Labik 10 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Opublikowano 29 kwietnia 2011 Coś a'la "Helikopter w Ogniu", "The Hurt Locker", "Green Zone"? Głównie chodzi mi o konflikt na Bliskim Wschodzie. Syriana, Body of Lies, Jarhead, The Kingdom Generation Kill obowiązkowo Harsh Times Cytuj
KOŁD 1 093 Opublikowano 1 maja 2011 Opublikowano 1 maja 2011 Coś o mafii? Klasyki oczywiscie zaliczone Cytuj
Josh the Boy 24 Opublikowano 1 maja 2011 Opublikowano 1 maja 2011 Jakieś luźne bajki? Coś w stylu Tangled, czyli nie żadne dziwadła a'la Ratatuj czy Matki w Mackach Marsa (WTF?!) tylko bardziej klasyczne - lekka fantastyka, książe ratujący księżniczke, zła wiedźma i takie tam. Niekoniecznie musi być animowane. Cytuj
okens 541 Opublikowano 2 maja 2011 Opublikowano 2 maja 2011 Ha! Tez chcialem wlasnie zapytac o bajki. Wczoraj obejzalem Fantastycnego Pana Lisa i na nowo uwiezylem, ze mozna zrobic bajke lepsza od tego co powstaje dzisiaj- nedznej fabuly oprawionej w ladna komputerowa grafike. I przy okazji to wlasnie Tobie polecam Josh. Sproboj sobie Lisa, nie jest to moze bajka super lekka bo nie jest robiona dla najmlodszych ale usmiejesz sie i zachwycisz przy odrobienie szczescia. Sa jeszcze jakies podobnie ambitne tytuly?? Cytuj
Josh the Boy 24 Opublikowano 2 maja 2011 Opublikowano 2 maja 2011 Ok, obczaję na pewno. Ty za to możesz sprawdzić jak jeszcze nie widziałeś Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole - sam dopiero mam zamiar to obejrzeć, ale podobno bardzo zachwalana animacja, też daleka poziomem od tej całej masówy z Hollywoodu. Cytuj
Gość Opublikowano 2 maja 2011 Opublikowano 2 maja 2011 Okens, parę stron temu pytałem o bajki i dostałem kilka wyczerpujących odpowiedzi. Cytuj
hayami 18 Opublikowano 14 maja 2011 Opublikowano 14 maja 2011 Jakie filmy o wampirach polecacie? Chcialbym kilka tytulow z jakas wyrzynka wampirow ala grupa ludzi polujacych na nie, nie chodzi mi o wilkolaki ani o jakies smieszne stworki podobne do wampirow tylko o wampiry w czystej postaci ;] "Od zmierzchu do świtu" Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 14 maja 2011 Opublikowano 14 maja 2011 Blade 1,2,3 , chyba wiadomo. Tylko bez trójki, bo jest tragiczna. Cytuj
Mq 73 Opublikowano 14 maja 2011 Opublikowano 14 maja 2011 wyrzynki z wampirami.... malo przychodzi do glowy faktycznie dobrych filmow, wiekszosc to horrory klasy b Vampires (Carpentera. Bonusowe punkty za Jamesa Woodsa) Nocny Patrol (lekko naciagane ale ma wampiry w raczej typowej postaci i wyrzynke) Bordello of Blood (film klasy B ale nienajgorszy jak takie lubisz) Van Helsing (kiepskie recenzje i opinie wiekszosci ale dla mnie nienajgorszy. ponownie, jesli lubisz ogladac glupie filmy to da sie obejrzec) 30 Days of Night (nie ogladalem ale z tego co wiem pasuje) Nieustraszeni lowcy wampirow (parodia gatunku w wykoaniu Polanskiego. mam duzy sentyment do tego filmu) Modern Vampires (dawno nie ogladalem ale pamietam, ze bylo bardzo pocieszne. pamietam ze van helsing zwerbowal grupe murzynow z getta zeby pomagali mu walczyc z wampirami a glowne role wampira gra casper van dien Cytuj
Josh the Boy 24 Opublikowano 14 maja 2011 Opublikowano 14 maja 2011 Jakiś dobry horror w klimatach s-f? Coś jak Ukryty wymiar lub Pandorum? Cytuj
Mq 73 Opublikowano 14 maja 2011 Opublikowano 14 maja 2011 jak bardzo sci fi ma byc?bo mozna by na przyklad Muche albo The Thing uznac za horror sci fi jesli chodzi o rzeczy w klimatach twoich przykladow: Obcy (durrr) Pitch Black Screamers Sunshine Cytuj
Josh the Boy 24 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 Przykłady, które podałem powyżej wystarczająco obrazują o jakie filmy mi chodzi. Najlepiej, żeby akcja działa się w kosmosie (lub w jakimś innym odizolowanym miejscu, np. głębiny oceanu), klimat był mroczny i gęsty, a durna sieka nie przeważała nad uczuciem zagrożenia i niepewności. Jeżeli już musi się pojawić jakiś mutant, to niech chociaż straszy, a nie wzbudza salwy śmiechu. Wymienione przez Ciebie filmy już widziałem, przydałoby się coś mniej znanego. Cytuj
Josh the Boy 24 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 A może coś co nie było puszczane na TVN setki razy? ;] Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 A może coś co nie było puszczane na TVN setki razy? ;] No to może "The Dark Side of the Moon" Cytuj
Mq 73 Opublikowano 15 maja 2011 Opublikowano 15 maja 2011 (edytowane) W takim razie moze jeszcze Mimic i Deep Rising. Wprawdzie dzieja sie mniej wiecej w terazniejszosci ale maja ludzi uwiezionych w odizolowanym miejscu (metrze i na statku) walczacych z potworami (z tej dwojki bardziej polecalbym Mimic, Deep Rising to bardziej sieczka). edit: przyszla mi do glowy jeszcze Supernova, zrzynka z event horizon wlasciwie Edytowane 15 maja 2011 przez Mq 1 Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 jakieś dobre thrillery z ostatnich lat? Cytuj
Alex van Cube 462 Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 Wyspa Tajemnic, Infiltracja, Zodiak, Autor Widmo, W Sieci Kłamstw, Unthinkable, Tłumaczka, ale to zakładając, ze przez ostatnie piec lat siedziales w piwnicy i niczego nie ogladales. Cytuj
hayami 18 Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 (edytowane) Polecam "Zaginiona bez śladu" z Jeffem Bridgesem, w sumie nie lubiłem go do tej roli:) Oryginalnie tyt. The Vanishing. Edytowane 16 maja 2011 przez hayami Cytuj
Gość MasterShake Opublikowano 16 maja 2011 Opublikowano 16 maja 2011 Wyspa Tajemnic, Infiltracja, Zodiak, Autor Widmo, W Sieci Kłamstw, Unthinkable, Tłumaczka, ale to zakładając, ze przez ostatnie piec lat siedziales w piwnicy i niczego nie ogladales. widziałem wszystko xD hayami - dzięki, obczaję ;] Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 29 maja 2011 Opublikowano 29 maja 2011 Obejrzałem wszystkie odcinki "Futuramy" i jestem mocno zajarany- strasznie przypadł mi do gustu ten serial (kiedyś mi nie podszedł) i żałuje że się już skończył (jak na razie przynajmniej). Polećcie coś w podobnym stylu. Obejrzałem dwa odcinki Familly Guya (strasznie mi się podobał jeszcze za czasów gdy leciał na TV4) i uznałem, że jest ujowy. Tak samo obejrzałem pierwszy odcinek Simpsonów i straszna nędza. Wiem, że ocenianie serialu po dwóch/trzech odcinkach mija się z celem, ale chce usłyszeć Wasze opinie na czym powinienem się skupić Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 29 maja 2011 Opublikowano 29 maja 2011 (edytowane) Simpsonowie nie są nędzą, polecam obejrzeć więcej odcinków http://www.youtube.com/watch?v=HqmHXnryakA&feature=related O lol! Ile dają same głosy :potter: Edytowane 29 maja 2011 przez famas_kg Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 29 maja 2011 Opublikowano 29 maja 2011 Jakiś świerzy horror, bo wydaje mi się że jest posucha w tym gatunku Cytuj
Etheor 547 Opublikowano 29 maja 2011 Opublikowano 29 maja 2011 Oglądałeś może Czwarty stopień/The Fourth Kind z 2009 roku. Może nie jest najświeższy, ale warty polecenia: http://www.youtube.com/watch?v=r25ZUxTURis&feature=related Cytuj
Czoperrr 5 119 Opublikowano 29 maja 2011 Opublikowano 29 maja 2011 Oglądałem chyba wszystko co warte uwagi i w tym tkwi mój problem . Swoją drogą, świetny film. Cytuj
firana140 621 Opublikowano 1 czerwca 2011 Opublikowano 1 czerwca 2011 Jakieś 2-3 dobre filmy akcji, tak żeby z kumplami przy piwie obejrzeć. Najlepiej narkęcone jakoś po 2005, nie chcę po raz któryś oglądać Terminatora czy Predatora ;p Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi