kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Może Niebiańska Plaża (The Beach) ? Cytuj Odnośnik do komentarza
wlad 0 Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 "Lalki" Kitano. Cytuj Odnośnik do komentarza
epl 160 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Może ktoś polecić coś w bardzo zbliżonym baśniowym stylu do "StarDust" princess bride Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 od jakich filmow najlepiej zaczac przygode z woodym allenem? Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Annie Hall, Manhattan, Strzały na Broadwayu, Zelig, Hanna i jej siostry, Zbrodnie i wykroczenia, Miłość i śmierć, Bierz forsę i w nogi... to takie, co mi przychodzą na myśl pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 5 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2009 Przejrzeć Harrego - najlepszy film Allena . Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 11 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Session 9 i waking Life - co sądzicie o tych filmach? Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 b . dobre zwłaszcza Session 9 , z Linklatera z tych mocno filozoficznych rozpraw o życiu polecam jeszcze Slackera http://www.imdb.com/title/tt0102943/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Coen 0 Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 S9 ogólnie niezłe. Ma kilka fajnych momentów + mocne zakończenie, ale troszkę przynudza. Jak nie masz odruchu wymiotnego na widok http://2.bp.blogspot.com/_p65pc5XZPtE/SJjn...with+Hummer.bmp to możesz obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Byl taki film kiedys, nakrecony ruska kamera u ruskich, lata hmm 50 ? calosc czarno biala, bez glosu, liczyl sie tylko obraz. do tego muzyka (nowa) CINEMATIC ORCHESTRA pamieta ktos tytul filmu? Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Byl taki film kiedys, nakrecony ruska kamera u ruskich, lata hmm 50 ? calosc czarno biala, bez glosu, liczyl sie tylko obraz. Taki opis pasuje do miliona filmów. Największy wyróżnik to "lata 50.", bo wtedy filmy nieme już raczej nie powstawały, ale nie jesteś pewien. Więc mam podejrzenie, że to jednak jest zwykły radziecki film niemy sprzed wojny. Google mówi: "Człowiek z kamerą" Dżigi Wiertowa. Innych rosyjskich filmów, do których dodano muzykę Cinematic Orchestra, nie znajduje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 strzal w dziesiatke, o to mi chodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza
Obsolete 973 Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Session 9 i waking Life - co sądzicie o tych filmach? S9? Przereklamowany gniot krecony tasma rodem z filmow erotycznych Playboya. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 A Hangover? Cytuj Odnośnik do komentarza
Blok 6 Opublikowano 19 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2009 Byl taki film kiedys, nakrecony ruska kamera u ruskich, lata hmm 50 ? calosc czarno biala, bez glosu, liczyl sie tylko obraz. Taki opis pasuje do miliona filmów. Największy wyróżnik to "lata 50.", bo wtedy filmy nieme już raczej nie powstawały, ale nie jesteś pewien. Więc mam podejrzenie, że to jednak jest zwykły radziecki film niemy sprzed wojny. Google mówi: "Człowiek z kamerą" Dżigi Wiertowa. Innych rosyjskich filmów, do których dodano muzykę Cinematic Orchestra, nie znajduje. Właśnie obejrzałem, ale z muzyką Cinematic Orchestra nie jest tak dobre, jak wersja z prawdziwą orkiestrą. Wielkie wrażenie to wywiera, dużo technik wyprzedzających swój czas Wiertow zastosował, m.in. dynamiczny montaż, zatrzymywanie filmu na pojedynczej klatce, czy zwolnienia/przyspieszenia, lub dzielenie ekranu i inne. Jak teledysk się to ogląda, a zatem reasumując: Czielowiek z kinoaparatom > 300. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Its a Wonderful Life - rzeczywiście jest taki dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Tak. Uprzedzając pytania - "Obywatel Kane" i "Casablanca" też są całkiem wporzo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Możecie polecić jakiś film opowiadający o Gorączce złota, czyli w klimatach kowbojsko-traperskich ameryki końca XIX wieku z walką z zimnem, niedźwiedziami i chciwymi poszukiwaczami złota w tle? Wiem, że pewnie wiele starych westernów o tym traktuje, ale chciałbym coś współcześniejszego. A najlepiej książkę (już niekoniecznie współczesną). Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 "Skarb Sierra Madre" B. Travena? Znam tylko film na podstawie, ale podobno książka też okej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 kupilem sobie ostatnio odtwarzacz divx i matka chce ogladac filmy, ale nie bardzo wiem co jej sie moze spodoac, bo w meskim kinie to ona raczej nie gustuje, a glownie takie mam do zaoferowania;] Cos byscie polecili dla baby? siekies dramaty, obyczajowe moga byc Cytuj Odnośnik do komentarza
michal 558 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Almodovar kino raczej w kierunku kobiet , prócz tego może się spodobać Before Sunrise , Before Sunrise Richarda Linklatera i Zakochany bez pamięci ze świetną rolą naczelnego głupka Jimega Carreya . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lukasz Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 "Złe wychowanie" jest bardzo w kierunku kobiet ;] Snejk, puść starszej "Czułe słówka" i styka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Obsolete 973 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 kupilem sobie ostatnio odtwarzacz divx i matka chce ogladac filmy, ale nie bardzo wiem co jej sie moze spodoac, bo w meskim kinie to ona raczej nie gustuje, a glownie takie mam do zaoferowania;] Cos byscie polecili dla baby? siekies dramaty, obyczajowe moga byc Pusc jej jakies gore i niech wraca do kuchni robic obiady. Cytuj Odnośnik do komentarza
Scorp1on 8 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 kupilem sobie ostatnio odtwarzacz divx i matka chce ogladac filmy, ale nie bardzo wiem co jej sie moze spodoac, bo w meskim kinie to ona raczej nie gustuje, a glownie takie mam do zaoferowania;] Cos byscie polecili dla baby? siekies dramaty, obyczajowe moga byc Kazda polska komedia romantyczna w ostatnich 3 latach moze by przypasila twojej mamie Cytuj Odnośnik do komentarza
Snejk 273 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Scorp1on - nic z tych rzeczy. Jakis poziom to musi miec ;f Opso - Tak zrobie na probe No, obczaje almodovara. Zapomnialem o istnieniu tego grubasa dziekuje za tytuly ;* Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi