Skocz do zawartości

Poleć coś w stylu...

Figaro

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Byl taki film kiedys, nakrecony ruska kamera u ruskich, lata hmm 50 ? calosc czarno biala, bez glosu, liczyl sie tylko obraz.

Taki opis pasuje do miliona filmów.

Największy wyróżnik to "lata 50.", bo wtedy filmy nieme już raczej nie powstawały, ale nie jesteś pewien. Więc mam podejrzenie, że to jednak jest zwykły radziecki film niemy sprzed wojny.

Google mówi: "Człowiek z kamerą" Dżigi Wiertowa. Innych rosyjskich filmów, do których dodano muzykę Cinematic Orchestra, nie znajduje.

Byl taki film kiedys, nakrecony ruska kamera u ruskich, lata hmm 50 ? calosc czarno biala, bez glosu, liczyl sie tylko obraz.

Taki opis pasuje do miliona filmów.

Największy wyróżnik to "lata 50.", bo wtedy filmy nieme już raczej nie powstawały, ale nie jesteś pewien. Więc mam podejrzenie, że to jednak jest zwykły radziecki film niemy sprzed wojny.

Google mówi: "Człowiek z kamerą" Dżigi Wiertowa. Innych rosyjskich filmów, do których dodano muzykę Cinematic Orchestra, nie znajduje.

Właśnie obejrzałem, ale z muzyką Cinematic Orchestra nie jest tak dobre, jak wersja z prawdziwą orkiestrą. Wielkie wrażenie to wywiera, dużo technik wyprzedzających swój czas Wiertow zastosował, m.in. dynamiczny montaż, zatrzymywanie filmu na pojedynczej klatce, czy zwolnienia/przyspieszenia, lub dzielenie ekranu i inne. Jak teledysk się to ogląda, a zatem reasumując: Czielowiek z kinoaparatom > 300.

Możecie polecić jakiś film opowiadający o Gorączce złota, czyli w klimatach kowbojsko-traperskich ameryki końca XIX wieku z walką z zimnem, niedźwiedziami i chciwymi poszukiwaczami złota w tle? Wiem, że pewnie wiele starych westernów o tym traktuje, ale chciałbym coś współcześniejszego. A najlepiej książkę :D (już niekoniecznie współczesną).

kupilem sobie ostatnio odtwarzacz divx i matka chce ogladac filmy, ale nie bardzo wiem co jej sie moze spodoac, bo w meskim kinie to ona raczej nie gustuje, a glownie takie mam do zaoferowania;] Cos byscie polecili dla baby? siekies dramaty, obyczajowe moga byc

Pusc jej jakies gore i niech wraca do kuchni robic obiady.

kupilem sobie ostatnio odtwarzacz divx i matka chce ogladac filmy, ale nie bardzo wiem co jej sie moze spodoac, bo w meskim kinie to ona raczej nie gustuje, a glownie takie mam do zaoferowania;] Cos byscie polecili dla baby? siekies dramaty, obyczajowe moga byc

Kazda polska komedia romantyczna w ostatnich 3 latach moze by przypasila twojej mamie