Skocz do zawartości

Grand Theft Auto IV

Dżem_tvstrych

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 238
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nie polecam tego sposobu, który podal Dark AlexX, norestrictions powoduje, że gra nadal chodzi kiepsko, a przy tym "moim" sposobie się to pomija. Polecam każdemu sprawdzić, w każdym razie u mnie lepiej jest przy zmianie w skrócie.

Opublikowano

To napisz jeszcze raz jak to ma być, albo daj screena z okna, bo ni chuchu mi to nie działa :(

Opublikowano

Najlepiej stworzyć plik commandline.txt, do niego wrzucić wszystkie parametry i działa. Przetestowane przeze mnie. Ale co bym tam nie wpisywał, to dostaję maksymalnie 2-3 fpsy, a niektóre ustawienia powodują znaczące pogorszenie grafiki. Także wróciłem do ustawień standardowych i jakoś przeboleję te 17-20 fps. szczególnie, że najpierw mnie czeka nowy Prince of Persia, potem Rise of the Argonauts, a dopieo potem wrócę do GTA (aktualnie 20%), może już jakiś patch wyjdzie.

Opublikowano (edytowane)

Linek,

Ja się na tym nie znam, nawet nie wzróciłem uwagi, że takie coś tam opisywałeś, sorry ale chciałem tylko pomóc. ;)

Fajny mod:

Własna telewizja

Mathiu,

Patch juz jest:

"Włączcie grę i ściągnie się przez GFWL." - cytat z gtasite.pl

Podobno też nie poprawił optymalizacji i nie ma się co dziwić, to jest nie wykonalne w jednym patchu...

Edytowane przez Dark AlexX
Opublikowano

Zainstalowałem patcha oraz nowe sterowniki i jak wyłacze frapsa to też baaaaaardzo dobrze się bawie ;]

wyglądało tak

gtaiv2008121218144753vd6.th.png

teraz jest tak:

gtaiv2008121403465735hw5.png

i choć narzekać można na jakość konwersji i bla bla że konsole lepsze, ale i tak diablo mi sie podoba.

Gość Albert Wesker
Opublikowano

wlasnie mialem zarzucic tym linkiem :D usmialem sie do lez :D genialne :D

Opublikowano

Tak sobie pomyslalem - czemu GTA ma tak wysokie wymagania? Otoz, rynek PC jest piracony wiec po co sie przykladac do pracy skoro za nia kasy nie dostaja. Stosunek sciagnietych do kupionych pewnie jest 10 czy na 100x wyzszy. (zadna wojenka - takie moje przemyslenie)

Opublikowano

farmazon, bylem w sobote/niedziele na promocji w media...

Akurat z firmy cenega, co sie okazalo? gta sie dobrze sprzedaje, najlepiej, byle dzieciak chce gta... czy 10 czy 15 ale GTA!.

Malo jaki tuman powiedzial ze, "po co" sciagnie sie z internetu, na setki klientow, takich 2 sie trafilo.

Opublikowano

Wiesz signap, za taką konwersję to w ogóle nie powinny schodzić oryginały. Mam wydać 100 zł, nie wiedząc nawet, czy pogram w miarę komfortowo ? Załóżmy sytuację, że jestem w miarę casualowym Graczem i sugeruję się tylko wymaganiami z pudełka, nie przeglądając wcześniej dziesiątek stron (taka powinna być normalna sytuacja) : spełniam zalecane, a gra wcale nie działa rewelacyjnie (rzecz jasna na średnio niskich ustawieniach). No way.

Opublikowano
Wiesz signap, za taką konwersję to w ogóle nie powinny schodzić oryginały. Mam wydać 100 zł, nie wiedząc nawet, czy pogram w miarę komfortowo ? Załóżmy sytuację, że jestem w miarę casualowym Graczem i sugeruję się tylko wymaganiami z pudełka, nie przeglądając wcześniej dziesiątek stron (taka powinna być normalna sytuacja) : spełniam zalecane, a gra wcale nie działa rewelacyjnie (rzecz jasna na średnio niskich ustawieniach). No way.

A co ja mam powiedziec o Fearze czy TDU - spelniam zalecane zas gra chodzi na minimalnych to i tak drop sie pojawi. (2gb ram ,2x1.8, 8600gt)

Opublikowano (edytowane)

Mam AthlonaAMD64 X2 5400, Gf8800Gt 512DDR3, DDR OCZ 2X1024MB, Windows XP-SP3 i Stery do Karty 180.48. Bo te 180.84 co niby miały poprawić działanie tej gry, tyle dają co ten Bezwartościowy PATH :down: . Ustawienia "Suwaków" w opcjach: Render i Textury na MEDIUM (CZY WYŻSZĄ JAKOŚĆ MOŻNA UZYSKAĆ TYLKO NA VIŚCIE?), DISTANCE na 3stopnie (bo czasem się wszystko rozkleja z bliska), Vehicle DENSITY- na minimum , Shadow DENSITY-przynajmniej na 1, bo ładnie poruszają się cienie w nocy od reflektorów Samochodu (jednak bez tego efektu jest z deka płynniej) a Rozdzielczość na 1280x1024. Klatki często spadają (zwłaszcza w Multi), nie da się fajnie pościgać przy gubiących się Texturah, a jak obniżę rozdziałkę to też w ogóle nic nie pomaga.

I to majom być zalecane ustawienia :wsciekly: !!! Zmarnuje sobie przygodę z GTAIV....

Edytowane przez shinobi
Opublikowano
Mam AthlonaAMD64 X2 5400, Gf8800Gt 512DDR3, DDR OCZ 2X1024MB, Windows XP-SP3 i Stery do Karty 180.48. Bo te 180.84 co niby miały poprawić działanie tej gry, tyle dają co ten Bezwartościowy PATH :down: . Ustawienia "Suwaków" w opcjach: Render i Textury na MEDIUM (CZY WYŻSZĄ JAKOŚĆ MOŻNA UZYSKAĆ TYLKO NA VIŚCIE?), DISTANCE na 3stopnie (bo czasem się wszystko rozkleja z bliska), Vehicle DENSITY- nie wiem co kolwiek to daje :/ , Shadow DENSITY-przynajmniej na 1(Bo ładnie poruszają się cienie w nocy od reflektorów Samochodu ). Klatki często spadają (zwłaszcza w Multi), nie da się fajnie pościgać przy gubiących się Texturah, a jak obniżę rozdziałkę to też w ogóle nic nie pomaga.

I to majom być zalecane ustawienia :wsciekly: !!! Zmarnuje sobie przygodę z GTAIV....

no beka. majOM być.

bo mi na 8600gt podkręconym chodziło lepiej niż Tobie, a teraz na nowej karcie wszystko hula na max ;)

Opublikowano

eLDżi.. proszę.. proszę nie pisz tak. A jak już piszesz, to zaznaczaj rozdzielczość i określ co to MAX ;)

Opublikowano
eLDżi.. proszę.. proszę nie pisz tak. A jak już piszesz, to zaznaczaj rozdzielczość i określ co to MAX ;)

Ty powinienneś wiedzieć, że mam 19', a nikogo innego to nie powinno interesować, więc nie miałem po co pisać ;D

tez nie lubie jak ktos nie podaje rozdzialki.

1280x1024

high textures

high shaders (chyba, no to drugie)

odleglosc ta pierwsza na jakies 80%

wszystkie suwaki na dole na 100%

i to wszystko na niedrogim sprzecie, konsolowcy nie maja niestety czym juz leczyc kompleksow, wmawiajac, ze gta iv na pc sucks ;d

Opublikowano (edytowane)

Shaders spokojnie możesz na v.high, płynność na tym nie ucierpi, u mnie nie zauważyłem problemów.

BTW wreszcie powalczyłem i udało mi się zmusić triggery na padzie do działania analogowo ;) Trzeba w rejestrze zmienić 2 wpisy i działa ;)

Edytowane przez Linek