Gość Opublikowano 6 września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 września 2009 Genialny trailer, podnosi cisnienie, az milo. Szkoda tylko ze ten caly brud, realizm nie zostana pokazane w grze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 6 września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 września 2009 Nie ma co się teraz obawiać o wyniki sprzedaży. Ludzie będą kupować grę mając w pamięci trailer, nawet nie patrząc na to co się znajduje w środku pudełka a biorac pod uwage co sie znajduje w srodku pudelka, to oplaca sie jeszcze bardziej. Halo 3 z wszystkimi mapami, tryb firefight i kampania singlowa. Jak nic jest to warte $60 Cytuj Odnośnik do komentarza
Stillo116 94 Opublikowano 6 września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 września 2009 niby to miał być tylko "Mission Pack" ja to traktuje jak nową pozycje, 129zł to odrazu brałem preorder Cytuj Odnośnik do komentarza
jaszczoor 42 Opublikowano 6 września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 września 2009 a biorac pod uwage co sie znajduje w srodku pudelka, to oplaca sie jeszcze bardziej. Halo 3 z wszystkimi mapami, tryb firefight i kampania singlowa. Jak nic jest to warte $60 będzie kampania z halo 3? Bo wydawało mi się ze tylko multi a z Twojej wypowiedzi wynika że rownież single? Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 7 września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 września 2009 A w H3 masz Firefight? Cytuj Odnośnik do komentarza
Blim 0 Opublikowano 7 września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 września 2009 będzie kampania z halo 3? Bo wydawało mi się ze tylko multi a z Twojej wypowiedzi wynika że rownież single? Chodzi o zupełnie nowa kampanię, stworzoną wyłącznie dla ODST (plus multi plus firefight). Cytuj Odnośnik do komentarza
Texz 670 Opublikowano 7 września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 września 2009 a biorac pod uwage co sie znajduje w srodku pudelka, to oplaca sie jeszcze bardziej. Halo 3 z wszystkimi mapami, tryb firefight i kampania singlowa. Jak nic jest to warte $60 Bardziej się nastawiałem na lepszego niż w Halo 3 singla, więc w tą stronę patrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 7 września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 września 2009 Singiel w Halo3 był całkiem niezły, a ten w ODST zapowiada się bardzo konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 8 września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 września 2009 single w Halo 3 byl mega jazda... chyba tylko Bioshock może konkurować z nim IMO Cytuj Odnośnik do komentarza
wrog 608 Opublikowano 8 września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 września 2009 (edytowane) Ja myślę, że z tym epickim singlem z Halo 3 to żaden tytuł nie jest w stanie konkurować... Edytowane 8 września 2009 przez wrog Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 8 września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 września 2009 Prawda li-to wrogu... oczywiście głównie IMO jeśli chodzi o FPS, bo w przypadku wszystkich gier single aż tak nie miażdzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 8 września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 września 2009 (edytowane) A co tam bylo takiego wybitnego? Fajnie sie gralo ale Flood nudzil i to strasznie oby tutaj go nie dowalili poza FF Edytowane 8 września 2009 przez Scorp1on Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 183 Opublikowano 8 września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 września 2009 No i właśnie, jak bedzie dokładnie z tym multi? Czy jak kupię ODST to będe mieć mappacki z Halo 3 tak? A czy wkładając płytkę z Halo 3 będe tez mógł na nowych mapach grać? No i czy te dwie gry nie będą jakoś powiązane (chodzi o multi)? Czy jednak będzie rozłam wśród graczy na tych co zostaną i na tych co przeniosą się na ODST? Trochę to bez sensu, bo dużo było achievementów w Halo 3 za granie na mappackach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 8 września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 września 2009 OMG... bylo to poruszane milion razy Cytuj Odnośnik do komentarza
Butcher 70 Opublikowano 8 września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 września 2009 (edytowane) Płyta multiplayer H3: ODST zawiera 24 mapy multi - 21 znanych z H3 i 3 nowe. Sama płyta rozpoznawana jest przez system jako H3, nie H3 ODST. Ergo: to jest TO SAMO multi. H3 = ODST w temacie multiplayera (poza 3 mapami). edyta: logika podpowiada, że H3 współgra z ODST na 21 mapach (i tak samo "dogadają się" Gracze ze sobą, posiadając różne gry). Natomiast posiadacze ODST będą mogli grać na 24 mapach ze sobą... Proste. W ODST nie ma Flooda... 8) Edytowane 8 września 2009 przez Butcher Cytuj Odnośnik do komentarza
czarnyyy 0 Opublikowano 8 września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 września 2009 Gdyby nie co-op w Halo 3 to nie miałbym siły sam tego przechodzić, a tak to zawsze śmieszne akcje były jak we 2 się grało (zwłaszcza te momenty z tymi dużymi pająkami - nie pamiętam jak się nazywają). Widząc te pierwsze 30 min na youtube z ODST to ten etap w mieście w nocy jest strasznie nudny. Z zapowiedzi wydawał się ciekawszy, a tak to zwykłe zabicie 5 wrogów i bieg po ten artefakt, czy co tam jest. Jak będą fajne akcje w single i znowu jakieś wielkie bydlaki na otwartych przestrzeniach (bo zanosi się raczej na jakieś ciasne, miejskie otoczenie) to pewnie po jakimś czasie nabędę, ale teraz w ogóle mnie do niego nie ciągnie, no i zamiast w Firefighta wolę zagrać w Left 4 Dead. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 8 września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 września 2009 No i właśnie, jak bedzie dokładnie z tym multi? Czy jak kupię ODST to będe mieć mappacki z Halo 3 tak? A czy wkładając płytkę z Halo 3 będe tez mógł na nowych mapach grać? No i czy te dwie gry nie będą jakoś powiązane (chodzi o multi)? Czy jednak będzie rozłam wśród graczy na tych co zostaną i na tych co przeniosą się na ODST? Trochę to bez sensu, bo dużo było achievementów w Halo 3 za granie na mappackach. Gra ma 2 plyty - Halo 3 Multi (standardowe mapki z "Halo 3" + te w postaci DLC (platne i free) + 3 ktorych nigdzie nie bylo) - Halo ODST (nowy single, firefight) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
barth 70 Opublikowano 9 września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 września 2009 (edytowane) Czy jak kupię ODST to będe mieć mappacki z Halo 3 tak? A czy wkładając płytkę z Halo 3 będe tez mógł na nowych mapach grać? No i czy te dwie gry nie będą jakoś powiązane (chodzi o multi)? Czy jednak będzie rozłam wśród graczy na tych co zostaną i na tych co przeniosą się na ODST? Czyli w skrócie odpowiadając na zadane po drodze pytanie: Nie, wkładając "zwykłe" HALO 3 do napędu nie zagrasz na 3 nowych mapach, zrobisz to tylko poprzez dodatkową płytkę znajdującą się w ODST. Tak jak już wcześniej było wspominane - multi jest to samo, więc rozłamu nie będzie. Po prostu dla graczy posiadających ODST będą przygotowane specjalne playlisty, a w normalnych nowe mapy będą trafiać się tylko jeśli wszyscy gracze w lobby będą je posiadać. Tak przy okazji - ta dodatkowa płytka z multi z H3 nazywa się HALO 3: MYTHIC i jest to ten dokładnie ten sam Mythic, który podczas zeszłorocznego PAX (Penny Arcade Expo) wywołał tyle zamieszania. A teraz pora na moje IMHO - szkoda, że nie ma Flood'a, zawsze dochodził ten element zastraszenia, w końcu astro-zombie to astro-zombie. Chociaż z drugiej strony z zaufanego źródła wiem, że w ODST cały czas czuć pewnego rodzaju zastraszenie i człowiek podobno dwa razy zastanawia się, zanim właduje się w walkę z Covisami (pamiętajcie, że w Halo nie opłaca się grać na niższym poziomie niż HEROIC, szczególnie w co-op'ie). Edytowane 9 września 2009 przez barth Cytuj Odnośnik do komentarza
Butcher 70 Opublikowano 10 września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 września 2009 Hmm... zastraszenie? To chyba kwestia bardzo osobistych emocji i odczuć, jakie wywołuje gra. Jest trudniej (z wiadomych względów), ale bez przesady... Cytuj Odnośnik do komentarza
barth 70 Opublikowano 10 września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 września 2009 No wiesz, jak to wygląda w praniu to jeszcze się przekonam, ale myśl o spotkaniu z parką Hunter'ów, kilkoma Brute'ami (nejlepiej Stalker'ami, czyli niewidzialnymi) i małą gromadą Grunt'ów, gdy w pobliżu lata sobie Engineer, a poziom trudności ustawiony jest na Legendary do najprzyjemniejszych nie należy. O takie właśnie zastraszenie/zaszczucie mi chodzi. Z Flood'em było trochę gorzej - nigdy nie było wiadomo skąd te gnoje wyjdą . Cytuj Odnośnik do komentarza
Pchela 7 Opublikowano 10 września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 września 2009 Barth a kiedy te 3 mapy będą do ściągniecia z MP do standardowego H3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza
barth 70 Opublikowano 10 września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 września 2009 Chwilowo przypuszczana data jest jedna - NIGDY Ale pewnie kiedyś się pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza
Don_Pedro 5 Opublikowano 15 września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 września 2009 Jest juz pierwsza recka H3:ODST 64/100 - note taka wystawil serwis Associatedcontent Jedna nota o niczym nie swiadczy, ale warto miec na uwadze fakt, ze H3:ODST to tylko kilka godz singla, przestarzala grafika oraz wyciaganie kasy za cos, co piwinno pojawic sie na Marketplace. Oj, wydaje mi sie, ze MS wytłacza H3:ODST na plytce jako pelnoprawna gre nieco na sile, zeby odeprzec w tym roku zmasowany atak Sony. No coz, frajerzy amerykanie i tak na to poleca, zlozono juz 1,2 mln pre-orderow w tym kraju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wrog 608 Opublikowano 15 września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 września 2009 (edytowane) Recenzje mają embargo do 20 września, więc tej bym nie traktował poważnie. W życiu też nie słyszałem o tej stronie. Powiedzmy, że ODST wychodzi na Marketplace jako DLC do Halo 3. Cena za coś tak dużego pewnie oscylowałaby w granicach 1600-2100 MSP, czyli gdzieś 60-80zł. Dolicz do tego cenę dwóch map packów za 800 MSP. Ponadto dostajesz jeszcze trzy mapki, które niekoniecznie muszą pojawić się na Xbox Live osobno. Ważna jest też beta Reach. 130 zł za Halo 3: ODST to chyba jednak rozsądna cena, nawet jeśli okaże się, że samo ODST nie jest jakimś wielkim hitem. W Ameryce muszą płacić jak za każdą nową grę, u nas chociaż raz jest lepiej Edytowane 16 września 2009 przez wrog Cytuj Odnośnik do komentarza
Orange 0 Opublikowano 16 września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 września 2009 (edytowane) czemu te preordery są takie tanie 120-140zł ? Czy w polskiej wersji znajduje się też płyta z multiplayerem Halo 3 ? Bo coś nie chce mi się wierzyć ,że ta cena to tak z dobrego serca. Edytowane 16 września 2009 przez Orange Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi