mikro 48 Opublikowano 5 lipca 2010 Opublikowano 5 lipca 2010 Znacie coś podobnego do 'The man from the earth' ? Cytuj
michal 558 Opublikowano 5 lipca 2010 Opublikowano 5 lipca 2010 Szukam czegoś o tematyce więziennej (chociaz pewnie niczym mnie nie zaskoczycie bo wiele już tego oglądnąłem) i o chorobach psychicznych (cos ala Wyspa Tajemnic, Lot nad KG) Dead man Walking , Więzien Brubacker , Ucieczka z Alcatraz . Cytuj
samael_ 0 Opublikowano 5 lipca 2010 Opublikowano 5 lipca 2010 (edytowane) do usunięcia. Edytowane 5 lipca 2010 przez samael_ Cytuj
ogqozo 6 563 Opublikowano 5 lipca 2010 Opublikowano 5 lipca 2010 "Celda 211", film roku 2009 w Hiszpanii (wygrał Goyę m.in. z "El secreto de sus ojos"). W Polsce na razie nie widać go, ale w internecie jest. Film bardzo dobry, czekam na Hollywoodzki remake z Johnem Travoltą. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 5 lipca 2010 Opublikowano 5 lipca 2010 Midnight Express, to chyba oczywiste. Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 8 lipca 2010 Autor Opublikowano 8 lipca 2010 Dajcie mi najlepsze filmy z samurajami. Cytuj
ogqozo 6 563 Opublikowano 8 lipca 2010 Opublikowano 8 lipca 2010 Było już kilka razy w tym temacie. Na początek: Kurosawa - eee... wszystko? Nawet nie wiem, co wymienić. "Siedmiu samurajów" jest najpopularniejszych Mizoguchi - Opowieści księżycowe (+ masa innych) Kobayashi - Harakiri (+ masa innych) Yamada - Samuraj-zmierzch (+ na pewno jakieś inne, ale nie widziałem ich) Kinugasa - Wrota piekieł Okamoto - Miecz zagłady Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 9 lipca 2010 Opublikowano 9 lipca 2010 Coś w stylu "Snatch" poleccie. Cytuj
ogqozo 6 563 Opublikowano 9 lipca 2010 Opublikowano 9 lipca 2010 Sexy Beast i Trainspotting, to zawsze usłyszysz, tradycyjny tercet angielskich komedii. Co jeszcze? Hm, inne filmy Ritchiego i Boyle'a. "Przekładaniec" nakręcony przez producenta kilku filmów Ritchiego. Kilka filmów z "Job" w tytule - Italian Job, Bank Job... ...generalnie, co drugi film z Jasonem Stathamem! Jest jeszcze "Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj", "Szczęśliwy numer"... i, jak to się nazywało... "As w rękawie". Kilka z filmów, które wymieniłem, uważam za beznadziejne, ale mają swoich fanów. Na pewno jest pewne podobieństwo. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 9 lipca 2010 Opublikowano 9 lipca 2010 "Szczęśliwy numer" jeśli to lucky number slevin to również polecam. Cytuj
Mq 73 Opublikowano 12 lipca 2010 Opublikowano 12 lipca 2010 A właśnie. Jest jakiś film o gościu, który wychodzi z paki po długim czasie i musi się na nowo uczyć życia na wolności? Bo niedawno oglądałem 'Skazanych na Shawshank', był tam podobny motyw i zamarzył mi się cały film poświęcony takiej postaci. Jakieś pomysły? The Woodsman z Kevinem Baconem. Cytuj
adi 189 Opublikowano 12 lipca 2010 Opublikowano 12 lipca 2010 A właśnie. Jest jakiś film o gościu, który wychodzi z paki po długim czasie i musi się na nowo uczyć życia na wolności? Bo niedawno oglądałem 'Skazanych na Shawshank', był tam podobny motyw i zamarzył mi się cały film poświęcony takiej postaci. Jakieś pomysły? The Woodsman z Kevinem Baconem. Ewentualnie "Skazany na wolność" A właśnie. Jest jakiś film o gościu, który wychodzi z paki po długim czasie i musi się na nowo uczyć życia na wolności? Bo niedawno oglądałem 'Skazanych na Shawshank', był tam podobny motyw i zamarzył mi się cały film poświęcony takiej postaci. Jakieś pomysły? The Woodsman z Kevinem Baconem. Ewentualnie "Skazany na wolność" z Jeremy Ironsem Cytuj
Carleone 31 Opublikowano 12 lipca 2010 Opublikowano 12 lipca 2010 Najlepsze waszym zdaniem filmy z akcją w latach 60'/70' w usa? Może być coś jak Las Vegas Parano lub w całkiem innym stylu, gangsterskie chyba wszystkie już oglądnąłem Cytuj
michal 558 Opublikowano 12 lipca 2010 Opublikowano 12 lipca 2010 francuski lacznik ucieczka gangstera dzika banda m.a.s.h bonnie i clyde atak na posterunek 13 taksówkarz ;} Cytuj
Figaro 8 246 Opublikowano 14 lipca 2010 Autor Opublikowano 14 lipca 2010 Czy kojarzycie nazwę serialu który leciał gdzieś kiedyś w roku 2000 i potem. Był to chyba serial opowiadający o klaunach, być może sensacyjny. Leciał chyba w TV 4, RTL7 albo czymś podobnym... W tytule miał coś jak "Klaun" ale mogę się mylić. HELP Cytuj
kotlet_schabowy 2 700 Opublikowano 15 lipca 2010 Opublikowano 15 lipca 2010 Mordechay : od razu się bierz za Lock, Stock & Two Smoking Barrels (Porachunki). Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 15 lipca 2010 Opublikowano 15 lipca 2010 Czy kojarzycie nazwę serialu który leciał gdzieś kiedyś w roku 2000 i potem. Był to chyba serial opowiadający o klaunach, być może sensacyjny. Leciał chyba w TV 4, RTL7 albo czymś podobnym... W tytule miał coś jak "Klaun" ale mogę się mylić. HELP Der Clown? Cytuj
molly 311 Opublikowano 23 lipca 2010 Opublikowano 23 lipca 2010 coś w stylu harold & kumar 1 i 2, ogólnie o paleniu, ale takie mniej znane. Cytuj
ogqozo 6 563 Opublikowano 23 lipca 2010 Opublikowano 23 lipca 2010 Dazed & Confused, Lebowskiego, Piątek, Half-Baked i inne takie klasyki pewnie znasz. Z mniej znanych polecam "Up in Smoke", chyba pierwszy film tego typu, a z nowszych - "Detroit Rock City" czy wreszcie "Next Day Air". To znaczy, no cóż, proponuję obadać, może ci się spodobają... I większość filmów z Jackiem Blackiem. Cytuj
xbor 54 Opublikowano 25 lipca 2010 Opublikowano 25 lipca 2010 jako że widzę tematu "co wybrać" to napisze tu: polećcie jakieś tak zwane "kino drogi" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi