Tomaszek88 1 Opublikowano 8 listopada 2008 Opublikowano 8 listopada 2008 Ja miałem ostatnio problem który nie wiem w sumie czy wynikał z malutkiej ryski czy winy dasha ale Pinata z bundla nie chciała mi się zgrać na HDD. Co śmieszne, dorwałem pinate inna z wersji Classic i ta wgrała się normalnie. Błąd czy co? Z TDU też miałem problem, dopiero po jakimś czasie zaskoczyło Cytuj
orion50 632 Opublikowano 8 listopada 2008 Opublikowano 8 listopada 2008 możliwe, że chodzi o rysy skoro mówisz, że inna poszła bez problemu ja narazie instalowałem Fifę 09, Assasin's Creed, Dead Space, Top Spin2, Pro evo 6 i wszystko bez problemów Cytuj
__bercik07 202 Opublikowano 8 listopada 2008 Opublikowano 8 listopada 2008 U mnie nie działa Crackdown,Saints Row,Eternal Sonata i Jericho. Crackdown nie uruchamia się wcale pozostałe natomiast tylko gdy zainstaluję je na dysku ES wlasnie przetestowalem z plyty i smiga jak kazda inna. Nie dziala u Ciebie to znaczy w ogole sie nie uruchamia czy wywala blad "brudnej plyty" ? Cytuj
sebaxfan 0 Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 U mnie nie działa Crackdown,Saints Row,Eternal Sonata i Jericho. Crackdown nie uruchamia się wcale pozostałe natomiast tylko gdy zainstaluję je na dysku ES wlasnie przetestowalem z plyty i smiga jak kazda inna. Nie dziala u Ciebie to znaczy w ogole sie nie uruchamia czy wywala blad "brudnej plyty" ? Nie wyskakuje błąd,pojawia się komunikat o uszkodzonym zapisie stanu gry i zwiecha,gry mam przetestowane na innych konsolach i działają bez problemu,wydaje mi się jednak że to nie problem dasha a mojego hdd Cytuj
Soniak 3 Opublikowano 9 listopada 2008 Autor Opublikowano 9 listopada 2008 Taka mnie naszła chwila refleksji kiedy odpaliłem NXE... On nie ma w sobie nic fajnego - chodzi o funkcje, jedyna przydatna to zgrywanie gier na dysk. Tyle krzyku o taki marny update, który nic fajnego nie dodaje Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 Jest jeszcze zoptymalizowana funkcjonalność, wymiana zdjęć (a w przyszłości filmów) ze znajomymi, dodatki pokroju zakładki primetime, avatary, chat dla 8 osób, tworzenie listy plików do pobrania z poziomu www. IMO sporo, ale to dopiero w pełnej wersji. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 Taka mnie naszła chwila refleksji kiedy odpaliłem NXE... On nie ma w sobie nic fajnego - chodzi o funkcje, jedyna przydatna to zgrywanie gier na dysk. Tyle krzyku o taki marny update, który nic fajnego nie dodaje nie zapominaj ze niektórzy na niektóre rzeczy czekali od poczatku istneinia X0, np dodanie rozdzialek typowo monitorowych, niby nic wielkiego a jednak... to samo jak zgrywanie na hdd... oczywiscie mogli to zrobic juz dawno temu przy starym wygladzie ogolnie nikt cudow sie nie spodziewal bo stare tez bylo dobre, wiec dobre i te kilka dodatkow ułatwiajacych zycie... Cytuj
Tomaszek88 1 Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 zawsze jest jakieś "ale"... Mi podoba się nowy interfejs (stary mi się znudził), zgrywanie gier na HDD (za głośna konsola jak dla mnie), avatarki (taki fajny bajerek), rozdziałki dla monitorów, mało ale jak potrafi ucieszyć Cytuj
orion50 632 Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 mi się bardzo podoba zgrywanie i rodziałki. wygląd jest si ;D stary dash był passe Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 9 listopada 2008 Opublikowano 9 listopada 2008 Taka mnie naszła chwila refleksji kiedy odpaliłem NXE... On nie ma w sobie nic fajnego - chodzi o funkcje, jedyna przydatna to zgrywanie gier na dysk. Tyle krzyku o taki marny update, który nic fajnego nie dodaje O_O - w temacie o FarCry 2 piszesz ze X juz nie ma mocy bo eksplozja z xxx ilosci beczek zawiesza konsole (na pc to nie wystepuje) a teraz ze nowy NXE to nic ciekawego - uprawniony marketplace (np.fotki z gry widac), szybkosc tego interfejsu, zgrywanie gier, obluga 16:10 i pare innych rzeczy ktore pojawia sie w fullu. A co wg ciebie powinno posiadac NXE? Cytuj
GhettoKingSas 0 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 jakby nxe mialo logo sony to by sie soniakowi pewnie podobalo xD dla mnie bomba, nie instalowalem bety ale juz kupilem dysk do arcade i czekam na update Cytuj
Thomas_PL 1 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 obluga 16:10 Jest 1920x1200? Jeżeli nie to dziękuję za taką obsługę. Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 obluga 16:10 Jest 1920x1200? Jeżeli nie to dziękuję za taką obsługę. A po co ci? Skalowanie 1:1 ci nie działa na twoim Gateway'u? Cytuj
Thomas_PL 1 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 (edytowane) Ależ działa, ten update dla mnie nic nie znaczy jeżeli chodzi o rozdziałkę/skalowanie, zasadniczo sprawa ta mi wisi, ale skoro już się bawią w 16:10 to mogliby dać te 1920x1200. W końcu monitorki z tą rozdziałką staniały nieco... Tak na marginesie od tego skalowania 1:1 wolę rozciągnięty obraz...pasków nie ma, a rozciągnięcie jest niezauważalne. Edytowane 10 listopada 2008 przez Thomas_PL Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 10 listopada 2008 Opublikowano 10 listopada 2008 (edytowane) rozdzialka 1920x1200 wychodzi poza rozmiar FULLHD, a wiecej niz FULLHD to chyba w tej generacji konsol nie ujrzymy... i tak gry w takiej rozdzialce nie chodza wiec te rozdzialki wysokie to tylko pic na wode... Edytowane 10 listopada 2008 przez Juchy Cytuj
Nyu 769 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 ja uważam,że NXE dyma po całości posiadaczy premium 20gb no bo ile my sobie tych gierek zrzucimy na ten dysk...aż jedną!A dyski 120gb są kur.wsko drogie i nie sprzedają ich oddzielnie. Na allegro kupiłem jakoś dysk 120GB nóweczkę i od 17 będę się nim cieszył nieźle. Drogie? Zamiast gry, kup dysk po prostu. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 (edytowane) jednak scena spodziewa sie nowej fali banow w raz z nadejsciem nowego NXE, zapewne kod do wykrywania tego jest juz wladowany do tej wersji o ktorej tu mowa... to by mialo sens czemu MS pozwolil na taki latwy wyciek tego do sieci... http://www.xbox-scene.com/xbox1data/sep/Ek...yuuKtQfJodj.php Edytowane 11 listopada 2008 przez Juchy Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 przeciez majac NXE nie mozna polaczyc sie do live i dostac bana Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 Ale podłączając się 19 już tak Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 (edytowane) przeciez majac NXE nie mozna polaczyc sie do live i dostac bana nie wiem o co Ci chodzi dokaldnie ale nawet to co napisales to jest nieprawda konsola laczy sie z serwerem MS na tym betaNXE bo aktualizuje date-godzine wiec serwer ma pelen wglad do danych zebranych przez NXE z konsoli sama blokada na serwie na ten betaNXE jest ustawiona troche dalej niz tradycyjny ban przez ktory konsola nie chce sie polaczyc z XBL... a mowa o banach to jest ogolna, ze NXE najprawdopodobniej wprowadzi tez kolejna fale banow... Edytowane 11 listopada 2008 przez Juchy Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 ok, sorry, sadzilem ze jest calkowita blokada do Live Cytuj
sebaxfan 0 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 Jeżeli dobrze rozumiem chodzi tu o konsole które mają flashowany napęd,więc można się było spodziewać,że NXE wniesie coś nowego do tematu piractwa.. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 tak chodzi tu ogolnie o zmiany w firmware napedow, nie wnikajac juz po co ktos to robil bo dostanie sie wszystkim takim bez znaczenia na powod... oczywiscie glownie MS przez to chce walczyc z piractwem... Cytuj
P@cj3nt 1 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 Czyli obawiać mają się tylko osoby, które przerobiły konsolę? Cytuj
sebaxfan 0 Opublikowano 11 listopada 2008 Opublikowano 11 listopada 2008 Wygląda na to,że tak ale polecam się jeszcze nie stresować,w końcu musi pojawić się jakaś odpowiedź MS odnośnie domniemanych banów o których piszę się na forach. Zakładam jednak,że posiadacze konsol ze zmienionym firmwarem mogą ponieść konsekwencje przecież MS trąbi o tym od dawna a nawet podjęli już pewne kroki w tym temacie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi