Gość lukasz Opublikowano 24 lutego 2009 Opublikowano 24 lutego 2009 szukam czegos z gatunku filmu drogi. Znikający punkt lub Easy Rider Cytuj
wozek 77 Opublikowano 24 lutego 2009 Opublikowano 24 lutego 2009 Easy Ridera widzialem. Ostatnio obejrzalem tez Wendy and Lucy (moze nie calkiem film drogi, ale mi sie bardzo podobal). Nie znasz moze jeszcze czegos? Cytuj
Gość lukasz Opublikowano 24 lutego 2009 Opublikowano 24 lutego 2009 Easy Ridera widzialem. Ostatnio obejrzalem tez Wendy and Lucy (moze nie calkiem film drogi, ale mi sie bardzo podobal). Nie znasz moze jeszcze czegos? Takich filmów jest mnóstwo. Od Thelma i Louise przez Little Miss Sunshine po nawet najnowsze My Bluberry Nights. Filmem drogi jest w zasadzie Gerry. Cytuj
ogicool 43 Opublikowano 25 lutego 2009 Opublikowano 25 lutego 2009 'Dzikość Serca' chyba też sie zalicza :> Cytuj
Mati_Siepacz 0 Opublikowano 25 lutego 2009 Opublikowano 25 lutego 2009 (Japońskie najlepiej) filmy w stylu Tokyo Gore Police, Machine Girl zna ktoś ? Cytuj
epl 160 Opublikowano 25 lutego 2009 Opublikowano 25 lutego 2009 moj ulubiony film ci moge polecic: Teenage hooker becomes a killing machine ;];];] Cytuj
wozek 77 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 The Devil's Rejects ;] kurde obejrzalem ten shit. ale film drogi jest nie ma co. Nikomu juz nie zaufam ;| Cytuj
Gość tk Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 Jakiś dobry film rozgrywający się w trakcie Wielkiej Rewolucji Francuskiej, albo o samej rewolucji opowiadający. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 Najbardziej to polecam ci spektakl "Sprawa Dantona" we wrocławskim Teatrze Polskim. Z tym że bilety na to trzeba rezerwować z 2 miesiące przed. Filmy? Jest filmowa "Sprawa Dantona" z Depardieu, choć nie powala. Z nowych jest "Maria Antonina" Coppolli, z Kirsten Dunst, nawet ciekawa pod pewnymi względami. No i to chyba tyle... Jeśli chodzi ci ogólnie o "ducha epoki" to zdecydowanie obczaj "Zatrute Pióro", trochę niedoceniony film o de Sade'zie. Zaczyna się jak wyborna libertyńska komedia, a kończy jako dramatyczna opowieść o "przyzwoitości" i jej znaczeniu w społeczeństwie. Cytuj
Colio 0 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 Cpś w klimacie Full Metal Jacket? "Czas Apokalipsy" Copolli widziałeś ten film? Cytuj
Gość tk Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 eśli chodzi ci ogólnie o "ducha epoki" to zdecydowanie obczaj "Zatrute Pióro", trochę niedoceniony film o de Sade'zie. Zaczyna się jak wyborna libertyńska komedia, a kończy jako dramatyczna opowieść o "przyzwoitości" i jej znaczeniu w społeczeństwie. To brzmi zachęcająco zwłaszcza, że niedawno interesowałem się głębiej tematem. Chociaż wolałbym coś bardziej skoncentrowano na okresie terroru jakobińskiego, o samym Robespierze czy Maracie. "Marię Antonine" pamiętam jak przez mgłę ze zwiastunów raczej jako lekki film o jej życiu na na Wersalu niż o samej Rewolucji. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 Jest taki film "Marat/Sade" z lat 60. Jego pełny tytuł to "The Persecution and Assassination of Jean-Paul Marat as Performed by the Inmates of the Asylum at Charenton Under the Direction of the Marquis de Sade". Ale go nie widziałem, więc ci nie powiem, co to jest. Na IMDB ma dość dobre opinie. Cytuj
Tytek 0 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 Cpś w klimacie Full Metal Jacket? "Czas Apokalipsy" Copolli widziałeś ten film? Mam na DVD ale jeszcze nie oglądałem chyba sie skusze, tylko obawiam sie ze bedzie brakowac humoru jak w FMJ Cytuj
Junkhead 33 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 Trochę tego humoru w Apocalipse Now jest. Szczególnie w scenach z Porucznikiem Kilgorem. Cytuj
Michas 0 Opublikowano 5 marca 2009 Opublikowano 5 marca 2009 (edytowane) szukam czegoś w klimatach 28 dni(tygodni) później , the thing lub REC . Edytowane 5 marca 2009 przez Michas Cytuj
Gość andertejker Opublikowano 5 marca 2009 Opublikowano 5 marca 2009 do 28 dni pozniej -> I am legend do REC -> Blair Witch Project, Diary of the Dead Cytuj
Michas 0 Opublikowano 6 marca 2009 Opublikowano 6 marca 2009 (edytowane) I am legend i Blair Witch Project widziałem ale niewiem czy Diary of the Dead to film w którym główną role gra żołnierz kobieta , taka blondyna ? edit. Miałem ale nie widziałem , ten z żołnierką to inny horror. Tak że musze sie w niego zaopatrzyć ponownie . Dziękuje Edytowane 6 marca 2009 przez Michas Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 moze The Escapist - http://www.imdb.com/title/tt0961728/ tez wiezienny. Tyle, ze tu bardziej biega o ucieczke z wiezienia. Kolo jest skazany na kilkanascie lat, ale jako, ze jego córka jest umierajaca to postanawia zwiać zeby jeszcze raz ja zobaczyc, pożegnać sie. Dobry Cytuj
Gość Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 (edytowane) Latynoski film a'la Rosario Tijeras, z fajna fabułą, realiami owych terenów i po prostu dobry to..? Szukam czegos w tym stylu, moze ktos by podsunął coś.. Edytowane 9 marca 2009 przez Gość Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 Przychodzi mi do głowy Amores Perros. Cytuj
Gość Kalinho Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 horror ale dobry. wali mnie skąd (kraj) ważne, żeby straszył i był w miarę nowy. co to dobry horror? 'teksańska...', 'mirrors', 'krąg'. 'omen'. ma straszyć ale żeby było trudniej/łatwiej - ma straszyć kobietę. well? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi