Matthew90 0 Opublikowano 4 października 2008 Opublikowano 4 października 2008 (edytowane) Witam, od miesiaca jestem szczesliwym posiadaczem LCD samsunga (LE37A556P -1080p) Uzywam go do grania na X360, sprawdza sie znakomicie. Jednak swieta juz tuz tuz, a co za tym dobre filmy w tv. Dlatego tez rozwarzam kupno nowej anteny. Obecnie w domu sa 2 TV nr.1 Bush CRT 21" (po swietach zostanie zastapiony jakas plazma ~50") nr.2 wymieniony wczesniej samsung + nr.3 LCD 21" ktorego spodziewa sie dostac moj brat na swieta Tyle o odbiornikach, teraz anetna. Na dachu mamy najzwyklejsza antene analogowa z ktorej sygnal odbiera TV nr. 1 Jest opcja kupna wzmacniacha i 10m kabla i podlonzenia tv nr. 2 pod ta antene. Jednbak mysle ze trzeba zainwestowac w antene przystowowana do dobioru sygnalu w jakosci HD. Antete z zintegrowanym wzmacniaczem badz anene + wzmacniach osobno (licze sie z tym ze pewnego dnia wszystkie 3 odbiorniki byly by pod nia podlaczone) Tak wiec zrobilem maly research, Mysle nad tym zestawem TYM Nie wiem czy 13.6 dBi to nie zamalo, moze cos rzedu 20 dBi a do tego osobny wzmacniacz? Prosze mi pomoc w wyborze oto link do sklepu z ktorego bede zamawial LINK Edytowane 4 października 2008 przez Matthew90 Cytuj
Gość Albert Wesker Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 przeciez przez zwykle antenowe wejscie nie uzyskasz obrazu w hd zarty sobie robisz czy jak? potrzebny ci jest talerz i dekoder z hdmi a nie antena dachowa Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 (edytowane) witaj rozumiem tok Twojego myślenia, ale niestety jest on błędny. Tak jak mówi Albert - aby mieć sygnał HD musisz podłączyć coś do TV odpowiednim kablem najlepiej HDMI. Aby tak mieć musisz mieć antenę satelitarną z odpowiednim dekoderem, albo kablówkę UPC (też mają juz dekoder z HDMI) Masz 3 opcje: - Cyfra+ - telewizja N - UPC w kwestii podziału sygnału najwygodniej skorzystać z talerza satelitarnego (Cyfra i Nka) pozdro EDIT: Z podanej przez Ciebie strony najbardziej powinien Cię interesować ten dział: http://www.maplin.co.uk/Family.aspx?Menu=1601&worldid=-9 tutaj są anteny oraz sprzęt do HD. Choć moim zdaniem powinieneś najpierw zaatakować Cyfrę i Nkę - sprawdź ich oferty. Ja korzystam z Nki Edytowane 9 października 2008 przez waldusthecyc Cytuj
Matthew90 0 Opublikowano 1 listopada 2008 Autor Opublikowano 1 listopada 2008 Sorki, moze zle sie wyrazilem, chodzilo mi o naziemna cyfkowke (DVB). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi