gekon 1 787 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Czesc, Nie wiem gdzie to dać. Dam tu, będzie bardziej ogolnie. Kto wg Was w naszej polskiej muzyce pisze najlepsze teksty? Jakie zespoły? Do głowy w tej chwili przychodzi mi Kazik, ale moze znajdzie sie cos ciekawszego. Chodzi o sama warstwe słowną, melodia czy gatunek bez znaczenia. Moja, ze tak powiem - kobieta zbiera materiały na prace magisterską wiec temat raczej powazny, nic typu "twoja najleprza kąsola". Dzieki. Cytuj
Fab3r 4 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Kazik, Chylińska i kilka kawałków Comy. Ogólnie nie słucham polskiej muzyki zbyt dużo No i oczywiście Feel, a jakże ;D Cytuj
ogqozo 6 563 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Kazik to IMO grafomania. Wymyśla jedną linijkę, a później na siłę dobiera drugą, żeby się rymowała. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 (edytowane) Zgadzam się Culiem ;] Apteka - "wiesz rozumiesz" "Od ch'ujewa do je'bieiewa popie'rdala osobowy, a w nim siedzą same kur'wy rozebrane do połowy i konduktor idzie środkiem, napierdala kur'wy młotkiem, a na końcu korytarza ksiądz pier'doli marynarza" Apteka - "Chłopaki i dziewczyny" Kwadrat widzę wysprzątany Szamka jedzie już od mamy Alkohole, papierosy Zimne soki i erosy Wchodzą konie i kociaki wprost straszliwe zawadiaki Wszystko jest przygotowane Diler chyba nie da plamy Już impreza się zaczyna Już sąsiadom rzednie mina Bo chłopaki i dziewczyny piją wódę oraz wino Zawieszone wszystkie wojny Dzisiaj każdy jest spokojny Już poczułem zapach trawy Zapraszamy do zabawy Stocznia gdyńska chyba wiecie najfajniejsza jest na świecie Gadka klei się powoli Ta coś mendzi ten (pipi)i Laski piją pierwsze drinki Bo to luźne są dziewczynki Grube ryby, kaszaloty Są studentki, stare cioty Są aktorzy i modelki To bohemy najazd wielki Dziary, sznyty, tatuaże, elektryczni i narciarze A w łazience zamiast wody Golden shower dla ochłody Ta co przyjechała w fiacie Lubi klocka mieć na klacie Poloneza caro kupi ten, co jest naprawdę głupi Pepe zna z Zakopca bacę Co olewa każdą pracę My się dzisiaj tu bawimy My chłopacy i dziewczyny Poloneza caro kupi ten, co jest naprawdę głupi Edytowane 8 października 2008 przez _Be_ Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Zgadzam się Culiem ;] Apteka - "wiesz rozumiesz" "Od ch'ujewa do je'bieiewa popie'rdala osobowy, a w nim siedzą same kur'wy rozebrane do połowy i konduktor idzie środkiem, napierdala kur'wy młotkiem, a na końcu korytarza ksiądz pier'doli marynarza" No, w sam raz na prace magisterska. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 8 października 2008 Autor Opublikowano 8 października 2008 Huh, Apteke dobra, ale jak dziewczyna zacznie wykrzykiwać przed komisja cos w stylu "chuj, dupa, cycki, ziele" to bedzie kaplica. Oo Cytuj
ogqozo 6 563 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Ej, ostatnio tak mało słucham polskiej muzyki, że nic mi nie przychodzi do głowy. Świetliki na pewno. Tekst "Filandii" jest już kultowy. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 moja adrenalina ma niezle teksty. a ogozozo jak zawsze chce byc under. taak, kazik to grafoman, ja pier,dole, ile razy pochylalem czolo nad jego wiazkami. ale oczywiscie nie bede na ten temat dyskutowal, bo tylko bym sie osmieszyl. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Kiedys perkusista mojej adrenaliny chcial na mnie nasikac, gdy go podrywalem na czacie udajac kobiete. No, ale to chyba nie na temat. Hm. Cytuj
Zaton. 19 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Kat !!!! Głos z ciemności Córko weź perły Ziemi. Klejnoty zwierzęcych praw. Mają świętą moc Sheol. Wiele lat - dla mnie chwil - byłem jak grom. Uczyłem Cię. Z wilka wilk, z nędzy nędza, a z krwi krew. Kto ssał... Bóg albo wąż? Kto ssał? Ktoś kłamie wciąż i ssie. Za mną car, loch i potop. Mijałem słońca i trwam. - Dawna bestia, smok - Dziś człek. Demon siał Mielił Żył. Zapomniał król, kościół i ty. Z wilka wilk, z nędzy nędza, a z krwi krew. Kto ssał... Bóg albo wąż? Kto ssał? Ktoś kłamie wciąż i ssie. Idzie armia. Zejdź! Fallus, wymię. Zejdź! Ciepły czarci kult. Idzie armia. Zejdź w dół, wstąp do piekła. Tam nikt nie musi tak jak ty - W snach kląć a w życiu ślinić się! Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 Kurwa kat ma jeszcze bardziej chujowe teksty od pseudo-inteligenckich tekstów Comy(czasem słucham, w sumie lubie ;] ). mała próbka : ostrość na nieskończoność : W kolejnej odsłonie skurwiłem się znojnie lecz dzięki tobie nie wszystko skończone ja widzę ostrość na nieskończoności to nieskończoność nabiera ostrości Znam drogi wiodące do dna mosty rzucone na wiatr światło walczące o blask kształty bez formy i żal Choc ich "nie wierze skurwysynom" całkiem jakos trafia : obiecali nowy, lepszy świat używając pięknych, mądrych słów przedstawili idealny plan lecz nie każdy starał się jak mógł nasz mały chorobliwie duszny kraj brak wiary każdy Bogiem sobie sam Cytuj
Fab3r 4 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 oczywiście jeszcze "100 Twarzy grzybiarzy": http://www.youtube.com/watch?v=phGnirAconI Cytuj
yasiekk 13 Opublikowano 11 października 2008 Opublikowano 11 października 2008 Grzehoo napisal dobry http://pl.youtube.com/watch?v=96iYmDQFnoo Cytuj
hdx 86 Opublikowano 12 października 2008 Opublikowano 12 października 2008 Nie znacie się. Pigment miał najlepsze teksty. Rzekłem. Cytuj
Mathiu 180 Opublikowano 12 października 2008 Opublikowano 12 października 2008 Strachy na Lachy mają dość nietypowe, niejednoznaczne teksty. Ponadto coś z repertuaru Maleńczuka (solo lub Homo Twist) może... No i Doda ofkoz XD Cytuj
Gość tk Opublikowano 12 października 2008 Opublikowano 12 października 2008 tylko o do chu.ja wacława chodzi z tą krwią z szafy?! Cytuj
Gosku 2 Opublikowano 12 października 2008 Opublikowano 12 października 2008 Awantura My jesteśmy oi! społeczeństwa tego nawias my jesteśmy oi! przemoc dla nas do zabawa my jesteśmy oi! gdy usłyszysz nasze kroki wypie.rdalaj stąd bo zbliżają się kłopoty! a tak bez jaj to myślę iż massemord/furia/mgła/honor coś z Mgły I tak sie wlasnie konczy swiat nie hukiem, ni skomleniem lecz szumem belkotu slepcow zapomnialych swego upadku Oto krew swiata, strumienie Ichor Strugi cieplej sliny na pyskach Hylikos Oto istota kielicha z Mateusza Ksztalty bez formy, cienie bez barwy Slowa bez znaczen, mozlwiosci bez celu Promieniejace zycie Cytuj
wlad 0 Opublikowano 13 października 2008 Opublikowano 13 października 2008 no Świetlicki jak najabardziej... chociaz finlandia - to jeden ze slabszych tekstowo utworow ; ] hmm... siegnalbym na pewno po Marka Grechute... Jacka Kaczmarskiego... dalej... Edyta Geppert... no i Stare Dobre Małżeństwo... moze byc jeszcze z klasyki Mieczysław Fogg na przyklad... hmm... no poszukac w korzeniach przede wszystkim... tam gdzie tworzac muzyke nie myslano jeszcze o kasie.. ; ] Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 4 listopada 2008 Opublikowano 4 listopada 2008 FURJA ! Gosku madrze prawi. �ycia w przesz�o�ci zastane Karmi� si� chwil� zamkni�cia oczu Z szelestem li�ci sny rysowane Kt�re nigdy wy�nione nie b�d�. Obietnica uniesionych powiek, To czer� nieba burzy b�yskiem tkana. Sp�jrz w d�! Ziemia pi�knem umar�ym, Ogniem bez �aru us�ana. A krew w kolorze bursztynu... A ogie� w kolorze bursztynu... Tworzenie pi�knego zacz�tku genialnego upadku Krwi� szyje ziemi�, cia�o ide� rozpruje, Goi rany my�li, sta�a obietnic� najpi�kniejszej samotni. A krew w kolorze bursztynu... G�ste mg�� powietrze od krzyku, szeptu, Oddechu g��bokiego, s��w pe�nych si�y, Cho� z ust bez u�miechu zrodzone. Rysuj� linie papilarne, Kt�rych nie zmyj� trzy pory roku. A mg�a w kolorze bursztynu... Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 19 grudnia 2008 Opublikowano 19 grudnia 2008 Alians - Bomby domowej roboty ...Możecie się z nas śmiać I poniżać nas na każdym kroku Ale my mamy dla was coś nowego Mamy bomby domowej roboty... w sam raz na prace magisterską Cytuj
Carleone 31 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 tylko o do chu.ja wacława chodzi z tą krwią z szafy?! o komunę chodzi Cytuj
Sydney 38 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 Stary Maanam nie do wyje.bania tekstowo Oprócz tego pogrzeb w O.N.A, Hey, Renata Przemyk, Hunter, Coma/Rogucki, Maleńczuk/Homo Twist, Illusion/Lipali Hmm może Czerwone Gitary Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 22 grudnia 2008 Opublikowano 22 grudnia 2008 Apatia - 'Ślad' ...Przeżywać nie uciekać Zostawiać ślad po sobie Odnajdywać nie zapominać To jest właściwa droga... no i oczywiście wszystko od Apteki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi