Gość Opublikowano 4 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2008 e tam upgrade. Kup xboxa za 6 stow i masz spokoj Po co? Wolę kupić grafę za 500 i też mam spokój. Właśnie instaluję Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 4 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2008 (edytowane) to robisz upgrade sprzetu czy karty graficznej? Oraz co zamierzasz kupic? Zebys sie nie liczyl z tym spokojem, gra ma zanizone wymagania, jest niedopracowana, problemy z nowszymi kartami, czy sterownikami. Edytowane 4 grudnia 2008 przez signap Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 4 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2008 Ale stona to zatwardziały pecetowiec i nigdy nie wcisnięcie mu xboxa ;] Co do gry to tez chętnie bym kupił org, ale jak ma mi chodzic z dupy to szkoda wtapiać sporo kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 HD4870 Ale to pewnie za miesiąc , więc do tego czasu stery będą dopracowane. Fajna gierka fajna, co prawda u mnie średnio 20fpsów przy zatłoczonych ulicach ale jakoś to przeboleję [w końcu wcPiCer nie zauważa takich rzeczy ]. Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 Ja sobie zamówiłem preordera, jak kurier przyszedł o 11:00, to już o 13:40 udało mi się odpalić grę (instalacja social club, microsoft live, service pack 3 i takich tam, do tego pomniejsze problemy jeszcze). No i jakby tego było mało, to gram sobie w 800x600 na low, tylko rendering mam na v.high, bo mi go nie blokuje (gra sprawdza, ile mamy pamięci na karcie i blokuje opcje, po których jej zużycie przekraczałoby stan faktyczny). Nie stać mnie na X-a z GTAIV, więc wymienię kartę, może da radę jakoś grać. Wymiana karty to koszt około 150zł (sprzedaż starej i kupno nowej), więc nie ma co porównywać do kupna konsoli. Najgorsze jest to, że mimo tych problemów, błędów i słabej wydajności, nadal kocham GTAIV :< Chyba tylko dlatego, że grałem trochę czasu u ex na X'ie, przez co wiem, jaka ta gra może być, chociaż wersji z PC do tego dość daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 Jaki masz sprzecior i w ilu klatkach ci chodzi? U mnie na LOW srednio 15-25 przy suwakach na 0. (komp podany wyzej) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 Gra ktoś na multi? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 Ej nie chce być jak dziecko z onetu ale mam pytanie czy opyla się na konfingu c2d 1,86(overclockowane do iluś tam) 2gb ram ddr2 800mhz i karcioszce GeForce 7900GTO 512mb brać się za gierę? Bo nie chce kasy wtopić ;[ Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 U mnie na 2x1.8, hd 4670 512, 2gb, xp z sp3 (rejestr chodzi jak slabiutko. Gra sobie automatycznie przystosowala ustawienia jak rozdzialka (1440), texutury - medium, render - high,itp Sam poczatek chodzi tak w 20-25fpsach, jest pusto to my nadal mamy 20fpsow, jest troche na ekranie - cos kolo 20. Ustawilem wszystko na najnizsze i spodziewalesm 2x wiekszej liczy fpsow jak to bywa w grach zazwyczaj lecz gra dziala podobnie co na "zalecanych ustawieniach" z 5-10 klatkami wiecej (fraps). Oczywiscieto byl sam poczatek, noc, malo aut, itp Ciekawe co sie dzieje na ekranie w czasie wiekszej misji... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 Ale nie znam się na kartach teraz nie sledze tego więc powiedz mi czy twoja jest duzo lepsza od mojej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 Raczej kiepsko to widzę. U mnie , na 8800GTS nie ma szału[pograłem trochę dłużej i czasami mam dropy ;/ ], a karta mocniejsza od Twojej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 A w ilu tobie chodzi fps chodzi np. w dzień na skrzyżowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza
ShinMoteuchi 0 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 (edytowane) To jest idealny komentarz na temat GTA4 na PC http://www.gry.gildia.pl/news/2008/12/cala...cji_w_grze_gta4 Czyli czekam na ATI 5xxx albo kupujemy konsole, hehe. Edytowane 5 grudnia 2008 przez ShinMoteuchi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 Ale co to niby za tekst? Kto liczył na to że na wiekowym 76GT mu ta gra pójdzie ? No wybacz. A to że część ludzi ma problemy z grą. Normalne. Dopiero wyszła, za chwilę pewnie jakieś hotfixy wyjdą i będzie lepiej... GtaIV ma problemy na każdym sprzęcie, tak na konsolach [ jaka burza była po premierze] jak i na PC. Ot, słaba optymalizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
molly 311 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 Raczej kiepsko to widzę. U mnie , na 8800GTS nie ma szału[pograłem trochę dłużej i czasami mam dropy ;/ ], a karta mocniejsza od Twojej. yy, ale weź powiedz jakie detale i rozdzielczość, bo to mi bardzo robi. taki fallout 3 na przykład na moim 86gt+ miał chodzić "tragicznie", a z racji tego, że mam mały monitor i 'medium' styka, to w 1024x768 chodziło jak złoto. nie spodziewam się cudów, ale pograć chyba pogram, nie wierzę, że będzie aż tak cienko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mathiu 180 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 Jakby ktoś chciał porównanie, to... u mnie na E8500@3,16, 4 GB RAMu i ATI HD3650 chodzi wszystko na max, poza teksturami (medium - nie mogę przestawić wyżej) i dorysowywaniem terenu (tutaj 75%), w rozdziałce 1024x768 z prędkością ok. 17 fpsów (wg benchmarka), jednak na każdym kroku pojawiają się artefakty graficzne. Oczywiście frejmrejt nie jest stały i na oko waha się w granicach 15-25 fps. Najgorsze, że nie wykrywa mi padziora (Dual Shock podłączony przez przejściówkę), pomimo zastosowania sposobu, który podobno działa wszystkim (czyli podmianka nazwy pada, tak żeby był wykrywany jako pad Xboxowy do PC) Najlepsze jest to, że jak przestawię wszyściutko na minimum, to framerate w benchmarku skacze o całe 1,5 fps'a w górę Cytuj Odnośnik do komentarza
Nitrom 38 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 (edytowane) do kasacji Edytowane 20 marca 2009 przez Nitrom Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 Co do mojego sprzętu to to staroć, ale spodziewałem się chociaż tego medium i 1024x768, bo w np. takie Far Cry 2 mogę grać z większością opcji na high w 1024x768. A sprzęt taki: Athlon X2 5000+ GeForce 8600GT sonic+ 2GB DDR2 ram dysk na SATA2, więc nie spowalnia też No i w znaczną większość gier swobodnie gram sobie na tym 1024 i high, ale tutaj max dla mnie to 800x600 i low, jak pisałem wcześniej (te suwaki mam tak na około 10-20 wszystkie). A Gears of War, czy UT3 sobie śmigają na high w 1024 spokojnie. Silnik Unreala jak zawsze najlepiej zoptymalizowany, więc jak widać, można. Czekam na patche, może się chociaż trochę to wszystko poprawi, ale do tego czasu pewnie i tak już nie wytrzymam i grafikę zmienię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 5 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 grudnia 2008 mi pada od 360 nie wykrywa(ł - juz ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 (edytowane) Ha, ja mam podobny problem, tzn. mam Logitech Chillstreama (więc wychodzi tak, jak od X'a w sumie) no i wszystko jest ok, tylko triggery mam cyfrowe, a nie analogowe. Nie po to gram na padzie, żeby bryką jeździć "gaz-hamulec". We wszelkich innych grach pad działa dobrze (np. w GRIDzie triggery ładnie działają), teraz jeszcze próbuję z XBCD, ale nie mogę sobie poradzić z podmianą sterowników, już trochę nakombinowałem i powoli mi się odechciewa, będę grał na cyfrowych, może jakiś patch wyjdzie do GTA, czy coś. A BTW gra ktoś po necie? Mój gamertag to Linukz, jakby coś Edytowane 6 grudnia 2008 przez Linek Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 sproboj przemappowac klawiszologie klawiatury na pada poprzez program xpadder Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 A BTW gra ktoś po necie? Mój gamertag to Linukz, jakby coś StonaPL Cytuj Odnośnik do komentarza
Mathiu 180 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 sproboj przemappowac klawiszologie klawiatury na pada poprzez program xpadder Po to chcę grać na padzie, żeby mieć analogowe gałki do manewrowania. Na klawiaturze nie potrafię opanować auta - zero precyzji (przyzwyczajenie z konsol). Cytuj Odnośnik do komentarza
ShinMoteuchi 0 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 Jezeli myslicie, ze patche i nowe stery do kart naprawia problem, to chyba musicie spojrzec w przeszlosc. To praktycznie nigdy nie pomaga, a ze gra ma "Games for Windows" to ewidentnie zostala zrobiona tak aby napedzac rynek hardware. Na serio. Xbox/PS3 tansze od dobrej grafy[stać mnie i na to i na to /Stona] i lepiej sie gra [nie kupię konsoli dla 3gier /Stona] . No powiedzcie mi, ze kupicie 280 albo 2x4xxx za mniej niz 700zl (dolozyc 3 stowki i konsole kupic, hehe). Serio, mam mocnego peceta, ale duzo przyjemniej sie gra mi na plejaku. Nie przejmuje sie, ze zaraz wyskoczy mi error [Ani razu nie miałem zwiechy czy errora w tej grze/Stona] albo przyjdzie rachunek za prad (400W baby). / za następne nic nie wnoszące wywody łapiesz % Gdzieś w otchłani HP leży topic nt. wojny konsola/PC Udzielaj[CIE] się tam. /Stona Cytuj Odnośnik do komentarza
Nitrom 38 Opublikowano 6 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 grudnia 2008 (edytowane) do kasacji Edytowane 20 marca 2009 przez Nitrom Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi