Skocz do zawartości

Samochody d 5-8 tys.

Featured Replies

Opublikowano

Poznaniok. Nie no, 15k za auto to dla mnie obecnie za dużo. Już 10k to przeginanie lekkie. Eh, a ładne to auto.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 148,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dzięki chłopaki, ale jeden jest szkopuł - nie moge brac coupe, czy hatchbacka, bo auto kupuje "na wspole" z ojcem (pisalem o tym wczesniej) i przez te dwa, trzy lata, poki studiuje on bedzie sie nim z

• D.B. Cooper
    D.B. Cooper

to na drugi raz dupy nie zawracaj. Wracaj do cw. 

• Spoko, przemyslalem to sobie i faktycznie macie racje - to jest po prostu zbyt mocny samochod na poczatek i moje zalozenia, ze nie bede jezdzil szybko pojda sie yebac i pewnie jak najszybciej chcialby

Opublikowano
Poznaniok. Nie no, 15k za auto to dla mnie obecnie za dużo. Już 10k to przeginanie lekkie. Eh, a ładne to auto.

https://www.otomoto.pl/oferta/mitsubishi-eclipse-2-4-benzyna-gaz-zamiana-oplaty-wwa-komis-green-light-ID6BThcW.html

Masz auto dla samca alfa. Jutro dzwon ;-) I nie dziękuj. Wszystkie loszki Twoje niezależnie na której konsoli grasz.

Opublikowano

Czy tylko ja tam widze crazy froga ze sterczaca pałą?

Opublikowano
Czy tylko ja tam widze crazy froga ze sterczaca pałą?
Tylko Ty Kabi. Ja tam widzę stwora pasującego do Nier automata.
Opublikowano

Jak Poznań to masz tam sporo autoryzowanych dealerów z używkami, przejedź się do Karlika, Bemo, pooglądaj. Bo w sumie nadal nie wiemy czy chcesz trzydrzwiową Alfę w wersji chad, czy większe auto jakiejś 'pospolitej' marki typu ford/seat.

Masz mondka, niestety sedan

https://www.otomoto.pl/oferta/ford-mondeo-ford-mondeo-mk3-sedan-2003-125km-ID6BXjUB.html#9aac42fc7f

Albo sprawdź te Astry co ragus polecał, też słyszałem, że są nie do zajechania, i wyglądają jeszcze w miarę, do 10k nawet wersję H znajdziesz.

Edytowane przez mcp

Opublikowano

A figaro wie chociaz czy chce benzyne czy diesla?

Bo jak narazie to zauwazylem ze priorytetem jest ladny kolor

Opublikowano

Zobaczycie jak eufora będzie jak się dowie, że VW New Beetle ma na kokpicie wazonik na kwiatek.

Opublikowano
Godzinę temu, mcp napisał:

Bo w sumie nadal nie wiemy czy chcesz trzydrzwiową Alfę w wersji chad, czy większe auto jakiejś 'pospolitej' marki typu ford/seat.

Nie wiecie bo i ja sam nie mam takiego lub takiego priorytetu. Jestem otwarty na różne opcje. No kombi odpada.

Godzinę temu, kanabis napisał:

A figaro wie chociaz czy chce benzyne czy diesla?

Benzyna.

Opublikowano

Jednak w tym kraju nie da sie chyba kupic w miare dobrej alfy 159. Ogladalem juz kilka i to jezdzace trupy.

Opublikowano
16 godzin temu, Ma_niek napisał:

Jednak w tym kraju nie da sie chyba kupic w miare dobrej alfy 159. Ogladalem juz kilka i to jezdzace trupy.

Zalezy jaki silnik. Jak przegladasz dieselki za 10k no to raczej nie kupisz 

Nie wierze ze z januszoodstraszajacymi silnikami 1,75tbi nic nie mozna wyhaczyc dobrego

Opublikowano

Akurat 1.75tbi sa drogie bo te jednostki byly pozniej montowane. Najtansza benzyna to 1.8MPI i zarazem jedyna nadająca się do gazu - oferowana jedynie w najbiedniejszej wersji. Najtaniej znajdzie sie wlasnie diesla z początku produkcji, z półmilionowym przebiegiem i bitym z kazdej strony.

Opublikowano

Nie myśl, że u Niemca nikt liczników nie cofa B) Komisy najczęściej zarządzane są przez klany turasow, a wschodnie Niemcy to takie nosacze. Lepiej uderzać w zachodnie Niemcy 

Opublikowano

Nie no zadnych zakupów u opalonych panow bo wiem co tam za szroty na ich placach stoja. Za alfe od Niemca trzeba wydac wiecej niz u nas w kraju i takiej poszukam.

Opublikowano
10 godzin temu, Ma_niek napisał:

Nie no zadnych zakupów u opalonych panow bo wiem co tam za szroty na ich placach stoja. Za alfe od Niemca trzeba wydac wiecej niz u nas w kraju i takiej poszukam.

Beskitu. W sumie jak kazde dobre auto na zachodzie jest drozsze niz u nas.

Dlatego zastanawia mnie zawsze co to musi byc za wypasiona fura ktora handlarz sciagnal z niemiec wystawil taniej niz chodza u nas i jeszcze przeciez na tym dobrze zarobil :obama: az strach pomyslec co takie auto widzialo.

No ale janusz zadowolony bo sie lsni z zewnatrz

Opublikowano

Samochody od rodowitych Niemców mają prawo być droższe, bo często są zadbane, serwisowane, drugi komplet kół w bagażniku. A samochody od Turków to jak od Ukraińców, zajeżdżone na trasie Niemcy - Turcja, kilka razy w roku, w 5 osób, użytkowane jako narzędzie do pracy. Duży odsetek to też samochody sprzedane przez właścicieli jako rozbite do komisów, gdzie są naprawiane na trytytki i sprzedawane na wschód od Niemiec. 

A co do kupowania u nas na Otomoto to zauważyłem, że jak jest wystawiony samochód godny zaufania to znika z otomoto po max. 5 dniach, jak widzę, że coś wisi miesiąc to od razu wiadomo, że coś jest nie tak. 

Opublikowano

Kiedyś szukałem audi a4 b6 to jeździłem po komisach i widziałem jakie tam perełki stały. Prawie wszystkie samochody były powypadkowe zakręconymi licznikami. Rekordzista miał przekręcony licznik o pół miliona. Te auta z niemic co kupują nasi handlarze nie przeszły by w  Niemczech przeglądu i są wystawione jako auta tylko na import. Jeszcze lepsze są perełki z takiej Szwajcarii gdzie jeden samochód może być wieziony na dwóch lawetach bo jest w częściach :-D