Skocz do zawartości

Samochody d 5-8 tys.

Hubi.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale spyerdolona jest linia tej octavii przez zbyt masywny przedni zderzak w stosunku do nakladek na progi i tylny zderzak.

natomiast z przodu wyglada supi

Opublikowano
12 godzin temu, szejdj napisał:

A co do kupowania u nas na Otomoto to zauważyłem, że jak jest wystawiony samochód godny zaufania to znika z otomoto po max. 5 dniach, jak widzę, że coś wisi miesiąc to od razu wiadomo, że coś jest nie tak. 

Jak jest naprawdę dobra okazja to jest kwestia godzin, maksymalnie jednego dnia. Rano przeglądałem oferty i znalazłem fajne autko, dzwoniłem po 3 godzinach od wrzucenia ogłoszenia to usłyszałem, że już dwie osoby są umówione na oględziny i jak będzie jeszcze wolne to popołudniu zadzwoni, nie zadzwonił :reggie:

Samochód, który kupiłem przyjechałem oglądać jako pierwszy a zanim przyjechałem dzwoniło po niego kilka innych osób. Pewnie, właściciel mógł to dla bajeru powiedzieć, że niby takie rozchwytywane auto ale gdybym ja nie kupił to kupiłby ktoś inny, i to tego samego dnia.

Cierpliwość ino trzeba, chyba, że szukamy jakiegoś chrupka byle jeździł.

Opublikowano

To jest hatchback. Spoiler mi się bardzo podoba. 

Poza tym nie wiem czy wezmę, bo coś podejrzana ta oferta, najtańsza na otomoto a ja mam do Wrocławia kawał drogi. Może zamówię raport autotesto. 

Opublikowano
3 godziny temu, szejdj napisał:

To jest hatchback. Spoiler mi się bardzo podoba. 

Poza tym nie wiem czy wezmę, bo coś podejrzana ta oferta, najtańsza na otomoto a ja mam do Wrocławia kawał drogi. Może zamówię raport autotesto. 

Jak najtansza to daruj sobie. Chyba ze nie byles nigdy we wroclawiu, ladne miasto.

Jest tak jak mowicie , w autosciema tez gadali ze dobry samochod stoi max pare dni w ogloszeniu. 

Chyba ze ktos troche poleci z cena jak np https://www.otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-klasa-c-polski-salon-jeden-wlasciciel-ID6BzDKN.html#2b5a35f6ba

Ten merol stoi juz pare miesiecy. 

Ale jakbym mial nim jezdzic do konca zycia to moze i bym kupil. Jak nowka.Automacik. Prima sort. No ale 30k za prawie 15letnie auto z segmentu cklasa/a4/seria3 no tak srednio

Opublikowano

Potwierdzam, Seata Ibiza '99, który nie jechał prosto, nie działały nawiewy i przegrzewał się sprzedawałem 4 miesiące. Mazdunię 3 sprzedałem po 2 dniach pierwszemu, który przyjechał obejrzeć.

Opublikowano

No tak, to rzeczywiście strasznie dziwne, że uszkodzone auto sprzedawałeś aż 4 miesiące. Gadanie, że dobre auta znikają w kilka dni, to też tylko gadanie. Bywa różnie z prostego powodu - jest tego tyle na rynku, że głowa mała. Nie ma reguły. Jedyne pewne to to, że dobre i sprawne auta znikają szybciej, niż uszkodzone - i tylko tyle.

Opublikowano

Czy ja wiem czy tak tego duzo na rynku. Jesli sie bierze pod uwage szroty sprowadzane z zagranicy przez mirkow gdzie 90% otomoto to wlasnie takie auta to moze sie wydawac duzo. Wiecej zalezy od ceny bo czasem ciezko znalesc dobre auto w uczciwej cenie.

Opublikowano (edytowane)

Z drugiej strony niektórzy tutaj tak srają żarem przy wyborze auta za kilka tysięcy, jakby zamierzali nim jeździć przez następne 20 lat :). Rozumiem, że dla niektórych liczy się każdy grosz (dla mnie np. też), ale bez przesady, nie żenimy się z autem. Nigdy w życiu nie kupiłem auta za 5 tysięcy jeżdżąc wcześniej po jakiś warsztatach robiąc z siebie błazna przy takich cenach. Auto za 5 tys. będzie po prostu autem za 5 tysięcy :). 2, góra 3 lata do pojeżdżenia i next.

Edytowane przez Meanthord
Opublikowano
2 godziny temu, Meanthord napisał:

Z drugiej strony niektórzy tutaj tak srają żarem przy wyborze auta za kilka tysięcy, jakby zamierzali nim jeździć przez następne 20 lat :). Rozumiem, że dla niektórych liczy się każdy grosz (dla mnie np. też), ale bez przesady, nie żenimy się z autem. Nigdy w życiu nie kupiłem auta za 5 tysięcy jeżdżąc wcześniej po jakiś warsztatach robiąc z siebie błazna przy takich cenach. Auto za 5 tys. będzie po prostu autem za 5 tysięcy :). 2, góra 3 lata do pojeżdżenia i next.

no gdyby auto za 5 tysiecy miało chociaz obiecane ze na pewno pojeździ pół roku...

za 5k to trzeba mieć po prostu szczęscie chyba, bo  z założenia za taką sumę sprzedaje się coś co zaraz eksploduje od usterek

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, milan napisał:

no gdyby auto za 5 tysiecy miało chociaz obiecane ze na pewno pojeździ pół roku...

za 5k to trzeba mieć po prostu szczęscie chyba, bo  z założenia za taką sumę sprzedaje się coś co zaraz eksploduje od usterek

Jasne, że nikt niczego nie obieca, ale kto obieca Ci cokolwiek w aucie np. za 30K? Btw, moje najlepsze jakie miałem w życiu auto kosztowało (bez ściemy) właśnie 5 tysięcy (Audi A4 1995). Najgorsze jakie miałem w życiu - 34 (Chrysler Grand Voyager 2007). Jaki z tego wniosek? Żaden.

Edytowane przez Meanthord