qb3k 946 Opublikowano 9 lutego 2011 Opublikowano 9 lutego 2011 Kick-Assa możesz obczaić. Oglądałem niedawno. Raczej przeciętny niestety. Cytuj
kotlet_schabowy 2 730 Opublikowano 10 lutego 2011 Opublikowano 10 lutego 2011 Trylogia Xmen jest jak najbardziej ok. Scott Pilgrim vs The World, ale komiks raczej średnio popularny w Polsce. V for Vendetta sprawdź. Cytuj
mishka 5 Opublikowano 10 lutego 2011 Opublikowano 10 lutego 2011 moim zdaniem 2 pierwsze czesci X-mena, pomijam trojke i geneze rosomaka... dla mnie wypadly ponizej oczekiwan. a tak to serie batmana burtona i ostatnie nolana, (pipi)y typu daredevil czy electra smialo sobie odpusc, a jak chcesz z dzisiejszej perspektywy komedii w tym temacie to "Batman The Movie" z 66 pasuje idealnie Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 10 lutego 2011 Opublikowano 10 lutego 2011 Wolverine Origins był chu.jowy to racja. Batman Begins i DK mam oczywiście obczajone, Scotta niedawno oglądałem. Zainteresuję się X-Menem i V, które już od dawna chodzi mi po głowie. Dzięki. Cytuj
mortis 2 Opublikowano 10 lutego 2011 Opublikowano 10 lutego 2011 jakies dobre komedie? bo mam wrazenie ze juz zobaczylem wszystko co lepsze ;/ Cytuj
Mq 73 Opublikowano 10 lutego 2011 Opublikowano 10 lutego 2011 (edytowane) pomoglo by gdybys napisal co widziales/lubisz z mniej znanych rzeczy ostatnich lat In Bruges oraz Four Lions byly bardzo dobre (czarny humor) Edytowane 10 lutego 2011 przez Mq Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 10 lutego 2011 Opublikowano 10 lutego 2011 Szukam dobrych ekranizacji komiksów, mogą być animowane/seriale. Taki mainstream jak kinówki Hellboy'a czy Watchmenów mam obczajone. Amerykanski splendor (moze i najlepsza ekranizacja komiksu w ogole) Historia przemocy Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 10 lutego 2011 Opublikowano 10 lutego 2011 Jeszcze do tego dodać Ghost World, Persepolis, Batmany Burtona i Mrocznego Rycerza oraz Scotta Pilgrima i mamy kompletną listę dobrych filmów opartych na komiksie. Nie widziałem "Tank Girl". No i nie liczę japońskich filmów, bo w sumie nie wiem, który z nich na czym jest oparty. Wiem, że "Akira" to adaptacja mangi, no spoko film... Cytuj
Mq 73 Opublikowano 10 lutego 2011 Opublikowano 10 lutego 2011 Z animowanych Batman: Under The Red Hood bylo calkiem dobre. Slyszalem dobre rzeczy o Hulk Vs ale osobiscie nie widzialem. HBO zrobilo tez kiedys animowana ekranizacje Spawna, ktora jak pamietam byla niezla. Z mniej powaznych seriali osobiscie lubie Justice League Unlimited . Dobra akcja i czasem niezle fabuly (i absurdalnie duza galeria postaci DC). Pierwsze sezony sa znane po prostu jako Justice League ale nie sa tak dobre jak Unlimited. Cytuj
Kazub 4 585 Opublikowano 10 lutego 2011 Opublikowano 10 lutego 2011 (edytowane) Zupełnie zapomniałem o "V jak vendetta" - must have.No i jeszcze "Immortal" ale tu zdania są podzielone - mi się bardzo podobał. Edytowane 10 lutego 2011 przez Kazub Cytuj
mishka 5 Opublikowano 11 lutego 2011 Opublikowano 11 lutego 2011 Batman: Under the Red Hood byl moim pierwszym spotkaniem z pelnometrazowa animacja... powiem szczerze, ze rozczarowal mnie caly desing - po okladce (nie moge sie oprzec w tym momencie "nie ocenia sie ksiazki po okladce") myslalem, ze ogolna kreska bedzie bardziej dopracowana, a w rezultacie oprawa jest ... w stylu Animated Series... to moje jedyne rozczarowanie, reszta byla tip top Cytuj
Gość Opublikowano 13 lutego 2011 Opublikowano 13 lutego 2011 Polećcie dobre animacje. Wczoraj obejrzałem Toy Story 3, czekają w kolejce Wall-e i Up. Widziałem już te lepsze, jak Ratatuj, Uciekające Kurczaki czy Wpuszczony w kanał i te gorsze, jak Shreki, Kung Fu Panda itp. Co jeszcze warto zobaczyć? Cytuj
dziki_dziku 4 Opublikowano 13 lutego 2011 Opublikowano 13 lutego 2011 (edytowane) Jak wytresować smoka ? Przede wszystkim dużo cierpliwości, to nie jest takie proste jak mogłoby się wydawać. Potrzebujesz dużo azbestu, żeby zabezpieczyć pomieszczenia, no i nie zapominaj o przysmakach (kawałki księżniczek powinny być ok) - przecież metoda kija i marchewki jest uniwersalna! Tylko z kijem nie przesadzaj, to jednak nie jest zwykły zwierzaczek. Polećcie dobre animacje. Wczoraj obejrzałem Toy Story 3, czekają w kolejce Wall-e i Up. Widziałem już te lepsze, jak Ratatuj, Uciekające Kurczaki czy Wpuszczony w kanał i te gorsze, jak Shreki, Kung Fu Panda itp. Co jeszcze warto zobaczyć? sprawdź może Hoodwinked - technicznie szit, ale jak dla mnie ciekawy, głównie ze względu na pomysł Despicable Me też polecam, jak ktoś, gdzieś w internecie napisał, to animacja dla każdego, kino familijne bez wstawianych na siłę w polskiej wersji podtekstów i śmiesznych inaczej głupawych docinków. Edytowane 13 lutego 2011 przez dziki_dziku Cytuj
Gość Opublikowano 13 lutego 2011 Opublikowano 13 lutego 2011 Okej, dzięki za sugestie. Zainteresuje się tymi co poleciliście. A Legendy Sowiego Królestwa ktoś oglądał? Warto obejrzeć? Widziałem trailery i wizualnie ryje beret, ciekawi mnie czy w innych aspektach nie kuleje. Cytuj
dziki_dziku 4 Opublikowano 13 lutego 2011 Opublikowano 13 lutego 2011 A Legendy Sowiego Królestwa ktoś oglądał? Warto obejrzeć? Widziałem trailery i wizualnie ryje beret, ciekawi mnie czy w innych aspektach nie kuleje. obejrzeć warto, ale nie nastawiaj się na kino "górnolotne", ten film technicznie jest świetny, momentami podlatuje klimatem pod Władcę Pierścieni, ale to jednak nie ta liga Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 13 lutego 2011 Opublikowano 13 lutego 2011 (edytowane) trio z belleville, iluzjonista, persepolis, walc z baszirem, ruchomy zamek hauru, metropia, koralina, nightmare before christmas, gnijąca panna młoda i oczywiście kultowy klasyk - dzielny mały toster. wallace & gromit i klątwa królikołaka też spox jak ci uciekające kurczaki podpasowały Edytowane 13 lutego 2011 przez tk___tk Cytuj
Gość Opublikowano 13 lutego 2011 Opublikowano 13 lutego 2011 Wallace'a i Gromita znam i lubię, jak wszystko od Parka zresztą. Z tego co wymieniłeś widziałem jeszcze trio z belleville i nightmare before christmas. Reszta idzie na listę do obejrzenia. Dzięki. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 14 lutego 2011 Opublikowano 14 lutego 2011 zapomniałem o fantastic mr.fox Cytuj
Trundle 1 Opublikowano 14 lutego 2011 Opublikowano 14 lutego 2011 Dajcie jakies dobre koreanskie kino akcji. Widzialem juz i saw the devil, bittersweet life i man from nowhere Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 15 lutego 2011 Opublikowano 15 lutego 2011 Tak stricte akcji to, ja wiem, The Chaser? Silmido? Shiri? Tae Guk Gi (Braterstwo broni po polsku bojdaże) to wojenny, tez w sumie akcji, chociaż wiesz, jacy są Koreańczycy. Oni rzeczy w stylu Johna Woo raczej nie kręcą za dużo, zawsze muszą łączyć 10 gatunków w jednym filmie. Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 15 lutego 2011 Opublikowano 15 lutego 2011 (edytowane) Taegukgi hwinalrimyeo - to ten wojenny, za każdym razem jak widze ten tytuł to chce go obejżeć jeszcze raz! Edytowane 15 lutego 2011 przez Dud.ek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi