Opublikowano 29 kwietnia 201113 l Coś a'la "Helikopter w Ogniu", "The Hurt Locker", "Green Zone"? Głównie chodzi mi o konflikt na Bliskim Wschodzie. Syriana, Body of Lies, Jarhead, The Kingdom Generation Kill obowiązkowo Harsh Times
Opublikowano 1 maja 201113 l Jakieś luźne bajki? Coś w stylu Tangled, czyli nie żadne dziwadła a'la Ratatuj czy Matki w Mackach Marsa (WTF?!) tylko bardziej klasyczne - lekka fantastyka, książe ratujący księżniczke, zła wiedźma i takie tam. Niekoniecznie musi być animowane.
Opublikowano 2 maja 201113 l Ha! Tez chcialem wlasnie zapytac o bajki. Wczoraj obejzalem Fantastycnego Pana Lisa i na nowo uwiezylem, ze mozna zrobic bajke lepsza od tego co powstaje dzisiaj- nedznej fabuly oprawionej w ladna komputerowa grafike. I przy okazji to wlasnie Tobie polecam Josh. Sproboj sobie Lisa, nie jest to moze bajka super lekka bo nie jest robiona dla najmlodszych ale usmiejesz sie i zachwycisz przy odrobienie szczescia. Sa jeszcze jakies podobnie ambitne tytuly??
Opublikowano 2 maja 201113 l Ok, obczaję na pewno. Ty za to możesz sprawdzić jak jeszcze nie widziałeś Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole - sam dopiero mam zamiar to obejrzeć, ale podobno bardzo zachwalana animacja, też daleka poziomem od tej całej masówy z Hollywoodu.
Opublikowano 2 maja 201113 l Okens, parę stron temu pytałem o bajki i dostałem kilka wyczerpujących odpowiedzi.
Opublikowano 14 maja 201113 l Jakie filmy o wampirach polecacie? Chcialbym kilka tytulow z jakas wyrzynka wampirow ala grupa ludzi polujacych na nie, nie chodzi mi o wilkolaki ani o jakies smieszne stworki podobne do wampirow tylko o wampiry w czystej postaci ;] "Od zmierzchu do świtu"
Opublikowano 14 maja 201113 l wyrzynki z wampirami.... malo przychodzi do glowy faktycznie dobrych filmow, wiekszosc to horrory klasy b Vampires (Carpentera. Bonusowe punkty za Jamesa Woodsa) Nocny Patrol (lekko naciagane ale ma wampiry w raczej typowej postaci i wyrzynke) Bordello of Blood (film klasy B ale nienajgorszy jak takie lubisz) Van Helsing (kiepskie recenzje i opinie wiekszosci ale dla mnie nienajgorszy. ponownie, jesli lubisz ogladac glupie filmy to da sie obejrzec) 30 Days of Night (nie ogladalem ale z tego co wiem pasuje) Nieustraszeni lowcy wampirow (parodia gatunku w wykoaniu Polanskiego. mam duzy sentyment do tego filmu) Modern Vampires (dawno nie ogladalem ale pamietam, ze bylo bardzo pocieszne. pamietam ze van helsing zwerbowal grupe murzynow z getta zeby pomagali mu walczyc z wampirami a glowne role wampira gra casper van dien
Opublikowano 14 maja 201113 l Jakiś dobry horror w klimatach s-f? Coś jak Ukryty wymiar lub Pandorum?
Opublikowano 14 maja 201113 l jak bardzo sci fi ma byc?bo mozna by na przyklad Muche albo The Thing uznac za horror sci fi jesli chodzi o rzeczy w klimatach twoich przykladow: Obcy (durrr) Pitch Black Screamers Sunshine
Opublikowano 15 maja 201113 l Przykłady, które podałem powyżej wystarczająco obrazują o jakie filmy mi chodzi. Najlepiej, żeby akcja działa się w kosmosie (lub w jakimś innym odizolowanym miejscu, np. głębiny oceanu), klimat był mroczny i gęsty, a durna sieka nie przeważała nad uczuciem zagrożenia i niepewności. Jeżeli już musi się pojawić jakiś mutant, to niech chociaż straszy, a nie wzbudza salwy śmiechu. Wymienione przez Ciebie filmy już widziałem, przydałoby się coś mniej znanego.
Opublikowano 15 maja 201113 l A może coś co nie było puszczane na TVN setki razy? ;] No to może "The Dark Side of the Moon"
Opublikowano 15 maja 201113 l W takim razie moze jeszcze Mimic i Deep Rising. Wprawdzie dzieja sie mniej wiecej w terazniejszosci ale maja ludzi uwiezionych w odizolowanym miejscu (metrze i na statku) walczacych z potworami (z tej dwojki bardziej polecalbym Mimic, Deep Rising to bardziej sieczka). edit: przyszla mi do glowy jeszcze Supernova, zrzynka z event horizon wlasciwie Edytowane 15 maja 201113 l przez Mq
Opublikowano 16 maja 201113 l Wyspa Tajemnic, Infiltracja, Zodiak, Autor Widmo, W Sieci Kłamstw, Unthinkable, Tłumaczka, ale to zakładając, ze przez ostatnie piec lat siedziales w piwnicy i niczego nie ogladales.
Opublikowano 16 maja 201113 l Polecam "Zaginiona bez śladu" z Jeffem Bridgesem, w sumie nie lubiłem go do tej roli:) Oryginalnie tyt. The Vanishing. Edytowane 16 maja 201113 l przez hayami
Opublikowano 16 maja 201113 l Wyspa Tajemnic, Infiltracja, Zodiak, Autor Widmo, W Sieci Kłamstw, Unthinkable, Tłumaczka, ale to zakładając, ze przez ostatnie piec lat siedziales w piwnicy i niczego nie ogladales. widziałem wszystko xD hayami - dzięki, obczaję ;]
Opublikowano 29 maja 201113 l Obejrzałem wszystkie odcinki "Futuramy" i jestem mocno zajarany- strasznie przypadł mi do gustu ten serial (kiedyś mi nie podszedł) i żałuje że się już skończył (jak na razie przynajmniej). Polećcie coś w podobnym stylu. Obejrzałem dwa odcinki Familly Guya (strasznie mi się podobał jeszcze za czasów gdy leciał na TV4) i uznałem, że jest ujowy. Tak samo obejrzałem pierwszy odcinek Simpsonów i straszna nędza. Wiem, że ocenianie serialu po dwóch/trzech odcinkach mija się z celem, ale chce usłyszeć Wasze opinie na czym powinienem się skupić
Opublikowano 29 maja 201113 l Simpsonowie nie są nędzą, polecam obejrzeć więcej odcinków http://www.youtube.com/watch?v=HqmHXnryakA&feature=related O lol! Ile dają same głosy :potter: Edytowane 29 maja 201113 l przez famas_kg
Opublikowano 29 maja 201113 l Oglądałeś może Czwarty stopień/The Fourth Kind z 2009 roku. Może nie jest najświeższy, ale warty polecenia: http://www.youtube.com/watch?v=r25ZUxTURis&feature=related
Opublikowano 29 maja 201113 l Oglądałem chyba wszystko co warte uwagi i w tym tkwi mój problem . Swoją drogą, świetny film.
Opublikowano 1 czerwca 201113 l Jakieś 2-3 dobre filmy akcji, tak żeby z kumplami przy piwie obejrzeć. Najlepiej narkęcone jakoś po 2005, nie chcę po raz któryś oglądać Terminatora czy Predatora ;p