Skocz do zawartości

Poleć coś w stylu...

Featured Replies

Opublikowano

Tak jak Kazub napisał, Watchman warto zobaczyć, świetny film, zdecydowanie jedna z lepszych adaptacji komiksów. Dumnie stoi na półce obok reszty kolekcji dvd.

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 354,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Dzięki wielkie, łykam w takim razie Watchmanów.

ps: uwielbiam Dark Knighta, jednak stawiam Strażników trochę wyżej

Jeżeli przebija w moim rankingu Nolanowe Batmany to wiszę Ci piwo ;]

PS. Kick-Assa nie widziałem.

Opublikowano

watchmen tylko w wersji ultimate, tej ponad 3godzinnej.

sympatyczny film. scena jak leci dzimi hendriks - wypas.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałbym zobaczyć film o jakimś bluesmanie, najlepiej gdyby to był Robert Johnson (na tym forum znany jako ogqozo). Z odpowiednią muzyką i stylem prowadzenia akcji i zdjęć jak w Stranger Than Paradise, Pernament Vacation czy Down by Law. Bez zbędnego pier,dolenia o biedzie i dyskryminacji tylko ~90 minut przeniesienia w czasie i przestrzeni do Mississippi lat trzydziestych.

Który film najbardziej pasuje do tego krótkiego opisu mojego wyimaginowanego wymarzonego filmu?

Edytowane przez mate5

Opublikowano

nie ma takiego filmu. przynajmniej fabularnego, dokument pewnie jakis sie znajdzie. szukaj

Opublikowano

Z fabularnych to najbliżej jest chyba "Crossroads" (Na rozdrożu) Waltera Hilla. Nie dzieje się w Missisipi lat 30., ale jest inspirowany Robertem Johnsonem. "Bracie, gdzie jesteś" Coenów też troszeczkę imituje ten klimat.

Z dokumentów przychodzi mi do głowy "Soul of a Man" Wendersa, jest mniej więcej taki jak piszesz.

Opublikowano

Dzięki, sprawdzę wszystkie.

Opublikowano

Pare ciekawych tytulow opartych na faktach poprosze.

Dokumenty>>>horrory.

Opublikowano

Może być coś o schizofrenii? Sprawdz Tarnation.

Z lżejszych tematów obczaj Imperium Zmysłów. Baaaardzo ciekawa historia miłosna Nagisy Oshimy. Do obadania na iplexie.

Opublikowano

Poszukuje filmów karate w stylu Ip Mana, Ong Bak. Naparzanka musi być dobra, nie oczekuje plastiku pokroju Fearless, Hero itp. Ma być widowiskowo, względnie realistycznie, dynamicznie. Jeżeli możecie polecić film, gdzie dobre obijanie mordy jest tłem na dobrej fabuły (Old Boy) to też piszcie.

Opublikowano

Dzięki Snejk, ale to zbyt oczywiste. Sięgajcie głębiej

Opublikowano

Pare ciekawych tytulow opartych na faktach poprosze.

Dokumenty>>>horrory.

Rebound: The Story of Earl The Goat Manigoult

American Gangster

Blow

Prawdziwa historia

Prosta historia

Przerwana lekcja muzyki

Marzyciel

Obywatel Kane

Pierrepoint: Ostatni kat

Skandalista Larry Flint

Siła i Honor

W pogoni za szczęściem

Zanim zapadnie noc

Wściekły byk

Opublikowano

Poszukuje filmów karate w stylu Ip Mana, Ong Bak. Naparzanka musi być dobra, nie oczekuje plastiku pokroju Fearless, Hero itp. Ma być widowiskowo, względnie realistycznie, dynamicznie. Jeżeli możecie polecić film, gdzie dobre obijanie mordy jest tłem na dobrej fabuły (Old Boy) to też piszcie.

Hero plastik ? dałeś czadu. Protector i OngBak 2
Opublikowano

Kazub, to może Ong Bak 3 ;)? Chodzi mi o jakieś mało znane perełki gatunku mordoklepek, a nie takie o których jest najgłośniej.

Hero samplastik, tak jak Fearless. Z walk utrzymanych w takiej konwencji jak w tych filmach to tylko Dawno temu w Chinach mi spasował.

Opublikowano

Szukam horrorów, po których będę srał w gacie jeszcze tydzień po seansie. Widziałem ringi, reci, paranormale i blerłicze. Moga być jakieś japońskie, koreańskie.