bebbop 282 Opublikowano 2 listopada 2008 Opublikowano 2 listopada 2008 (edytowane) Czy wy tez macie takie wrazenie ze gra uruchomiona z dysku ladniej wyglada? Nie jesteś jedynym, który to zauważył: But there was one extra, unexpected benefit: "Fable 2" looks noticeably better. The graphics are sharper and brighter. So much so that it's like the game, or my graphics processor, has gotten an upgrade. Perhaps someone more familiar with programming can tell me why, but I assume it has to do with the fact that it's easier for the console to access and process all the requisite data, so it has to make fewer compromises to deliver me graphics in real time. http://weblogs.variety.com/the_cut_scene/2...g-games-to.html Odpowiedz Pc World`a: http://www.pcworld.com/article/153181/xbox...comparison.html Edytowane 2 listopada 2008 przez bebbop Cytuj
Groobel 13 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 Czy ktoś może wrzucić fotkę, jak wygląda teraz obraz w 1650 na monitorach 22'? Chodzi mi o wielkość tych pasów i proporcje. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 Instalacja patcha ok, rozumiem. Ale nadal nie wiem co jaki kij Ci zdjęcia :?: Jeszcze żeby Xbox robił u Ciebie za komputer tak jak to robią inni z PS3 to ok. Ale w innym przypadku? Nie widzę logicznego uzasadnienia. Ale w PS3 wykorzystasz większy dysk na coś pożytecznego, fajnie czasami komuś pokazać zdjęcia na większym ekranie bez bawienia sie w zrzucanie na pendriva/aparat, jak nie mp3 to chociaż wma mogli zrobić że możesz zgrać z z pendryla bo już odechciewa sie poszczania muzyki w czasie gry z pendriva, o filmach nie wspomnę. Ps. Nie mam PS3 a nawet PS2 Bzdury. Jeżeli chcesz pokazać jakieś jpgi z poziomu konsoli to i tak najpierw musisz to zgrać na kompa i potem z kompa przenieść na pendrivie/płycie/whateva. A czy zgrasz sobie na dysk, czy będziesz miał wetkniętego pendrive'a w port USB to chyba nie robi różnicy O_o. Cytuj
Krzys PL 28 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 (edytowane) Już nawet nie chodzi o te JPGi ale filmy i muzykę można by było zrzucać no i jak dali dysk 120gb to mogli by znaleźć jakieś sensowne zastosowanie dla niego. Mam 8 gier z czego gram w 3 więc to mi zajmie max 24gb a co z resztą? Zresztą nieważne. Edytowane 3 listopada 2008 przez Krzys PL Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 Już nawet nie chodzi o te JPGi ale filmy i muzykę można by było zrzucać no i jak dali dysk 120gb to mogli by znaleźć jakieś sensowne zastosowanie dla niego. Mam 8 gier z czego gram w 3 więc to mi zajmie max 24gb a co z resztą? Zresztą nieważne. Video MarketPlace? Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 Już nawet nie chodzi o te JPGi ale filmy i muzykę można by było zrzucać no i jak dali dysk 120gb to mogli by znaleźć jakieś sensowne zastosowanie dla niego. Mam 8 gier z czego gram w 3 więc to mi zajmie max 24gb a co z resztą? Zresztą nieważne. jpgi mozna sposobem ladowac na hdd, jako tapety i wszsytko bedziesz mial w tapetach inaczej to bezposrednio z pieca po podlaczeniu hdd od xa ale fakt faktem ze ograniczenia sa oficjalne a byly glosy ze mieli to dac bez ograniczen... Cytuj
Tomaszek88 1 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 Czy ktoś może wrzucić fotkę, jak wygląda teraz obraz w 1650 na monitorach 22'? Chodzi mi o wielkość tych pasów i proporcje. Pasy są wielkości mniej więcej półtora paska startowego Windowsa Cytuj
hooki 194 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 a co do szybkości dasha to może jest to spowodowane tym ze nie ma live? jak zacznie łączyć z reklamami, przyjaciółmi, rynkiem to miejmy nadzieje że nie wróci do dzisiejszej oficialnej prędkości.. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 Lost Odyssey DVD vs HDD ( walki wczytuja sie 2-3 razy szybciej z hdd w porownaniu do dvd ) Co jak co, ale TO mnie roz.je.bało... . Cytuj
Soniak 3 Opublikowano 3 listopada 2008 Autor Opublikowano 3 listopada 2008 Witam, Właśnie chcę wgrać sobie NXE, ale się boję. Z jednej strony piszecie tutaj że jest spoko, cud, miód i orzeszki a z drugiej przeglądając internet na każdej stronie jest napisane że grozi to banem. Pogubiłem się. Z drugiej strony to oprogramowanie ma już z milion użytkowników (legalnych) tak więc chyba nie ma się czego bać? Zróbmy jakąś debatę Cytuj
wrog 608 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 a co do szybkości dasha to może jest to spowodowane tym ze nie ma live? jak zacznie łączyć z reklamami, przyjaciółmi, rynkiem to miejmy nadzieje że nie wróci do dzisiejszej oficialnej prędkości.. Z Live też działa lepiej niż stary dashboard. Cytuj
Tomaszek88 1 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 Witam, Właśnie chcę wgrać sobie NXE, ale się boję. Z jednej strony piszecie tutaj że jest spoko, cud, miód i orzeszki a z drugiej przeglądając internet na każdej stronie jest napisane że grozi to banem. Pogubiłem się. Z drugiej strony to oprogramowanie ma już z milion użytkowników (legalnych) tak więc chyba nie ma się czego bać? Zróbmy jakąś debatę Po co debatę? Widzisz żeby ktoś z pisał że bana złapał? Można powiedzieć ze wszyscy mamy bana na live do 19-tego tylko tyle Dash jest całkowicie bezpieczny. Cytuj
Soniak 3 Opublikowano 3 listopada 2008 Autor Opublikowano 3 listopada 2008 Trudno, zainstalowałem, miejmy nadzieję że nikt z nas tego nie pożałuje... Cytuj
Tomaszek88 1 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 Spokojna Twoja rozczochrana Mam tylko nadzieję że poprawią te błędy w liście gier bo nie idzie dojść ile ma się achi. Cytuj
Soniak 3 Opublikowano 3 listopada 2008 Autor Opublikowano 3 listopada 2008 No i mam problem Kiedy loguję się na koncie to włącza się mój stary theme którego nie da się w żaden sposób zmienić Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 Pewnie musisz mieć dostęp do Live żeby zmienić na inne, podobnie miałem jeszcze za czasów starego dasha. Btw. Dziwny jesteś Soniak, nie bałeś się iść samemu na 100 typa z nożami, a peniasz przed zainstalowaniem nowego dasha w gierce dla dzieci Cytuj
Tomaszek88 1 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 No i mam problem Kiedy loguję się na koncie to włącza się mój stary theme którego nie da się w żaden sposób zmienić Jak nie można? Przecież sam zmieniałem Normalnie da się Cytuj
Soniak 3 Opublikowano 3 listopada 2008 Autor Opublikowano 3 listopada 2008 W jaki sposób? Nie ma żadnej opcji żeby to zrobić Cytuj
Smiti 313 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 Wejdź w zakładkę swojego profilu i tam masz opcję "zmień temat". Cytuj
sebaxfan 0 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 (edytowane) Niektóre tematy,tak samo jak gry arcadowe wymagają by konsola była połączona z live,dlatego nie zawsze da się je uruchomić Edytowane 3 listopada 2008 przez sebaxfan Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 jak ktos ma 2 konsole to niech sprawdzi jedna rzecz, podlaczy do jednej hdd ze swoim profilem i stworzy jakas instalke z gra i przepnie ten hdd do drugiej konsoli z tym dashem u mnie nie widzi tego profilu juz na drugiej konsoli z tym dashem, jesli tak ma byc w finalnej wersji 19 to niezle jaja... Cytuj
Tomaszek88 1 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 tzn mówisz teraz o tym ze jeśli posiadam dwie konsolki to mojego profilu nie zobaczy na drugiej? Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 3 listopada 2008 Opublikowano 3 listopada 2008 Probowal ktos moze majac 2 takie same gry, zgrac z plyty dvd1 a potem wlozyc gre z dvd2 i z niej uruchomic gre z dysku? Da rade? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi