Snejk 273 Opublikowano 27 lipca 2011 Opublikowano 27 lipca 2011 jesli chodzi o napad na bank to zayebista scena jest w The Town. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 28 lipca 2011 Opublikowano 28 lipca 2011 (edytowane) najbardziej kultowa scena ze szczelaniem: Edytowane 28 lipca 2011 przez tk___tk 2 Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 28 lipca 2011 Opublikowano 28 lipca 2011 Jaką śmieszną komedię polecacie (ale z tych mniej znanych, czyli np. Kac Vegas odpada)?? Cytuj
Linek 187 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Opublikowano 10 sierpnia 2011 1. Poszukuję dobrych komedii - lubię humor angielski i starszy amerykański (taki z lat 80-90). Czyli filmy typu Top Secret, Hot Shots, wszelkie Monty Pythony mam obrobione, trudno mi znaleźć coś nowego. Nie bawią mnie współczesne komedie typu "najebaliśmy się i były jaja", chociaż np. z nowości taki Kick-ass nie był zły. 2. Przy okazji też poszukuję filmów z dużą dawką nerdostwa, jak Scott Pilgrim, czy ten w stylu serialu IT Crowd. 3. Szukam też filmu, o którym kiedyś usłyszałem gdzieś przelotem, który opowiada o grupce przyjaciół, którzy grają w sesję rpg, kiedy nagle bodaj dziewczyna jednego z nich zostaje przeniesiona do ich świata, a oni muszą ją odbić. Jest to film gdzieś z zakresu lat 2006 - 2010 bodajże. Tytuł, z tego co pamiętam, był krótki, ale głowy nie dam. Jak mi ktoś odpowie na te prośby, to mu zrobię e-lodzika. Cytuj
Labik 10 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Two smokin barrels, snatch, rocknrolla - ale pewnie juz widziales a jesli nie to pozycje obowiazkowe imo Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Opublikowano 10 sierpnia 2011 (edytowane) 1. Poszukuję dobrych komedii - lubię humor angielski i starszy amerykański (taki z lat 80-90). Czyli filmy typu Top Secret, Hot Shots, wszelkie Monty Pythony mam obrobione, trudno mi znaleźć coś nowego. Nie bawią mnie współczesne komedie typu "najebaliśmy się i były jaja", chociaż np. z nowości taki Kick-ass nie był zły. 2. Przy okazji też poszukuję filmów z dużą dawką nerdostwa, jak Scott Pilgrim, czy ten w stylu serialu IT Crowd. 3. Szukam też filmu, o którym kiedyś usłyszałem gdzieś przelotem, który opowiada o grupce przyjaciół, którzy grają w sesję rpg, kiedy nagle bodaj dziewczyna jednego z nich zostaje przeniesiona do ich świata, a oni muszą ją odbić. Jest to film gdzieś z zakresu lat 2006 - 2010 bodajże. Tytuł, z tego co pamiętam, był krótki, ale głowy nie dam. Jak mi ktoś odpowie na te prośby, to mu zrobię e-lodzika. submarine albo może role models - masz tam po trochę z wszystkiego co pisałeś, z tym, że humoru którego jak mówisz nie cierpisz też trochę znajdziesz bo gram tam stifler . hot fuzz pewnie widziałeś. filmowego nerdostwa to tam jest od groma - co druga scena to jakieś mniej lub bardziej subtelne odniesienie do innego tytułu. Edytowane 10 sierpnia 2011 przez tk___tk Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 10 sierpnia 2011 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Polećcie jakiś film dokumentalny o Compton. Cytuj
Mq 73 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Jak zostalo wspomniane Hot Fuzz to nalezy tez dodac Shaun of the Dead i Paul (z ta sama ekipa). Albo jeszcze lepiej ich serial - Spaced - ktory tez jest wybitnie nerdowski (i brytyjski) Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Opublikowano 10 sierpnia 2011 paul jest zadziwiająco słaby. dwa poprzednie filmy mottolli za to pierwsza klasa. z tym, że adventureland mniej komediowy, Cytuj
jarken 33 Opublikowano 10 sierpnia 2011 Opublikowano 10 sierpnia 2011 1. Poszukuję dobrych komedii - lubię humor angielski i starszy amerykański (taki z lat 80-90). Czyli filmy typu Top Secret, Hot Shots, wszelkie Monty Pythony mam obrobione, trudno mi znaleźć coś nowego. Nie bawią mnie współczesne komedie typu "najebaliśmy się i były jaja", chociaż np. z nowości taki Kick-ass nie był zły. 2. Przy okazji też poszukuję filmów z dużą dawką nerdostwa, jak Scott Pilgrim, czy ten w stylu serialu IT Crowd. 3. Szukam też filmu, o którym kiedyś usłyszałem gdzieś przelotem, który opowiada o grupce przyjaciół, którzy grają w sesję rpg, kiedy nagle bodaj dziewczyna jednego z nich zostaje przeniesiona do ich świata, a oni muszą ją odbić. Jest to film gdzieś z zakresu lat 2006 - 2010 bodajże. Tytuł, z tego co pamiętam, był krótki, ale głowy nie dam. Jak mi ktoś odpowie na te prośby, to mu zrobię e-lodzika. submarine albo może role models - masz tam po trochę z wszystkiego co pisałeś, z tym, że humoru którego jak mówisz nie cierpisz też trochę znajdziesz bo gram tam stifler . hot fuzz pewnie widziałeś. filmowego nerdostwa to tam jest od groma - co druga scena to jakieś mniej lub bardziej subtelne odniesienie do innego tytułu. Four Lions 1 Cytuj
Linek 187 Opublikowano 11 sierpnia 2011 Opublikowano 11 sierpnia 2011 Submarine, Four Lions i Role Models muszę sprawdzić, resztę widziałem. Gdyby jeszcze ktoś miał jakiś pomysł, to chętnie sprawdzę, no i nadal marzę o znalezieniu odpowiedzi na pytanie 3. Cytuj
jarken 33 Opublikowano 11 sierpnia 2011 Opublikowano 11 sierpnia 2011 http://www.imdb.com/title/tt0447166/ ? 1 Cytuj
Linek 187 Opublikowano 11 sierpnia 2011 Opublikowano 11 sierpnia 2011 Tamto było profesjonalnie wykonane, widziałem jakąś zapowiedź tego w tv, ale i tak dzięki za podrzucenie tytułu, będzie na nockę z dziwactwami Cytuj
Dante 433 Opublikowano 2 września 2011 Opublikowano 2 września 2011 Dobra coś mnie dzisiaj naszło i obejrzałbym filmik w stylu Lost Highway. Możecie polecić jakieś mało znane produkcje w podobnym klimacie. Najchętniej jakieś kino europejskie czy coś w tym stylu. Cytuj
Les777 124 Opublikowano 2 września 2011 Opublikowano 2 września 2011 Jakiś film w tematyce steampunkowej? Idealnie coś o powietrznych piratach. I jeszcze frytki do tego. Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 6 września 2011 Opublikowano 6 września 2011 jakies dobre kino o dragach. Zaznaczam ze juz widzialem dzieci z dworca zoo, las vegas parano, where the buffalo's roam, drugstore cowboy, easy rider, requiem dla snu, blablabla i tak dalej. Czeka na mnie jeszcze nagi lunch i trainspotting bodajze. Ktos cos innego by polecil? Bo wiekszosc w.w. filmow nawet przypadla mi do gustu, szczegolnie klimaty drugstore cowboy. Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Nie wiem, czy zawiera się to w "i tak dalej", ale sprawdź Blow, Traffic (choć, jak dobrze pamiętam, to nie tak konkretnie o tym), jest jeszcze taka trylogia, ale mi wypadł z głowy tytuł, ktoś tu na pewno będzie kojarzył (produkcja nie anglojęzyczna, z ostatnich pięciu lat chyba). Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Hmm, rzucę parę tytułów przychodzących na myśl, obczaj czy znasz. Filmy bardzo różne, ale dotykające jakoś tam dragów. Spun Half-Baked Dazed & Confused Gridlock'd Altered States Up in Smoke Bad Lieutenant (obie "części") Naked Lunch Pineapple Express! Basketball Diaries Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Polowe tego, co wrzuciles ogqozo widzialem. Niemniej jednak, chetnie sprawdze to, czego nie widzialem. Dzieki chlopaki! Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 jakies dobre kino o dragach. O dragach powiadasz ? Zdecydowanie musisz nadrobić "Human Traffic". No i "Trainspotting" o którym wspomniałeś. Oba produkcji brytyjskiej. Jeżeli podobał Ci się "Requiem for a dream" (a jestem prawie pewien, że tak), to podobnie będzie z tymi dwoma. Cytuj
Humulus 825 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 Jak o dragach to jeszcze "A scanner darkly". 1 Cytuj
Dud.ek 2 054 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 , jest jeszcze taka trylogia, ale mi wypadł z głowy tytuł, ktoś tu na pewno będzie kojarzył (produkcja nie anglojęzyczna, z ostatnich pięciu lat chyba). Duński "Pusher" wszystkie 3 części i można zamknąć ten temat. Wystrzelone w kosmos filmy, zwłaszcza 2 pierwsze części. 1 Cytuj
Snejk 273 Opublikowano 7 września 2011 Opublikowano 7 września 2011 a w trzeciej jest fajny watek polski:) Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 8 września 2011 Opublikowano 8 września 2011 refn tera na topie to wszyscy sięgają po pushera . no i dobrze. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi