Redmitsu 971 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Kup byle co, bo facet jezdzacy fordem ka to troche obciach. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Jako ciekawosta powiem że jest żółty :> Cytuj Odnośnik do komentarza
Usagi 77 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Kup byle co, bo facet jezdzacy fordem ka to troche obciach. Żółty Ford Ka > komunikacja miejska obciach to jest jeździć busami i banami . hu.j z kolorem byle jedzie do przodu , a jak w środku jest radyjko to w ogóle miód Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 a jak w środku jest radyjko to w ogóle miód I wódka, c'nie? :> joke Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 obciach to jest jeździć busami i banami . hu.j z kolorem byle jedzie do przodu , a jak w środku jest radyjko to w ogóle miód Zgadzam sie. Najwazniejsze, zeby malo palilo w miescie a jezdzic moge byle czym. W kolor wbijam - za stary jestem zeby na to zwracac uwage. Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Moj kumpel jezdzil (biala strzala) Daihatsu Charade G100 i jak sie spotykal z dziewczyna to zawsze przyjezdzal ojca Oplem Astra F w hatchu na feluskach i duzym wydechu XD Wstydzil sie, dotad tego nie rozumiem jak mozna byla sie takiego niezawodnego japonczyka wstydzic ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ano z kaflara to sie raczej cienka fura nie ma co bujac. Chociaz do 8 tysi mozna kupic dresowoz i to z klima i pod liceum robic furore! Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ja tam do liceum jeździłem litrową Corsą B (przejściówka 2000). Samochód wcale nie był jakiś specjalny, ale dzięki dobremu audio (CD Blaupunkt'a i 2 jajeczka na tylnej desce Pioneer) kumple chętnie wbijali do mnie, bo może nie ma ogromnego motoru pod maską, ale muzyka fajnie gra i jest dobry klimat. Było wesoło i nikt nie narzekał Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Kup byle co, bo facet jezdzacy fordem ka to troche obciach. Żółty Ford Ka > komunikacja miejska obciach to jest jeździć busami i banami . hu.j z kolorem byle jedzie do przodu , a jak w środku jest radyjko to w ogóle miód Ta szczególnie stanie w kilometrowych korkach jest elo Cytuj Odnośnik do komentarza
POSNANIAK 50 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Mam fordzika ka i czas to zmienić w najbliższym czasie czy takie coś to byłby dobry wybór na troche dłużej? mam 12-13tys na wydanie. widziałeś kiedyś jak się tworzą takie okazje? http://www.youtube.com/watch?v=xBr-N3EXcNI&feature=related A widziałeś w szkole temat o czytaniu ze zrozumieniem? Chodziło mi o ten model nie konkretnie o tą aukcje. Dużo nie jeżdże także chyba sobie daruje taki samochód. Teraz zastanawiam sie nad jakimś audi a4, civiciem, golfem 3 lub 4. Daruje sobie te bi em dablju Kupie chyba jednak golfa 3 za 6-7 tysi a reszte przeje.bie na dziwki albo cos nie podniecaj się tak czekoladowy nosku. każda taka "okazja" to potencjalna mina skierowana do takich naiwniaków jak ty. tak się składa że "troche" siedzę w branży samochodowej i chciałem tylko cie ostrzec w nieco żartobliwej formie. Jako ciekawosta powiem że jest żółty :> myślę że żółty gejowóz będzie dla ciebie odpowiedni. wjedz tylko na kanał i obadaj podłogę a szczególnie okolice tylnich mocowań zawiasu do podłogi. KAczki gniją od spodu szybciej niż blacharze nadążają je spawać. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ale z ciebie pi.zda. Cytuj Odnośnik do komentarza
POSNANIAK 50 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 miło mi że mogłem pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labik 10 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Laguna 1.9 DTI - 1998r. w 100% sprawne. SPALANIE: - NA TRASIE: 4.5L (przy stałej prędkości 100km/h) - NA TRASIE: 5L (przy stałej prędkości 120km/h) - W MIEŚCIE: ~6.5L Forumowiczom dorzuce kompletny, nowy rozrząd Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 ja bym laguny w starej budzie za taką kase nie kupił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 (edytowane) Ja bym w ogole zbanowal za ogloszenie o sprzedazy francuza na tym forum. Laguna ? NIGGA PLZ Ale cos napisze o teh lagunie bo moj kolega taka ma i czasami zdarzy mi sie nia pojezdzic po miescie jak pod firma stoi blizej. Ma zreperowana zawieche i trzeba przyznac, ze autko za(pipi)iscie jezdzi komfortowo po naszych drogach. Tutaj jesli chodzi o zwykle wozidlo to jest git - jest bardzo przyjemnie, miekko i dosc cicho. Wnetrze spartanskie i od razu przypomnial mi sie ford mondeo mk2 czyli jakosc i projekt po mysli Freda Flinstona. Mysle, ze on projektowal wiekszosc francuzow i fordow do 2000 roku. I teraz mala opisowka dla tych co chcieliby sie poczuc w Lagunie ale juz niekoniecznie ja zakupic. Zrobcie kisiel w miseczce, najlepiej wisniowy z dr oetkera. Jak ladnie sie schlodzi to w sam srodek nalezy wbic drewniana lyzke. Poczekac chwile i zasymulowac dzialanie skrzyni biegow. Wrzucic dla zabawy jedynke, dwojke, trojke.No, to teraz juz wiecie jak dziala skrzynia w lagunie. Jest to jakas pier dolona gumowa plazma podczepiona do galki zmiany biegow. To nawet we fiacie sie z czyms takim niespotkalem. W glowie mi sie nie miesci jak cos takiego mozna zaprojektowac bo aby wrzucic jakikolwiek bieg w lagunie to potrzebny jest gps, mapa oraz wskazowki wlasciciela tego wehikulu bo takiej lipy to dawno nie odczulem. Zasadniczo jest na wesolo gdy sie wrzuca bieg i rozkminia jaki sie nam trafi po puszczeniu sprzegla. Bardzo lekkie wspomaganie - dla mnie za duze. Wole wspomaganie z oporem charakterystyczne dla grupy VAG. Silnik 2.0l benzyna - no fajny fajny. Ale nie jedzie w ogole. Klimatyzacja dajaca rade w gruby upal. Edytowane 23 Grudnia 2011 przez Yacek Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 ale nowsze lagunki są całkiem sympatyczne. co nie zmienia faktu, że musiałem się na autostradzie w austri przekonać o ich niezawodności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Ale nie mowimy o nowszych lagunkach. Moj otwieracz do konserw victorinoxa tez jest niezawodny i co z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 to tak przy okazji, musiałem wylać swe żale na te (pipi)one francuskie samochody :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza
Labik 10 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 (edytowane) (pipi)y teraz czytam, nie wiem o co chodzi z gumowa plazma ale wnioskuje ze twoj kolega ma uszkodzona galke od zmiany biegow. Moze ze 2 razy wrzucilem nie ten bieg co trzeba ale to przez swoja wine a nie auta. Tez wole wspomaganie z ciezszym oporem i wlasnie takie w mojej Lagunce wystepuje (jezdzilem Volvo S80 i kierownica chodzila tak lekko ze az sie balem jechac ) Wg mnie moja Lagunka ma pizde w akceleracji. Na temat klimy sie nie wypowiadam bo nie napelnialem jej a zawsze schladzalem sie resztkami. Jezdziles kiedys inna Laguna nie liczac tej twojego kolegi? EDIT: Dodam jeszcze ze auto ma bardzo wyczulony pedal gazu i sprzegla. Jezdze autem ponad pol roku i dalej mi skacze przy zmianie biegow ale mi to nie przeszkadza bo nie umiem wolno, plynnie i z finezja zmieniac biegow tylko zawsze trza dokurfic. Edytowane 23 Grudnia 2011 przez Labik Cytuj Odnośnik do komentarza
Dud.ek 2 043 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Przy takim przebiegu rogolka na pewno jest wyłechcona dokładnie tak jak napisał yacek, nasze clio dobija 300 000 i biegi wchodzą jak w masło, wymaga to przyzwyczajenia ale jest do opanowania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labik 10 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 (edytowane) To was rozczaruje, bo nie jest. Nie mialem okazji przejechac sie nowa Laguna dla porownania ale u mnie skrzynia chodzi prawidlowo. Edytowane 23 Grudnia 2011 przez Labik Cytuj Odnośnik do komentarza
POSNANIAK 50 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 biegi i wspoma to jeden problem, ale szopki zaczynają się dopiero kiedy deska rozdzielcza zaczyna sie świecic niczym choinka bożonarodzeniowa hie hie. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Nie bez powodu Laguna nazywana jest królową lawet... te samochody psują się z byle powodu, a co gorsza po niewielkich przebiegach są ogromne problemy. Bardzo awaryjny samochód. Opinie o jej awaryjności słyszałem również od 2 znajomych/mechaników gdzie ten model pojawia się wybitnie często. Osobiście radzę trzymać się od francuzów, a w szczególności Lagun z daleka. Te auta oprócz ciekawego wyglądu nie mają kompletnie nic wartego zainteresowania (no, może 2.2 HDI). Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Prawidlowo to dziala skrzynia w moim 16 letnim golfie i 2 letnim sluzbowym superbie. Biegi wchodza precyzyjnie i bez luzu i w jednym i w drugi aucie. Golf oczywiscie ma oczywiscie juz dawno wytarty slizg od wstecznego wiec tu trzeba wbijac Rke dokladnie ale sama zasada dziala i mechanika to jest pierwsza liga i typowa niemiecka solidnosc. Kto jezdzil nowym Audi, skoda albo passkiem ten wie o jakiej precyzji tu mowimy i niemieckie skrzynie sa z tego znane. Trzeba miec do czego sie odnosic. Do marca kupuje Mazde 6 GG i musze wpierw przetestowac czy skrzynia jest normalna czy gumowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
POSNANIAK 50 Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 zasadniczo na to czy skrzynia jest gumowa czy nie ma wpływ sposób wybierania biegów tzn. czy są linki czy patyki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi