Opublikowano 13 stycznia 200916 l Warte polecenia z westernu jest też "Przełomy Missouri" (b. lubie) oraz "Pat Garret i Billy The Kid" z Knockin on the Heaven`s door w soundtracku. Nie oglądałem niestety jeszcze Dzikiej Bandy Ty banny rozglądaj się głównie za antywesternami.
Opublikowano 14 stycznia 200916 l dzika banda to bdb film ;] swego czasu ogladalem bodajze na tvp (kilka lat temu) ja nie przepadam za westernami (dla amerykancow to prawie tak jak dla nas filmy o goralach xD), ale unforgiven, dzika banda, dawno temu na dzikim zachodzie i oczywiscie trylogia o bezimiennym (jesli bany nie widziales to nadrabiaj!) to naprawde zacne filmy. muza w trylogii sergio leone to cos nie z tej ziemi.
Opublikowano 15 stycznia 200916 l cos w stylu The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford ? Brokeback Mountain <-- świetny film z kowbojami Rio Bravo <-- mój ukochany klasyk z Johnem Waynem . My Rifle, my Pony and ME wykonywane przez Dean'a Martina i Ricky Nelsona to klasyk nad klasykami i do tej pory sobie pod prysznicem nucę
Opublikowano 16 stycznia 200916 l ok, dzieki ludzie za tyle propozycji filmowych, na pewno cos obczaje
Opublikowano 31 stycznia 200916 l Tej, a są jakieś dobre filmy o malarzach? Niekoniecznie ściśle biograficzne. Póki co widziałęm kiedyś jeden o Van Goghu, co jakby przeniósł się do 'teraz' i próbował udowodnić, że to on jest autorem paru dzieł, widziałem też jeden film o awangardowym/[pop artowym artyście XX wieku, który był otoczony przez Warhola, ale za cholere nei moge sobie przypomnieć jak sie nazywał. Niedługo obejrze Duchy Goi, ale jest coś jeszcze ciekawego?
Opublikowano 3 lutego 200916 l Tej, a są jakieś dobre filmy o malarzach? Niekoniecznie ściśle biograficzne. Póki co widziałęm kiedyś jeden o Van Goghu, co jakby przeniósł się do 'teraz' i próbował udowodnić, że to on jest autorem paru dzieł, widziałem też jeden film o awangardowym/[pop artowym artyście XX wieku, który był otoczony przez Warhola, ale za cholere nei moge sobie przypomnieć jak sie nazywał. Niedługo obejrze Duchy Goi, ale jest coś jeszcze ciekawego? "Dziewczyna z perłą" z Scarlett, ale chodzi o Johannesa Vermeera średniowiecznego malarza, dobry film. @Karol kur'wa zawsze XVII wiek myli mi się z średniowieczem, nie wiedzieć czemu O_o Edytowane 4 lutego 200916 l przez _Be_
Opublikowano 3 lutego 200916 l Dzięki Bartek, a by uściślić, Vermeer działał w XVII w, wiec nie był średniowiecznym malarzem
Opublikowano 3 lutego 200916 l Andriej Rublow Tarkowksiego , ale to każdy szanujący znawca kina powienien znać .
Opublikowano 3 lutego 200916 l Dobra, widzę, że jest całkiem sporo tego. w pierwszej kolejnosci obejrze Picasso - Twórca i niszczyciel(Surviving Picasso) dzięki ;]
Opublikowano 4 lutego 200916 l Jakiś dobry film o lesbijkach? Dziewczyna chciała koniecznie zobaczyć Brokeback Mountain, to teraz obejrzymy znowu coś o pięknej homoseksualnej miłości, ale tym razem z cyckami. ;]
Opublikowano 4 lutego 200916 l Może "Mia"? "Brudne pieniądze" (Bound)? "Cheerleederka"? "Lepsze od czekolady"? Nie jest to nic na poziomie "Brokeback Mountain", no ale da się obejrzeć...
Opublikowano 4 lutego 200916 l Love My Life- Podobno swietny film o lesbijkach nakrecony na podstawie mangi