojcem wszystko jak trzeba. Rozrząd bezkolizyjny, czaisz typie? Auto jeździ do dziś. Tutaj jeszcze zdjęcie z wymiany nagrzewnicy: Forszphrung durś technik. Edytowane 28 czerwca 20159 l przez Grze(pipi)
Opublikowano 29 czerwca 20159 l Beka z ciebie typie jak wolisz jakiegoś guwnosa od prestiżowego samochodu ekskluzywnej marki audi.
Opublikowano 29 czerwca 20159 l ja również nie lubię samochodów z grupy VAG, w ogóle nie przepadam za niemieckimi samochodami, ale przy budżecie kilku tysięcy złotych myślę, że nie ma lepszego wyboru. A w ogóle przekładać Daewoo nad Audi, VW czy Skodę to trzeba na prawdę mieć coś nie teges.
Opublikowano 29 czerwca 20159 l Ale on pisze wyraźnie że woli coś nowszego, bardziej pewnego niż 30 letnie ekskluziwy z grupy VAG. Tak ciężko to wyłapać z jego postów ?
Opublikowano 29 czerwca 20159 l Ja też nie przepadam za autami z grupy VAG, a kultem Volkswagena w naszym kraju to wręcz gardzę. Co nie oznacza, że niemieckiej motoryzacji nie szanuję, uwielbiam BMW i Porsche.
Opublikowano 30 czerwca 20159 l Leganza 2.0 w gazie z klimą i skórą, na taki luksus mogą sobie pozwolić tylko nieliczni. Nubira też sztywniutka, z tyłu lampy jak trójząb kłatroporte.
Opublikowano 26 lipca 20168 l Szukam juz prawie 2 tygodnie auta dla swojej panny do 6tys (najlepiej w lgp) i po prostu to co ogladam to same szroty. Jak nie silniki cale spocone ze nie wiadomo z czego olej leci to pordzewiale ze palcami mozna dziury robic. Jakie auto szukac do tej kwoty? Jakie auto moge znalezc w tej kwocie ktore bedzie warte tej ceny? Moze byc nawet diesel jezeli bedzie niezawodny i tani