Skocz do zawartości

Poleć coś w stylu...

Featured Replies

Opublikowano

jesli chodzi o napad na bank to zayebista scena jest w The Town.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 353 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

najbardziej kultowa scena ze szczelaniem:

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Jaką śmieszną komedię polecacie (ale z tych mniej znanych, czyli np. Kac Vegas odpada)??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1. Poszukuję dobrych komedii - lubię humor angielski i starszy amerykański (taki z lat 80-90). Czyli filmy typu Top Secret, Hot Shots, wszelkie Monty Pythony mam obrobione, trudno mi znaleźć coś nowego. Nie bawią mnie współczesne komedie typu "najebaliśmy się i były jaja", chociaż np. z nowości taki Kick-ass nie był zły.

2. Przy okazji też poszukuję filmów z dużą dawką nerdostwa, jak Scott Pilgrim, czy ten w stylu serialu IT Crowd.

3. Szukam też filmu, o którym kiedyś usłyszałem gdzieś przelotem, który opowiada o grupce przyjaciół, którzy grają w sesję rpg, kiedy nagle bodaj dziewczyna jednego z nich zostaje przeniesiona do ich świata, a oni muszą ją odbić. Jest to film gdzieś z zakresu lat 2006 - 2010 bodajże. Tytuł, z tego co pamiętam, był krótki, ale głowy nie dam.

Jak mi ktoś odpowie na te prośby, to mu zrobię e-lodzika.

Opublikowano

Two smokin barrels, snatch, rocknrolla - ale pewnie juz widziales a jesli nie to pozycje obowiazkowe imo ;)

Opublikowano

1. Poszukuję dobrych komedii - lubię humor angielski i starszy amerykański (taki z lat 80-90). Czyli filmy typu Top Secret, Hot Shots, wszelkie Monty Pythony mam obrobione, trudno mi znaleźć coś nowego. Nie bawią mnie współczesne komedie typu "najebaliśmy się i były jaja", chociaż np. z nowości taki Kick-ass nie był zły.

2. Przy okazji też poszukuję filmów z dużą dawką nerdostwa, jak Scott Pilgrim, czy ten w stylu serialu IT Crowd.

3. Szukam też filmu, o którym kiedyś usłyszałem gdzieś przelotem, który opowiada o grupce przyjaciół, którzy grają w sesję rpg, kiedy nagle bodaj dziewczyna jednego z nich zostaje przeniesiona do ich świata, a oni muszą ją odbić. Jest to film gdzieś z zakresu lat 2006 - 2010 bodajże. Tytuł, z tego co pamiętam, był krótki, ale głowy nie dam.

Jak mi ktoś odpowie na te prośby, to mu zrobię e-lodzika.

submarine

albo może role models - masz tam po trochę z wszystkiego co pisałeś, z tym, że humoru którego jak mówisz nie cierpisz też trochę znajdziesz bo gram tam stifler ;). hot fuzz pewnie widziałeś. filmowego nerdostwa to tam jest od groma - co druga scena to jakieś mniej lub bardziej subtelne odniesienie do innego tytułu.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Polećcie jakiś film dokumentalny o Compton.

Opublikowano

Jak zostalo wspomniane Hot Fuzz to nalezy tez dodac Shaun of the Dead i Paul (z ta sama ekipa). Albo jeszcze lepiej ich serial - Spaced - ktory tez jest wybitnie nerdowski (i brytyjski)

Opublikowano

paul jest zadziwiająco słaby. dwa poprzednie filmy mottolli za to pierwsza klasa. z tym, że adventureland mniej komediowy,

Opublikowano
1. Poszukuję dobrych komedii - lubię humor angielski i starszy amerykański (taki z lat 80-90). Czyli filmy typu Top Secret, Hot Shots, wszelkie Monty Pythony mam obrobione, trudno mi znaleźć coś nowego. Nie bawią mnie współczesne komedie typu "najebaliśmy się i były jaja", chociaż np. z nowości taki Kick-ass nie był zły. 2. Przy okazji też poszukuję filmów z dużą dawką nerdostwa, jak Scott Pilgrim, czy ten w stylu serialu IT Crowd. 3. Szukam też filmu, o którym kiedyś usłyszałem gdzieś przelotem, który opowiada o grupce przyjaciół, którzy grają w sesję rpg, kiedy nagle bodaj dziewczyna jednego z nich zostaje przeniesiona do ich świata, a oni muszą ją odbić. Jest to film gdzieś z zakresu lat 2006 - 2010 bodajże. Tytuł, z tego co pamiętam, był krótki, ale głowy nie dam. Jak mi ktoś odpowie na te prośby, to mu zrobię e-lodzika.
submarine
albo może role models - masz tam po trochę z wszystkiego co pisałeś, z tym, że humoru którego jak mówisz nie cierpisz też trochę znajdziesz bo gram tam stifler ;). hot fuzz pewnie widziałeś. filmowego nerdostwa to tam jest od groma - co druga scena to jakieś mniej lub bardziej subtelne odniesienie do innego tytułu.

Four Lions

Opublikowano

Submarine, Four Lions i Role Models muszę sprawdzić, resztę widziałem. Gdyby jeszcze ktoś miał jakiś pomysł, to chętnie sprawdzę, no i nadal marzę o znalezieniu odpowiedzi na pytanie 3. ;)

Opublikowano

Tamto było profesjonalnie wykonane, widziałem jakąś zapowiedź tego w tv, ale i tak dzięki za podrzucenie tytułu, będzie na nockę z dziwactwami ;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dobra coś mnie dzisiaj naszło i obejrzałbym filmik w stylu Lost Highway. Możecie polecić jakieś mało znane produkcje w podobnym klimacie. Najchętniej jakieś kino europejskie czy coś w tym stylu.

Opublikowano

Jakiś film w tematyce steampunkowej?

Idealnie coś o powietrznych piratach. :) I jeszcze frytki do tego. :D

Opublikowano

jakies dobre kino o dragach.

Zaznaczam ze juz widzialem dzieci z dworca zoo, las vegas parano, where the buffalo's roam, drugstore cowboy, easy rider, requiem dla snu, blablabla i tak dalej.

Czeka na mnie jeszcze nagi lunch i trainspotting bodajze. Ktos cos innego by polecil? Bo wiekszosc w.w. filmow nawet przypadla mi do gustu, szczegolnie klimaty drugstore cowboy.

Opublikowano

Nie wiem, czy zawiera się to w "i tak dalej", ale sprawdź Blow, Traffic (choć, jak dobrze pamiętam, to nie tak konkretnie o tym), jest jeszcze taka trylogia, ale mi wypadł z głowy tytuł, ktoś tu na pewno będzie kojarzył (produkcja nie anglojęzyczna, z ostatnich pięciu lat chyba).

Opublikowano

Hmm, rzucę parę tytułów przychodzących na myśl, obczaj czy znasz. Filmy bardzo różne, ale dotykające jakoś tam dragów.

Spun

Half-Baked

Dazed & Confused

Gridlock'd

Altered States

Up in Smoke

Bad Lieutenant (obie "części")

Naked Lunch

Pineapple Express!

Basketball Diaries

Opublikowano

Polowe tego, co wrzuciles ogqozo widzialem. Niemniej jednak, chetnie sprawdze to, czego nie widzialem. Dzieki chlopaki!

Opublikowano
jakies dobre kino o dragach.

O dragach powiadasz ? Zdecydowanie musisz nadrobić "Human Traffic". No i "Trainspotting" o którym wspomniałeś. Oba produkcji brytyjskiej. Jeżeli podobał Ci się "Requiem for a dream" (a jestem prawie pewien, że tak), to podobnie będzie z tymi dwoma.

Opublikowano

, jest jeszcze taka trylogia, ale mi wypadł z głowy tytuł, ktoś tu na pewno będzie kojarzył (produkcja nie anglojęzyczna, z ostatnich pięciu lat chyba).

Duński "Pusher" wszystkie 3 części i można zamknąć ten temat. Wystrzelone w kosmos filmy, zwłaszcza 2 pierwsze części.

Opublikowano

refn tera na topie to wszyscy sięgają po pushera ;). no i dobrze.