Dark AlexX 0 Opublikowano 12 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2008 Zmiana grafiki dowolnie - problem rozwiązany Na tej stronie też spolszczenie szykują. Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 12 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2008 Nie polecam tego sposobu, który podal Dark AlexX, norestrictions powoduje, że gra nadal chodzi kiepsko, a przy tym "moim" sposobie się to pomija. Polecam każdemu sprawdzić, w każdym razie u mnie lepiej jest przy zmianie w skrócie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 12 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2008 To napisz jeszcze raz jak to ma być, albo daj screena z okna, bo ni chuchu mi to nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 12 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 12 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2008 Ej koledzy pomóżcie ! Dzieje mi się coś takiego (najnowsze stery oraz direct x) http://img408.imageshack.us/my.php?image=g...14232133lx5.png że wiecie nie mam tekstur i w ogóle lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza
molly 311 Opublikowano 12 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2008 skriny nie dzialaja. btw mi tez nie dziala Twoj sposob, gra uruchamia sie normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mathiu 180 Opublikowano 12 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 grudnia 2008 Najlepiej stworzyć plik commandline.txt, do niego wrzucić wszystkie parametry i działa. Przetestowane przeze mnie. Ale co bym tam nie wpisywał, to dostaję maksymalnie 2-3 fpsy, a niektóre ustawienia powodują znaczące pogorszenie grafiki. Także wróciłem do ustawień standardowych i jakoś przeboleję te 17-20 fps. szczególnie, że najpierw mnie czeka nowy Prince of Persia, potem Rise of the Argonauts, a dopieo potem wrócę do GTA (aktualnie 20%), może już jakiś patch wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark AlexX 0 Opublikowano 13 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 grudnia 2008 (edytowane) Linek, Ja się na tym nie znam, nawet nie wzróciłem uwagi, że takie coś tam opisywałeś, sorry ale chciałem tylko pomóc. _________________________________________ Fajny mod: Własna telewizja _________________________________________ Mathiu, Patch juz jest: "Włączcie grę i ściągnie się przez GFWL." - cytat z gtasite.pl Podobno też nie poprawił optymalizacji i nie ma się co dziwić, to jest nie wykonalne w jednym patchu... Edytowane 14 grudnia 2008 przez Dark AlexX Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 14 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2008 Zainstalowałem patcha oraz nowe sterowniki i jak wyłacze frapsa to też baaaaaardzo dobrze się bawie ;] wyglądało tak teraz jest tak: i choć narzekać można na jakość konwersji i bla bla że konsole lepsze, ale i tak diablo mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
niemrawy 0 Opublikowano 14 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 grudnia 2008 Upadek GTA IV PC http://pl.youtube.com/watch?v=Q1ntOt_QEb0&...zpc.pl/b/227840 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Albert Wesker Opublikowano 15 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2008 wlasnie mialem zarzucic tym linkiem usmialem sie do lez genialne Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 15 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2008 Tak sobie pomyslalem - czemu GTA ma tak wysokie wymagania? Otoz, rynek PC jest piracony wiec po co sie przykladac do pracy skoro za nia kasy nie dostaja. Stosunek sciagnietych do kupionych pewnie jest 10 czy na 100x wyzszy. (zadna wojenka - takie moje przemyslenie) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2008 Gdyby na tym nie zarabiali, to po prostu by olali konwersję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 15 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2008 A nacisk MS? Windows bez gier dlugo by nie pociagnal. Cytuj Odnośnik do komentarza
Dabman 104 Opublikowano 15 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2008 farmazon, bylem w sobote/niedziele na promocji w media... Akurat z firmy cenega, co sie okazalo? gta sie dobrze sprzedaje, najlepiej, byle dzieciak chce gta... czy 10 czy 15 ale GTA!. Malo jaki tuman powiedzial ze, "po co" sciagnie sie z internetu, na setki klientow, takich 2 sie trafilo. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 677 Opublikowano 15 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2008 Wiesz signap, za taką konwersję to w ogóle nie powinny schodzić oryginały. Mam wydać 100 zł, nie wiedząc nawet, czy pogram w miarę komfortowo ? Załóżmy sytuację, że jestem w miarę casualowym Graczem i sugeruję się tylko wymaganiami z pudełka, nie przeglądając wcześniej dziesiątek stron (taka powinna być normalna sytuacja) : spełniam zalecane, a gra wcale nie działa rewelacyjnie (rzecz jasna na średnio niskich ustawieniach). No way. Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 15 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2008 I przez to setki młodzianów nie dostaną w najbliższym czasie gier "bo widziałeś, jak było z tą ostatnią, same problemy,a taką kupę kasy za nią daliśmy". Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 15 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 grudnia 2008 Wiesz signap, za taką konwersję to w ogóle nie powinny schodzić oryginały. Mam wydać 100 zł, nie wiedząc nawet, czy pogram w miarę komfortowo ? Załóżmy sytuację, że jestem w miarę casualowym Graczem i sugeruję się tylko wymaganiami z pudełka, nie przeglądając wcześniej dziesiątek stron (taka powinna być normalna sytuacja) : spełniam zalecane, a gra wcale nie działa rewelacyjnie (rzecz jasna na średnio niskich ustawieniach). No way. A co ja mam powiedziec o Fearze czy TDU - spelniam zalecane zas gra chodzi na minimalnych to i tak drop sie pojawi. (2gb ram ,2x1.8, 8600gt) Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 20 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2008 http://www.gametrailers.com/player/43929.html porownanie PC vs X360 (na koncu jest specyfikacja PC) Cytuj Odnośnik do komentarza
shinobi 1 Opublikowano 20 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2008 (edytowane) Mam AthlonaAMD64 X2 5400, Gf8800Gt 512DDR3, DDR OCZ 2X1024MB, Windows XP-SP3 i Stery do Karty 180.48. Bo te 180.84 co niby miały poprawić działanie tej gry, tyle dają co ten Bezwartościowy PATH . Ustawienia "Suwaków" w opcjach: Render i Textury na MEDIUM (CZY WYŻSZĄ JAKOŚĆ MOŻNA UZYSKAĆ TYLKO NA VIŚCIE?), DISTANCE na 3stopnie (bo czasem się wszystko rozkleja z bliska), Vehicle DENSITY- na minimum , Shadow DENSITY-przynajmniej na 1, bo ładnie poruszają się cienie w nocy od reflektorów Samochodu (jednak bez tego efektu jest z deka płynniej) a Rozdzielczość na 1280x1024. Klatki często spadają (zwłaszcza w Multi), nie da się fajnie pościgać przy gubiących się Texturah, a jak obniżę rozdziałkę to też w ogóle nic nie pomaga. I to majom być zalecane ustawienia :wsciekly: !!! Zmarnuje sobie przygodę z GTAIV.... Edytowane 26 grudnia 2008 przez shinobi Cytuj Odnośnik do komentarza
J.D 0 Opublikowano 20 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 grudnia 2008 http://www.gametrailers.com/player/43929.html porownanie PC vs X360 (na koncu jest specyfikacja PC) bo wersja na pc wyglada lepiej, ostrzej tylko chodzi tragicznie nawet na takich pecetach jak tu http://www.youtube.com/watch?v=j06ouPNqR2w&fmt=18 Cytuj Odnośnik do komentarza
molly 311 Opublikowano 21 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2008 Mam AthlonaAMD64 X2 5400, Gf8800Gt 512DDR3, DDR OCZ 2X1024MB, Windows XP-SP3 i Stery do Karty 180.48. Bo te 180.84 co niby miały poprawić działanie tej gry, tyle dają co ten Bezwartościowy PATH . Ustawienia "Suwaków" w opcjach: Render i Textury na MEDIUM (CZY WYŻSZĄ JAKOŚĆ MOŻNA UZYSKAĆ TYLKO NA VIŚCIE?), DISTANCE na 3stopnie (bo czasem się wszystko rozkleja z bliska), Vehicle DENSITY- nie wiem co kolwiek to daje , Shadow DENSITY-przynajmniej na 1(Bo ładnie poruszają się cienie w nocy od reflektorów Samochodu ). Klatki często spadają (zwłaszcza w Multi), nie da się fajnie pościgać przy gubiących się Texturah, a jak obniżę rozdziałkę to też w ogóle nic nie pomaga. I to majom być zalecane ustawienia :wsciekly: !!! Zmarnuje sobie przygodę z GTAIV.... no beka. majOM być. bo mi na 8600gt podkręconym chodziło lepiej niż Tobie, a teraz na nowej karcie wszystko hula na max Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 21 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2008 eLDżi.. proszę.. proszę nie pisz tak. A jak już piszesz, to zaznaczaj rozdzielczość i określ co to MAX Cytuj Odnośnik do komentarza
molly 311 Opublikowano 21 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2008 eLDżi.. proszę.. proszę nie pisz tak. A jak już piszesz, to zaznaczaj rozdzielczość i określ co to MAX Ty powinienneś wiedzieć, że mam 19', a nikogo innego to nie powinno interesować, więc nie miałem po co pisać ;D tez nie lubie jak ktos nie podaje rozdzialki. 1280x1024 high textures high shaders (chyba, no to drugie) odleglosc ta pierwsza na jakies 80% wszystkie suwaki na dole na 100% i to wszystko na niedrogim sprzecie, konsolowcy nie maja niestety czym juz leczyc kompleksow, wmawiajac, ze gta iv na pc sucks ;d Cytuj Odnośnik do komentarza
Linek 187 Opublikowano 21 grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 grudnia 2008 (edytowane) Shaders spokojnie możesz na v.high, płynność na tym nie ucierpi, u mnie nie zauważyłem problemów. BTW wreszcie powalczyłem i udało mi się zmusić triggery na padzie do działania analogowo Trzeba w rejestrze zmienić 2 wpisy i działa Edytowane 21 grudnia 2008 przez Linek Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi