Opublikowano 15 czerwca 200915 l które komedie Sandlera są warte obczajenia? Little Nicky według mnie.
Opublikowano 15 czerwca 200915 l Żadne, widziałeś jedną - widziałeś wszystkie. Edytowane 15 czerwca 200915 l przez alienator
Opublikowano 15 czerwca 200915 l Mimo, że Sandlera nie lubię to Wykiwać Klawisza (czy jakoś tak) i Little Nicky są całkiem w pytkę.
Opublikowano 15 czerwca 200915 l Żadne, widziałeś jedną - widziałeś wszystkie. aj tam. nie jestem jakimś krytykiem filmowym, wiem że jak chce oglądać jego filmy to nie mam oczekiwać rozważań nad sensem istnienia i przesłaniem ukrytym w piętnastym dnie. chce po prostu zwykłej rozrywki którą zrozumiałby kowalski z nowakiem podczas posiedzenia przy wódce
Opublikowano 15 czerwca 200915 l farciarz Glimore czy jakos tak byl do przelkniecia, ale zgadzam sie z Alienatorem co do tego typa
Opublikowano 15 czerwca 200915 l Popieram- Farciarz Gilmore aka Happy Gilmore to zaje'bista komedia. Reszta jego filmów jest taka sobie, z pewnymi nieznacznymi wyjątkami.
Opublikowano 15 czerwca 200915 l Ej no, "Lewy sercowy" jest spoczko. Nie do uwierzenia, że P.T. Anderson to zrobił z własnej woli, ale i tak dobry film. Dobry film z Sandlerem, kurde.
Opublikowano 16 czerwca 200915 l Szukam cos podobnego do Symetrii, Placu Zbawiciela, niekoniecznie w podobnych konwencjach i niekoniecznie polskie. 'Czeka na nas świat.'
Opublikowano 16 czerwca 200915 l Fajny film z Sandlerem to Zabić Wspomnienia, ale to nie komedia. Bohater grany przez Sandlera napierdala przez większość dnia w Shadow of the Colossus, w sam raz dla konsolomaniaków.
Opublikowano 16 czerwca 200915 l W klimatach "Placu Zbawiciela" to może Haneke, np. "Funny Games". dosyć... hmm... ekstremalne porównanie, ale wracając do tematu to z podobnych klimatów do "Placu Zbawiciela" polecam "Doubt" z P. Seymourem Hoffmanem i Meryl Streep. Edytowane 16 czerwca 200915 l przez pearlfan
Opublikowano 16 czerwca 200915 l No widzisz, a dla mnie "Wątpliwość" i "Plac zbawiciela" to dwa bieguny. Zupełnie o czym innym filmy, i na czym innym polega ich siła, artystycznie też zupełnie inne podejście. Tymczasem Haneke i Krauze to IMO przynajmniej, hm... zbliżony klimat? W każdym razie jest coś dosadnego w tych filmach, coś o człowieku, co IMO spowoduje, że będą się podobać. Choć jestem pewien, że część osób lubi tylko jednego reżysera z tej dwójki.
Opublikowano 17 czerwca 200915 l No widzisz, a dla mnie "Wątpliwość" i "Plac zbawiciela" to dwa bieguny. Zupełnie o czym innym filmy, i na czym innym polega ich siła, artystycznie też zupełnie inne podejście. Tymczasem Haneke i Krauze to IMO przynajmniej, hm... zbliżony klimat? W każdym razie jest coś dosadnego w tych filmach, coś o człowieku, co IMO spowoduje, że będą się podobać. Choć jestem pewien, że część osób lubi tylko jednego reżysera z tej dwójki. Dziiiiiiwne porównanie. W "Placu zbawiciela" klimat jest melodramatyczny, w "Funny Games" sadystyczny. A "coś o człowieku" jest w każdym filmie. "Funny Games" to kino bardzo inteligentne, wykpiewające współczesnego widza i jego oczekiwań. "Plac Zbawiciela" to kino nabierające współczesnego widza i dające mu dokładnie to co oczekuje. Nie stwierdzam podobieństw. Abstrahuję już od takich rzeczy, że film Haneke jest genialny a film Krauzego co najwyżej przeciętny.
Opublikowano 21 czerwca 200915 l Może ktoś polecić coś w bardzo zbliżonym baśniowym stylu do "StarDust"
Opublikowano 21 czerwca 200915 l Takich filmów jest mase. Od Niekonczącej sie opowieści, Narni itp. Najbardziej zbliżony jest chyba Złoty kompas, niestety znacznie gorszy od StarDust. Może City of Ember?
Opublikowano 21 czerwca 200915 l Takich filmów jest mase. Może City of Ember? o właśnie, zapomniałem ze to mam. a jeszcze nie oglądałem.
Opublikowano 30 czerwca 200915 l Jak w baśniowym stylu to Towarzystwo Wilków (The Company of Wolves).
Opublikowano 30 czerwca 200915 l jakis film o podrozowaniu, dalekich krainach, egzotycznych, by byly piekne ujecia i widoki