Gość lukasz Opublikowano 13 stycznia 2009 Opublikowano 13 stycznia 2009 Warte polecenia z westernu jest też "Przełomy Missouri" (b. lubie) oraz "Pat Garret i Billy The Kid" z Knockin on the Heaven`s door w soundtracku. Nie oglądałem niestety jeszcze Dzikiej Bandy Ty banny rozglądaj się głównie za antywesternami. Cytuj
Ölschmitz 1 517 Opublikowano 14 stycznia 2009 Opublikowano 14 stycznia 2009 dzika banda to bdb film ;] swego czasu ogladalem bodajze na tvp (kilka lat temu) ja nie przepadam za westernami (dla amerykancow to prawie tak jak dla nas filmy o goralach xD), ale unforgiven, dzika banda, dawno temu na dzikim zachodzie i oczywiscie trylogia o bezimiennym (jesli bany nie widziales to nadrabiaj!) to naprawde zacne filmy. muza w trylogii sergio leone to cos nie z tej ziemi. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 15 stycznia 2009 Opublikowano 15 stycznia 2009 cos w stylu The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford ? Brokeback Mountain <-- świetny film z kowbojami Rio Bravo <-- mój ukochany klasyk z Johnem Waynem . My Rifle, my Pony and ME wykonywane przez Dean'a Martina i Ricky Nelsona to klasyk nad klasykami i do tej pory sobie pod prysznicem nucę Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 16 stycznia 2009 Opublikowano 16 stycznia 2009 ok, dzieki ludzie za tyle propozycji filmowych, na pewno cos obczaje Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 31 stycznia 2009 Opublikowano 31 stycznia 2009 Tej, a są jakieś dobre filmy o malarzach? Niekoniecznie ściśle biograficzne. Póki co widziałęm kiedyś jeden o Van Goghu, co jakby przeniósł się do 'teraz' i próbował udowodnić, że to on jest autorem paru dzieł, widziałem też jeden film o awangardowym/[pop artowym artyście XX wieku, który był otoczony przez Warhola, ale za cholere nei moge sobie przypomnieć jak sie nazywał. Niedługo obejrze Duchy Goi, ale jest coś jeszcze ciekawego? Cytuj
wozek 77 Opublikowano 31 stycznia 2009 Opublikowano 31 stycznia 2009 ogladnij "Vincent i Theo". Cytuj
Manor 645 Opublikowano 31 stycznia 2009 Opublikowano 31 stycznia 2009 słyszałem że polski 'Mój Nikifor' jest świetny Cytuj
Gość tk Opublikowano 31 stycznia 2009 Opublikowano 31 stycznia 2009 Potwierdzam. Jeszcze "Frida". Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 1 lutego 2009 Opublikowano 1 lutego 2009 A, ''Frida'' widziałem, fajny Cytuj
kotlet_schabowy 2 682 Opublikowano 2 lutego 2009 Opublikowano 2 lutego 2009 Możesz obczaić Amadeus. Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 2 lutego 2009 Opublikowano 2 lutego 2009 No, w "Amadeuszu" to ciągle malują i malują. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 (edytowane) Tej, a są jakieś dobre filmy o malarzach? Niekoniecznie ściśle biograficzne. Póki co widziałęm kiedyś jeden o Van Goghu, co jakby przeniósł się do 'teraz' i próbował udowodnić, że to on jest autorem paru dzieł, widziałem też jeden film o awangardowym/[pop artowym artyście XX wieku, który był otoczony przez Warhola, ale za cholere nei moge sobie przypomnieć jak sie nazywał. Niedługo obejrze Duchy Goi, ale jest coś jeszcze ciekawego? "Dziewczyna z perłą" z Scarlett, ale chodzi o Johannesa Vermeera średniowiecznego malarza, dobry film. @Karol kur'wa zawsze XVII wiek myli mi się z średniowieczem, nie wiedzieć czemu O_o Edytowane 4 lutego 2009 przez _Be_ Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Dzięki Bartek, a by uściślić, Vermeer działał w XVII w, wiec nie był średniowiecznym malarzem Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Jest film o Modiglianim, którego gra Andy Garcia. Cytuj
michal 558 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Andriej Rublow Tarkowksiego , ale to każdy szanujący znawca kina powienien znać . Cytuj
legius 3 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 A. Hopkins jako Picasso, polecam Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 3 lutego 2009 Opublikowano 3 lutego 2009 Dobra, widzę, że jest całkiem sporo tego. w pierwszej kolejnosci obejrze Picasso - Twórca i niszczyciel(Surviving Picasso) dzięki ;] Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 4 lutego 2009 Opublikowano 4 lutego 2009 Jakiś dobry film o lesbijkach? Dziewczyna chciała koniecznie zobaczyć Brokeback Mountain, to teraz obejrzymy znowu coś o pięknej homoseksualnej miłości, ale tym razem z cyckami. ;] Cytuj
ogqozo 6 542 Opublikowano 4 lutego 2009 Opublikowano 4 lutego 2009 Może "Mia"? "Brudne pieniądze" (Bound)? "Cheerleederka"? "Lepsze od czekolady"? Nie jest to nic na poziomie "Brokeback Mountain", no ale da się obejrzeć... Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 4 lutego 2009 Opublikowano 4 lutego 2009 google. http://lesbianlife.about.com/od/lesbianmov...sbianmovies.htm Cytuj
okens 541 Opublikowano 4 lutego 2009 Opublikowano 4 lutego 2009 Love My Life- Podobno swietny film o lesbijkach nakrecony na podstawie mangi Cytuj
kotlet_schabowy 2 682 Opublikowano 4 lutego 2009 Opublikowano 4 lutego 2009 No, w "Amadeuszu" to ciągle malują i malują. Głupia wpadka, sorry. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi