Usagi 77 Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 no ludzie co wam poradze. przeca Was nie będę przekonywał byście mi uwierzyli. latem na pełnym baku (55 l) robię troszke ponad 1200 km w mieście . dbam o auto sobie jak i jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza
Stona 569 Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Spoczko, bryczka pewnie pali drugie tyle alko. Wtedy wszystko by się zgadzało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 mazda 121 93r. 2000zł, ostatnie pare lat bezawaryjny, jak długo go ma kuzynka, warto dla kobiety? Czy ktoś coś powie o tym samochodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 kumplowi taka spłonęła - ale to raczej przez bagatelizowanie problemów z elektryką ;] warto to sprawdzić, bo ponoć często się (pipi)ie w starych mazdach Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Czy my serio mówimy o mazdzie 121 czyli tym brzydactwie ? Dla niej idealny bylby Suzuki Swift bo te auta sa niedozajechania i malo sie psuja. Male i oszczedne silniczki, ktore nawet, ze jezdza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Milan_ Opublikowano 29 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Dobra, nie znam sie na samochodach, nie potrafie ocenić stanu samochodu, najlepszym rozwiązaniem dla mnie jest to samo co przy passacie, kupno od kogoś komu mogę zaufac, w tym wypadku rodzina. I ch,uj że brzydki, nam to nie przeszkadza, ważne że my jestesmy piekni. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Honad Civic 1.4, rocznik 1996, przebieg 150 tys.km, benzyna, 5-cio drzwiowa, kolor niebieski metalik. 3500zł do negocjacji małych. Ojciec kolegi z pracy sprzedaje. Z tym że auto sprowadzone z Niemiec i nie rejestrowane w Polsce. Opłaca się? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 No 150tys to nie ma przejechane to pewne. Rocznik odlegly wiec blachy raczej slabe. Pytanie co znaczy oplaca sie ? Masz akurat 3500 w kieszeni i ani zlotowki wiecej czy o co chodzi ? Bo takie roczniki sa juz przelatane i badz co badz to rzepy juz sa nie auta. Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 obowiązkowo sprawdzić stan blach, zawieszenia, silnika... ogólnie cały obadać. Ogólnie te 5 drzwiowe to z japonii miały tylko silnik i skrzynie, reszta to rover... Te roczniki w jako tako dobrym stanie to 5 tysi, a nie 3-4. Szacuję, że dwa tysiące wyrzucisz na dzień dobry (sama wymiana rozrządu, oleju i płynów to 1000), plus oplaty... czyli jakies 7 tysięcy. Dalej warto? Nawet jak to igiełka, to licz 1000 opłaty + 1000 pierwsza wizyta u mechanika. Do tego następny 1000 po miesiącu-dwóch na to co wyjdzie w praniu. Mówię z własnego doświadczenia. Kupiłem (trafiłem) 99r w stanie "super zadbany" (serio, bez ironii), ale to nadal 13 latek i trzeba się zaopiekować... kupić opony, zrobić zawieszkę z tyłu, konserwacja na przyszłą zimę... wyczyścić klimę itp itd. Nie ma zmiłuj. Sam silnik jak w dobrym stanie, to może i mieć 300k nastukane, a nic się nie stanie (znam kobitę,co nastukała 5genem 500k i się rozpadła buda od rdzy). Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Mam 4000zł i ani złotówki więcej. W obecnym aucie, Corsie, trzeba robić hamulce z tyłu, wymienić tarcze z przodu, kupić sprężyny do tylnego zawieszenia. Szkoda mi kasy na to i szukam czegoś nowego. Np. : http://otomoto.pl/peugeot-206-okazja-C22558218.html Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Kupując używkę, licz przynajmniej tak: cena zakupu + 1000 (dość optymistycznie) na doprowadzenie go do stanu używalności. Szukasz więc samochodu za 3000. Tyle kosztują wozy z początków lat 90 lub zajechane z okresu 96-00. Czegoś w dobrym stanie możesz szukać dłuuugo. Sugeruję dobrze się zastanowić nad naprawą corsy. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 (edytowane) Mówisz, że masz max 4 koła i zastanawiasz się nad Civiciem za 3,5 do rejestracji? IMO oferta dobra, ale wiele o tym Twoim aucie nie wiem więc nie doradzę. Edytowane 5 Marca 2012 przez winner Cytuj Odnośnik do komentarza
Nightmare90 25 Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Swoją drogą to ten Pug 206 z linku kovala to straszna k.upa i ten przebieg 160tys km dobre a wygląda na 2x więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 6 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2012 Cztery koła mam ja sam, w razie co mogę się zapożyczyć u stary czy coś. ;f A co to peżota, byłem obczaić. Sprzedawał jakiś młody gośći [23l na oko] który wiedział o tym aucie tyle co nic bo ma je od tygodnia. 'zamienił się i chce sprzedać'. Silnik nierówno pracował na niskich obrotach [koleś: 'świece albo kable wys. napięcia do wymiany']. Mówił że było malowane ale jakoś nie dopatrzyłem się tego na karoserii, chyba że całe malowane było. Tył, klapa i zderzak jakieś takie hmmm, chyba auto miało stłuczkę w tym miejscu. Trochę elementy odstawały od siebie. W tej samej chwili co ja był typ też obejrzeć to auto [z jakimiś dupami, pewnie dla jednej z nich miało być]. Pozaglądał wszędzie, pomacał silnik, progi, co się dało. W rezultacie chyba odpuścili. I ja robię to samo. ;x Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Fiat Bravo [hatchback] 1.4/12v '97 - 4000zł Opel Tigra 1.4 '95 - 4800zł Daewoo Lanos [sedan] z gazem '99 - 4250zł Przeglądałem Gumtree, jakieś opinie co do takich aut czy czegoś innego szukać tak do 5tys.? Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Popatrz sobie jeszcze Honda Civic V generacji, Mitsubishi Colt, Mazde 323F i Nissana Almere. Do 5 tys zł znajdziesz ładne sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Ale części raczej drogie będą, czy mi się wydaje? To mi się podoba: http://wroclaw.gumtree.pl/c-Samochody-Sprzedam-samochody-osobowe-peugeot-406-1-8-LPG-klima-W0QQAdIdZ364515369 Pytanie ile to pali tego gazu, ja się tam nie znam. ;f Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Nie zwracałbym raczej uwagi na francuskie samochody w Twoim wypadku. Wolnossące 1.8 zeżre masę paliwa, nieważne czy to będzie benzyna czy gaz, takie silniki w większych autach po prostu dużo palą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Redmitsu 971 Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Czesc drogie? Wydaje ci sie. Jezeli faktycznie beda drozsze od aut niemieckij to napewno wymienisz je 3x rzadziej niz w vagowych odpowiednikach. Jezeli bedzie cos do roboty to wyjdzie na to samo, jak nie bedzie to zaoszczedzisz w kieszeni. Japonskie auta slyna z niezawodnosci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nightmare90 25 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Kumpel ma takiego 406 i zgadzam się z winnerem, po mieście z dość spokojną jazdą spala 9.5-10 litrów Pb95 . A co do awaryjności akurat przez 2 lata nic w nim nie robił, ale kupił naprawdę utrzymany egzemplarz od gościa w wieku 45-50 lat który okazał się gliniarzem na emeryturze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Najlepszym wyborem bylby Lanos - mlody, juz z gazem, czesci tanie i wbrew pozorom az tak sie nie pier doli a do 5tys do kazdego auta trzeba wlozyc hajs. Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 [koleś: 'świece albo kable wys. napięcia do wymiany'] Jak ja tego nie lubie. Takie pier.do.lenie, że "a bo wystarczy tylko wymienić X / zrobić Y". Jak to taka prosta rzecz, to niech to koleś zrobi. Kupując wóz chcę kupić działający. Chcą za wóz parę tysi, a stówki na świece szkoda? Automatycznie myślę, że to pewnie coś poważniejszego, a on tylko ściemnia żebym myślał że to jakaś bzdura do zrobienia. Jak kupowałem wóz, to klima nie była nabita i aku nie startował wozu. Powiedziałem że biorę, ale wszytko ma działać, no i naprawili. Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Czasami ludzie są faktycznie na tyle leniwi i olewczy, że w ogóle nie dbają o nawet ważne rzeczy, więc się nie dziwię. Warto jednak zainteresować się dlaczego ktoś czegoś nie naprawił i sprzedaje auto z wadami, bo przytoczone "świece" to może być tylko tania wymówka. Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Opel astra II za 5000zl? Stoi w Olawie, bujne się chyba obczaic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yacek 852 Opublikowano 23 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 Astra II spoko auto. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi