Pikol 336 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Opublikowano 4 kwietnia 2010 How I met your mother, coś z tego typu komedii, tylko nie polecajcie friendsów. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Opublikowano 4 kwietnia 2010 No, "Arrested Development" przede wszystkim. Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 4 kwietnia 2010 Opublikowano 4 kwietnia 2010 tej muryzn to "John from Cincinatti" dobre jest? Bo akurat po raz 20 to Twin Peaks wałkuje i bym cos wciagnal nowego. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Ja wiem, czy dobre... Najlepszy jednosezonowy serial, który mogłem skojarzyć z "Twin Peaks". Generalnie wyobraź sobie taką mieszankę: David Milch pisze Lynchowski serial o surferach. Na pewno jest mroczny i tajemniczy. Baardzo tajemniczy. Na granicy "WTF, nic nie rozumiem". No i dialogi Davida Milcha. Na pewno wyjątkowa rzecz. Czy fajnie się ogląda, to inna sprawa. "Deadwood" jest bardziej przystępne. Ach, nowy Milch w drodze, będzie tam grał Dustin Hoffman, ależ ja na to czekam. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Są niezłe anime "Mind Game" i "Tokyo Godfathers" (a także coś o tytule "Tekkonkinkreet", podobnie też dobre, ale nie widziałem jeszcze). Z aktorskich pierwsze przychodzi mi na myśl... "Ostatnie życie we wszechświecie", świetny film tajski. Z japońskich na pewno "Graveyard of Honor" Miike. To taki typowy gangsterski film. Kitano też zrobił sporo takich rzeczy, np. "Brother". No sporo tego. Jest też fajny film "Yakuza" Sydneya Pollacka. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Opublikowano 4 kwietnia 2010 "Into the sun" ze Stevenem Seagalem. ONLY ONE MAN CAN STOP THE YAKUZA Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 4 kwietnia 2010 Opublikowano 4 kwietnia 2010 ten film polecam na koniec. sigal zabija yakuze i potem juz zaden nowy film nie powstal. Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 5 kwietnia 2010 Opublikowano 5 kwietnia 2010 How I met your mother, coś z tego typu komedii, tylko nie polecajcie friendsów. Everybody hates Chris Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 5 kwietnia 2010 Opublikowano 5 kwietnia 2010 ostry poker w małym tokio:) black rain http://www.imdb.com/title/tt0096933/ nie pamietam czy to dokladnie o jakuzie ale sa żółte bandziory. film za(pipi)isty! Cytuj
Figaro 8 215 Opublikowano 5 kwietnia 2010 Autor Opublikowano 5 kwietnia 2010 How I met your mother, coś z tego typu komedii, tylko nie polecajcie friendsów. Everybody hates Chris nie. polecam big bang theory (choć inna tematyka), a jeszcze bardziej Two and a half men. Ze świeższych - Modern family, choć bez śmiechu publiczności. 1 Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 5 kwietnia 2010 Opublikowano 5 kwietnia 2010 (edytowane) Wszyscy nienawidzą Chrisa, właśnie CC w .uja wali i puszcza cały czas dwa piewsze sezony ;/ A nigdzie nie mogę znaleźć pozostałych. A Dwóch i pół mają przerwę jeszcze ;/ Wracając do tematu. Poprosiłbym o listę (jak najwięcej) westernów. Tzn. zaznaczę, nigdy nie byłem ich fanem wręcz odwrotnie. W życiu obejrzałem chyba tylko Szybcy i Martwi hehe. Więc mam spore zaległości. Teraz nadrabiam. Na razie obejrzałem: Bez przebaczenia, Aż poleje się krew. Zapisane mam: Tombstone, Dobry, zły i brzydki, 3:10 do Yumy, Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda, Rio Bravo, W samo południe. Co jeszcze? Co mi umknęło z klasyków? Obowiązkowych westernów? Mogą być te stare jak i nowsze. Byleby dobre ;] Edit: Tylko bez Seagala proszę hehe. ONLY ONE MAN CAN STOP THE YAKUZA hahaha dobre, dobre banny podobno już ogląda Edytowane 5 kwietnia 2010 przez SłupekPL Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 5 kwietnia 2010 Opublikowano 5 kwietnia 2010 A Fistful of Dollars For a Few Dollars More A Fistful of Dynamite Once Upon a Time in the West The Wild Bunch Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 5 kwietnia 2010 Opublikowano 5 kwietnia 2010 Teraz nadrabiam. Na razie obejrzałem: Bez przebaczenia, Aż poleje się krew. Zapisane mam: Tombstone, Dobry, zły i brzydki, 3:10 do Yumy, Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda, Rio Bravo, W samo południe. Co jeszcze? Co mi umknęło z klasyków? Obowiązkowych westernów? Mogą być te stare jak i nowsze. Byleby dobre ;] deadwood Cytuj
Okie from Muskogee 2 851 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Obowiązkowo - Patt Garrett i Billy Kid, Rio Bravo, Siedmiu Wspaniałych ... W sumie Tańczącego z Wilkami też bym tu podpiął. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Dobra dzięki. Gołąb te Twoje wydają się konkretne ale ciężko je znaleźć ;/ PS. Tańczącego z wilkami widziałem. Nawet nie wiedziałem, że to western heh. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Opublikowano 6 kwietnia 2010 http://www.imdb.com/chart/western Tu masz kilka klasyków, na dobry początek. Cytuj
golab 1 670 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Dobra dzięki. Gołąb te Twoje wydają się konkretne ale ciężko je znaleźć ;/ są na mule Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 6 kwietnia 2010 Opublikowano 6 kwietnia 2010 (edytowane) Zna ktos jakies fajne, luzne seriale dobre na relaksik i odmozdzenie? Cos w stylu Chucka, albo Entourage najlepiej (luzne, wciagajace, odprezajace, z fabula). Edit: @Snejk - Zarowno Californication jak i Weeds juz widzialem. Edytowane 6 kwietnia 2010 przez Yabollek007 Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 oglądam ostatnio Generation Kill i tu pytanko - są jeszcze inne seriale w podobnych klimatach? chodzi mi konkretnie o współczesne konflikty, modern warfare itd. Cytuj
Wojthas 93 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 oglądam ostatnio Generation Kill i tu pytanko - są jeszcze inne seriale w podobnych klimatach? chodzi mi konkretnie o współczesne konflikty, modern warfare itd. Over There / Odległy Front Cytuj
Colin 1 974 Opublikowano 8 kwietnia 2010 Opublikowano 8 kwietnia 2010 dzięki, obadam. w sumie jakiś dobry filmik w temacie też by się przydał (oprócz helikoptera w ogniu i hurt locker'a) Cytuj
Wojthas 93 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Opublikowano 9 kwietnia 2010 Bitwa o Irak, Jarhead, Lebanon, Beaufort, to chyba tyle z tych bardziej współczesnych konfliktów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi