wilku00034 11 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 A co jest nie tak w wyglądzie Astry II? Popieram. Ewentualnie jakaś Skoda? Choć bardziej skłaniałbym się do astry. Auta tanie w utrzymaniu, solidne i oszczędne (benzyna + gaz i nie zostawiasz majątku na stacji ). Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Znajomy sprzedaje swoją 156'stkę, cena trochę z dupy, ale ogólnie polecam http://allegro.pl/alfa-romeo-156-2-0-jts-165km-wawa-sprawdz-mnie-i3694825078.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Widac,ze dopieszczona, ale z cena przesadzil - niestety wartosc sentymentalna nie przeklada sie na zlotowki Tym bardziej, ze to nie 2.5V6 (imo najlepszy silnik do 156 jesli chodzi o benzyne)Te felgi ma czadowe, gdyby wizualnie pasowaly do GTV to chetnie bym je odkupil. Cytuj Odnośnik do komentarza
nihongo112 34 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 (edytowane) A jaka jest realna cena za taką alfe? koło 8k? Edytowane 13 Listopada 2013 przez nihongo112 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Miljard razy bardziej opłacało sie tę alfe pajdy kupić. A te felgi tak pasują do 156 jak rybie ręcznik, do gtv może i by pasowały Cytuj Odnośnik do komentarza
nieobchodzimnieto 482 Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Uuu progi.. Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 Jako ze w lutym zdaje prawo jazdy za pierwszym razem to dobrze by bylo zaczac rozgladac sie za jakims samochodem. Od dawna skupiony jestem na w zasadzie czterech modelach, z tym ze jeden pozostanie jeszcze przez jakis czas w sferze marzen. A prezentuje sie to tak (kolejnosc nieprzypadkowa): E36, E46/E30, S13. Pierwsze trzy modele dosc mocno znane, czwarty niekoniecznie - i to wlasnie przez swoja egzotyke i raczej skromny dostep do czesci bede zmuszony go odpuscic. Po samochod planuje wybrac sie do bawarii, bo chyba bedzie wieksza szansa, ze trafie tam na w miare zadbany egzemplarz, niz w Polsce, gdzie te samochody sa wielbione przez upalajacych gume pod remiza na wiosce. Jednak slyszalem, ze sprowadzajac samochod od niemiaszkow z silnikiem wiekszym niz 2 litry trzeba liczyc sie z zaplata wynoszaca 20% wartosci samochodu - prawda to? Teraz dlaczego taka kolejnosc mojej wishlisty. Otoz E36 na pierwszym miejscu z dosc prostej przyczyny - wypada najkorzystniej cenowo sposrod wszystkich dupowozow branych pod uwage. Przykladowo do E30, by jezdzila w miare pewnie trzeba wrzucic sporo gratow z E36, co troche mija sie z celem, bo od razu moge kupic E36. Dodatkowo E30 powoli staje sie klasykiem i ceny bardziej zadbanych sztuk rosna z dnia na dzien. E46 (przedlift) wypada najdrozej sposrod calej niemieckiej trojki, ale w zamian dostaje swietnie prezentujaca sie bude z teoretycznie najmniejszym przebiegiem i ogolnym zuzyciem. Do Nissana niestety bez worka pieniedzy nawet nie mam co podchodzic, wiec niestety na dzien dzisiejszy odpada. :[ Jesli chodzi o jednostke napedowa to mysle o m50b20/b25 w E36 i n46b20/ m54b22 (bo na zadbanego m54b25 mnie raczej nie bedzie stac) w E46 i jesli ktos mial stycznosc z tymi silnikami to dajcie znac jak tam bylo z awariami oraz ze spalaniem. Najwiecej na samochod bede mogl przeznaczyc okolo 3k ojro, wiec raczej E46 odpada na starcie, bo kupowanie trupa, w ktorego na starcie trzeba wrzucic walizke pieniedzy nie ma sensu i bedzie trzeba rozgladac sie za E36. Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Kupowanie brzydkiego przedlifta E46 nigdy nie ma sensu. Nie widze innego rozwiazania jak E36. Na S13 masz za malo pieniedzy, E30 z dprzyczyn, ktore sam wymieniles. Te 3k € to cala gotowka jaka bedziesz mial? A co z, nawet drobnym, 'pakietem startowym' ? Oleje, filtry, swiece? Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Mysle, ze do 2,5k € uda mi sie kupic zdrowa E36 i reszte budzetu przeznacze na pakiet startowy. Samochodu bede szukal od momentu zdania prawka i jesli nie znajde nic ciekawego do lata, a opcja pracy w Anglii wypali to wtedy moje plany moga sie znaczaco zmienic i moze uda mi sie zakrecic wokol S13. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Hej Jakos za miesiac, dwa chcialbym kupic autko - powiedzmy, ze pol na pol z rodzicami. 10k mam do wydania, okolo Sedan preferowany, kombi mniej, a hatchback czy coupe w ogole. (copue moze kiedys sam kupie;) ) Diesele najlepiej chyba ;] Jestem mini-fanem Mercedesa, ale za ta kase chyba nic sie nei dostanie? Co mozecie polecic w tej cenie? Sam jak sie rozgladalem, to wpadl mi w oko: volvo s40 mazda6 alfa romeo 156 ew. ford mondeo na autkach sie nei znam - bardziej moj ojciec. Powoli sobie ogladamy i musze wybadac na co zwracac uwage i w ogole Wiem, ze sporo tu zapalencow, wiec moze znajdziecie chwilke i doradzicie co z tymi alfami i innymi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 (edytowane) Jest duża szansa, że będę sprzedawał swoją Alfę. Miałem ją zostawić do jazdy na zakupy i takie tam, ale nie ma już takiej potrzeby. W skrócie: 156 Sportwagon, srebrna, krajowa, przebieg 173 tysie, autentyczny (jestem drugim posiadaczem, historię auta znam od momentu kupna w salonie). Silnik 2.0 benzyna plus sekwencja. I teraz tak: w samochodzie zerwał się pasek rozrządu, więc cały silnik jest totalnie wyremontowany. Nie kupiony jakiś używany, tylko wyremontowany. Wymienione jest wszystko co musiało być, splanowana głowica, wyszlifowane tłoki, nowe pierścienie, sprzęgło i tak dalej. Więc silnik masz po generalnym remoncie i spokojnie jeździsz. Zrobione też jest zawieszenie hamulce. Ogólnie na remont ponad 7k wydałem. Chciałem autem jeździć, ale mam służbówkę, kupuję na dniach nowe auto, a na zakupy dla kobiety Alfa jest za duża. Środek w doskonałym stanie. Na zewnątrz kilka otarć, ale nic poważnego. Dodaję komplet opon letnich, przejeździsz na nich 3 sezony, i zimowych ze stalówkami na 2 sezony. Ogólnie auto do jeżdżenia i polecam. 150 koni robi, a pali 11-12 gazu na 100km. 10000 zł za nią chcę. Wiem, że dużo, ale do auta nie dokładasz kompletnie nic. Wsiadasz i jeździsz. A w używanych samochodach to rzadkość. Jak jesteś poważnie zainteresowany to mogę foty porobić. Edytowane 27 Grudnia 2013 przez GregZPL Cytuj Odnośnik do komentarza
hooki 194 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 jak mazda 6 to tylko benzyna, mazdowskie diesle to kiepski pomysł - ogólnie kupno używanego diesla to odważne posunięcie. alfa też spoko, a i prędzej rozsądny egzemplarz w tej kwocie niż 6. co do volvo się nie wypowiem, a mondeo oglądałem swego czasu i nas z żoną odrzuciło dość wykonaniem a ichniejszy klekot też za niezawodny nie jest uznawany. szukał bym mercedesa Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Pieta achillesowa 156 jest podloga, strasznie gnije i jesli ktos nie dbal o konserwacje to mize byc slabo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Spokojnie daję samochód do gruntownego sprawdzenia Wiem co mam Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Odpusc diesla banny, to pozorna oszczednosc. Mniej wlejesz na stacji,ale pozniej wiecej wydasz na serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza
wilku00034 11 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Prawda. Dieslem w tych czasach trzeba tłuc nie małe przebiegi żeby się opłaciło, albo mieć ropę w cenie poniżej 4zł Jeśli tanio jeździć to osobiście polecam benzynę i do gazu ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Pojawila sie opcja kupienia E46 318i ;/ przedlift w sedanie ;/ za 10k zl od rodziny. Samochod w Polsce, wszystko co trzeba bylo jest wymienione/ bylo robione na biezaco, komplet opon letnich i zimowych - wujek zapewnia, ze tylko wsiadac i jechac. Problem w tym, ze ja nagrzalem sie na coupe i z troche wiekszym silnikiem (chociaz moze skoro to mialby byc moj pierwszy samochod to moze lepiej, zeby nie byl za mocny), a w cenie za okolo 10-12k kroluje E36 325 w coupe, tyle ze chyba ciezko znalezc nie zajezdzony egzemplarz. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Brać i nie zastanawiać się, chociaż ja bym osobiście kupił coś tańszego (w sumie tak zrobiłem, po zdaniu prawka) - to i tak jest samochód, na którym dopiero nauczysz się jeździć. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez Lucek Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Od rodziny samochodu się nie kupuje. Przerabiałem ja, znajomi. To się źle kończy Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) @Lucek No ja tez tak mysle i dlatego raczej jestem nastawiony na E36, ale ze to E46 jest w naprawde swietnym stanie technicznym (zero rdzy, silnik pracuje jak zloto [i przy okazji ma calkiem ladny dzwiek]). Z drugiej strony to taki troche dziadkowoz i o wiele bardziej widzi mi sie E36 w coupe. @Greg Wujek to taki Pajda +30 lat, czyli wielki fan motoryzacji, ktory byle gow.na by nie sprzedal, a tym bardziej rodzinie. Zreszta mama ma samochod od niego i od polora roku zero napraw. e: walka toczy sie pomiedzy sercem, czyli e36 coupe oraz rozumem czyli e46 sedan. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez Qvstra Cytuj Odnośnik do komentarza
wilku00034 11 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zależy też czy to będzie typowy dupowóz, czy będziesz nim raczej przemierzał trochę kilometrów? Cytuj Odnośnik do komentarza
qvstra 3 210 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) Dziennie bede robil nim 20-30km. Do tego trzeba doliczyc wyjazdy na zakupy, gdzies z dziewczyna, oraz pojezdzawki z kolegami. Po jakims czasie chcialbym wyruszyc na Tor Kielce, ale to tylko i wylacznie E36 z m54b25 pod maska. Powiem bez owijania w bawelne - na widok zadbanego E36/E46 w coupe dostaje orgazmu, sedan to juz nie to. <czeka na post pajdy> Edytowane 30 Grudnia 2013 przez Qvstra Cytuj Odnośnik do komentarza
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 czyli idziesz na 18-19 tysięcy km rocznie, to nie tak mało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość GregZPL Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 No to kupuj te BMW, bo chyba takiej odpowiedzi od nas oczekujesz Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 O BMW zlego slowa nie powiem. Coupe kwestia gustu, mi najbardziej podobaja sie sedany. Osobiscie ujezdzalem e46 2.0D 150kuni i bardzo milo wspominam. Bier benzyne i gazuj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi